Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    ете сум јас :D нашата точкичка пораснала :inlove: сега по 2 недели треба да одиме за срцева акција :l:
    инаку ми даде вагиналетки за подршка на бременоста утрогестан мислам беа :) и витамини. е сега.. вагиналетките треба да ги ставам длабоко во матката ама мене ми е страф :tmi: хелп? :sweat:

На roza102 и elena.mak им се допаѓа ова.
  2. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Najprvo cestitki za bremenosta so lesno da si ja pomines ;)
    Inaku za vaginaletkite bas ubavo sto ti gi dale i ni malku da ne se plasis da gi stavas....polovina od feminkite vklucuvajki me i mene gi koristevme pa eve ne koj so bebe vo race na koga e uste vo meseto :) nisto nemoze da se sluci ti ke si osetis sama do kade mozes da gi stavas :)
    Sega uzivaj gali si go meskoto i ti posakuvam brzo da ti pominat tie dve nedeli za da dojde vreme da si go slusnes srcenceto na miloto tvoe.. Veruvaj toa e zvuk koj sto ke ti go promeni zivotot ;) :*
    Ti posakuvam se najdobro :*

3. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Мине срце, мене тоа розеникаво не ми се допаѓа, да не те плашам или паничам, ама ај ти јави се на докторката, те молам. Да беше кафеавко ајде некако, ама штом е розевко лесно може да се претвори во црвено. Барем на телефон јави се и види што ќе ти рече, ем ќе си бидеш и помирничка.

4. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Не треба да ги ставаш длабоко во матката, туку што поблиску до грлото на матката. Во матката внатре е невозможно. Нема за што да ти е страв од нив, јас ги користев до пред една недела. Ги користев и пред да останам бремена, па преживеав. Може и да се пијат, но не во првите 3 месеци од бременоста, мора да се аплицираат вагинално. Нема тука страв, ако не си ставала вагиналети до сега, мој совет ти е да клекнеш во купатило, така најлесно и најдлабоко ќе ја аплицираш. Колку побргу почнеш, толку побрги ќе престане да те боли глава.

5. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    ја ставив некако :D се натегавме малку држ недај јас туркам таа излегува и потоа како да ја шмукна :lol: само да не ја ставив ептен длабоко :tmi: леее колку ми е страф :sweat: едвај заспав :doh:
    ре: епа тоа ми е страф елена :sweat: да не ја ставив во матката. кога ја смукна не ја осекав веќе на прстот сигурно сум ја ставила во матката. потоа имав мала болка изгледа реакција

6. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utro mamicki i od mene lele kolku me boli grbot nemozete da zamislite cela nok ne sum spiena od bolki. Sakav da Ve prasam srcki da odam na CTG mi treba uput ili ne? Inaku STEFANI mila vaginaletkite moras da gi koristis jas bes tie nemase do Tuka da stignam do 6ti mesec sum gi koristela shteta nemas pa ti Kako sakas . Pozzzz do site mamicki imajte ubav den

7. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    ги користам гладиола секако. само кажував за натегањево во ставањето.
    благодарам елена пробав клекната и одма си влезе :D

8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    ^ Физички е невозможно да ја ставиш во матката, затоа ти објаснив да не се плашиш за џабе. Нормално дека ќе ја снема, не е се мазно таму внатре. Ќе се навикнеш, после неколку дена ќе ти биде најнормално. Нема премногу длабоко за аплицирање вагиналети, ти кажува некој кој што има ставено безброј... Значи 3 месеци по 3 пати на ден - 92 дена * 3 вагиналети = 276 вагиналети само откако сум останата бремена, а да не зборуваме за пред тоа. :lol: Не се секирај, ставај ги најдлабоко што можеш и клекни, најлесно е.

9. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    добро утро и од мене :hai: гладиола срцка за цтг незнам да ти казам,а за грбот сопругот нека ти направи незна масаза со некоја крема нормално е да те боли во овој период,туку казувајте спас за моите космари страв ми е да заспијам,сонувам само глупости ;( синока повторно сонував гаволи незнам сто и сабајле се разбудив изморена како да не сум ни спиела :doh:

10. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    Добро утро! Јас пак не да сум спиела над 10 часа, за тоа уште неможам да се рашенам целосно. Немам проблем со сонови, но знам дека најчесто се јавуваат такви лоши соништа во бременоста, ако сте оптоваренеи со некои загрижувачки мисли цело време, не сте мирни и постојано мислите на тоа како ќе биде што ќе биде. За тоа опуштете се и уживајте во бременоста па и мирниот сон ќе дојде.

На H.e.L.e.N му/ѝ се допаѓа ова.
  11. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    hellloooo...how are you today???
    |-) јас се разбудив во 6 часот и спиење после „јок“. :yawn: :yawn: .....обично не вечерам, па и синоќа исто, арно ама откако си легнав, на секои 2 саати клоцање до бесвест, мислам дека ми го распука стомакот.....а ме мрзеше да станам да каснам нешто што било.....,,,па сабајле во 6 часот видов-невидов каснав малку кремче и млекце...и „МИР ВО КУЌА“....па си викам леле ако терам вака секој ден или ноќ, ќе станам 100 кг......
    :wasntme: затоа, сабајле бргу бргу се измерив и кога оп 7 килца во плус....незнам дали е многу или малце, ама се уплашив, оти допрва ме чека дебелеење.....вие до кај сте со вагата...или трудница не се прашува за тоа...а...?? :lol:

12. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    денес сум свежааааааааааааа :party:
    вчера прашав дали сите сте испитале даунов :^)
    иначе и јас ставам вагиналетки :lol: денес ми е последен ден :$

13. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    Јас испитав, матичната го измери нухалниот набор, и бидејќи беше во ред мислев да не одам на ГАК но во последен момент отидов и го направив и prisca тестот

14. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Јас исто испитав, скринингот ми го правеше матичната, а приската ја правев на ГАК. Резултатите се таман без проблем, а таа што ти кажала дека и така не се точни дрн, дрн, нека размисли 3 пати што збори пред да тресне зелена. Биле точни или не, ти направи си испитување! Нека ти е мирна главата. Сите што ги познавам што биле бремени во последниве години имаат правено скрининг за Даунов и приска.

15. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    мене ми рече сестрата дека нема потреба од тоа ионака не се точни резултатите,а гинекологот не ни спомна, а веќе сум 15 недела , ми рече само дојди на почеток на јули. |(
    мм вели направи ништо не те кошта

16. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Точно, ништо не те кошта! Иако мразам да паничам народ безвезе, ама мене ќе ми беше шубе ако не го направев тестот. Се на се е саат време работа, скринингот кај мене се заврши одма, лесно измери се, отидов утредента во ГАК ме боцнаа, и после 2 дена резултати. Спори се и малку удрени во криво во ГАК, ама пак, како смо се надали, лепо смо се удали.

На Cliona и butterfly.mk им се допаѓа ова.
  17. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    јас во Четврток ке одам за проверка на даунов синдром и се надевам дека се ке биде во ред :)

18. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Srckii daunov sindrom e ZADOLZITELEN mora da se ispita ostaj sestrata shto ti kaza . À za gladuvajneto Noke jas veke ritual imam doaga li 3 saat nautro Kako saat toen bebushot so klocajne mora da jadam nesto e sega jadam ili Edna banana ili kroasance i op normala hèhè normalno e toa. À za kosmarite i jas imav duri placev od Strav no feminkite me sovetuvaa pred da zaspijam da pomislam na bebus i stvarno deluva taka i ti Srcc pravisi filmovi u glava za bebus i ke ti pomogne mislam

На Danni79, butterfly.mk и H.e.L.e.N им се допаѓа ова.
  19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.647
    Допаѓања:
    152.835
    milamamica како јас да сум го пишувала постов.станав за во вц кај 4 сабајле и пак заспав во дури во 7.бебуш решил фудбал да игра.синока го немаше да клоцка изгледа си спиеше па затоа сабајле удри мавај.не можам да сменам страна еве некои две недели само на десна спијам оти на лева се буни,на грб исто така.по килажа сме сестри :lol: тука сме со неделите и исто сме во плус.ама да ти кажам ич не се оптеретувам со тоа после какво трчанје има оклу бебето има шланк да се сториме.

На milamamica и gladiola им се допаѓа ова.
  20. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    и јас да ве поздравам, изгледа сите што сме со неделите +20 маки мачиме со спиење и играње фудбал со бебушките :D , и ненаспана и неодморена и како со багер газена сум, денес бев за бактеријата да ми кажат што да пијам и несмеам ништо паника ме фати, антибиограмот е скоро се пеницилински, а јас сум алергична и на крај останав само со увин по 2 литри на ден незнам како само ќе го пијам тоа чудо :puke: , од памет сум извадена наводно не било опасно по бебчо ама пак мн. ми е страв, а да и удирало на бубрези уште тоа ми фали :( , е сега убава вест за некој саат одам за охрид малку да се одморам и се надевам дека по поат нема да ми се лоши, се надевам ќе имам време да ве читам, ако не чувајте се и галете со мешковците па здравје за 10 дена ќе ви напишам детаљи поздрав :inlove:

На milamamica, butterfly.mk и H.e.L.e.N им се допаѓа ова.