Da normalno e i jas taka ima denovi koga srceto mislam ke mi izleze, citav na tvoe bebe deka bilo normalno vo bremenosta srceto da cuka zabrzano, ne se grizi ne trae dolgo barem kaj mene ne taka za necela minuta ke zacuka pa prestanuva, a za tesko disenje nekogas navecer mene mi e tesko vo spijanjeto bidejki nesvesno na stomak sum polu legnata. @esen16 zdrava i ziva kerkata da vi bide samo radost da vi nosi @Pinky97 Jas cela zima jadam sladoled fala bogu grloto me nema fateno, vcera duri 2 topki izedov, i iscedokot mi e mnogu zgolemen, a zabelezuvam koga pesacam ima i zoltenikava boja, papot mi bese cist. izgleda i toa e normalno, i jas premnogu se potam i duri zabelezam bluzata pod racete so tocki golemi. @SophiaBella od pocetokot na bremenosta odenjeto po golema potreba vo wc mislam mi e poremeteno nezavisno kakva hrana jadam nasabajle koga odam isto kako dijarea da imam i posle prestanuva,vo tekot na denot nemam. @Вереничка i jas sum imala takvi bolki ke dojdat naednas me strekaat pa pominuvaat, sigurno e normalno isto kako nekoj da te presekol ili da te bocnal, no pominuvaat za brzo, Jas pijam femibion 2 sega a prvo pijev 1, i bojata na iz*etot mi e razlicna mnogu temna. @ANGIE1 so lesno da ti bide i te cekame da ni pises kako si pominala.
благодарам на грижата.. Се смирија некаде околу полноќ.. Плодов многу пониско го носам и искрено во вц ми беше страв да појдам.. Имав чувство дека ако напнам само ќе излезе... ставив утрогестан, легнав и се смирија.. Мора да се одмара повеќе..прва бременост ко од книга, лесна, раат.. Вторава ми е како прва, многу непознати работи.. Неспремна си мислам ме фаќат
Stram mi e da kazam...pak pravev test.I tow 2.Edniot da ne e greska.Ko dete sum.Ako me prasate zosto,bi vi odgovorila od strav,dali e se ok. Cudno mi e nekako.Znam Sofi sega bi rekla deka ke jadam kotek Bev za krvna analiza.Rezultatot ke go zemam posle koga ke odam da me bocnat progesteron
Земи фемибион. Можно е да е од апчињата. Од Премама на алкалоид ми се гадеше неможев да поднесам . Испив само 2 после и матичната ми рече дека многу се жалеле од гадење од нив. Фемибионот се супер Само во двојката има две капсули што се пијат.
Кај мене па различно.Од фемибионот 1 ми се случуваше срцето да ми слупува на моменти,па барав да ми ги заменат. Од премама сум задоволна,ги пијам различно понекогаш насабајле понекогаш навечер.
Hahahhahhaa ne bi go rekla toa zashto jas ti kazav idev na 1-2 nedeli na kontrola kako mrdnata, pa nekogash i me brkaa nejkea da me vidat na eho A testovi ushte 2-3 napraviv do 8-9ta nedela hahaha. Zeno na cel glas se smejam sea koga mi teknuva i koga ti pishuvam. Veruvaj te razbiram potpolno i znam kako ti e i kako se osekash. Normalno e posle dolgi godini ischekuvanje i 5-7 ivf sve e normalno veruvaj. Eve od sega ti kazuvam deka cela bremenost ke si vo neveruvanje deka si trudna. Chudno chuvstvo e neznam kako da ti go dolovam, veruvam ke se osvestime onoj moment koga ke gi zememe vo race Mada nekogash si vikam dali i togash ke se osvestam, pa nekogas si vikam... da ne e son ova ili da ne sum se mrdnala so umot hahahaha. Pa ke si go vidam stomakov ogromen i bebe ke mrda race, noze, gaze i se osvestuvam Chekaj srcko tek doprva doaga momentot koga ke idesh na eho pa ke si vo zbunka. Prv pat srce koga chuvme ja praev mrdnata doktorkata deka e moeto srce bienje, pa mi vika aloooo zeno da ti cuka vaka brzo tebe sega ke beshe kaput pa koga ke go videv ne veruvav deka e vo mene. Abe mrdnata rabota hahaha Sorryyyyy za dolgiov post sakav samo da ti kazam deka tek ke si ****** hahahha
Dobro e ne me iskara.Hahha srcka si.Znaci ne sum samo jas vaka mrdnata.Ako malku mi ja snema bolkata vo stomakot i gradite odma strav me faka.Imav macnini prvite denovi sega i niv gi nema.Mislam znaat ednas dnevno da se pojavat.Glavobolka denes pak.A vcera vikam dobro e ja nema.I mnogu spijam.Legnuvam vecer u 11 ipol se budam u 8 za vaginaleta da staam.Nakaj 1 pak legnuvam.Eve sea vreme mi e zevam ko luda.Da si odi sveki i koma ke sum.Epten ludo e ova.Preeska skrisno vlegov u apteka i kupiv duri 3 testa.Ako videse maz mi ke mi staese u .. Hahhaha I ne mu ni kazav deka pravev.Tajno ko lisica nekoja.Edvaj cekam da dojde 8mi uf.
Те разбирам потполно, ни јас не сум нешто поарна. Во 8ма недела кога ми се поднамалија мачнините, неколку дена скоро и да ги немав, од памет се извадив. Секој ден мисла ми беше дали да земам тест или да одам два пати HCG да проверам дали е ок. Сите викаа по мене дека многу паничам. И пак не издржав до прегедот на пола пат бев во Плодност. Јас освен шо имав проблеми во зачнувањето, со слаб спермограм и полицистични јајници, кога докторот ми утврди бременост, ми кажа и дека сум имала дворога матка. И нормално јас прочитав страшни работи за состојбата и сега еве ме само во паники сум. Првите 3 дена по преглед сум ок, после тоа пак со паники. Па на секои 10тина дена јас на преглед сум и не знам вака како ќе ја поминам цела бременост. Иако двата доктори кај шо бев ми влат дека нема да има проблем, дека се износувале деца и со поделени матки на два, на три дела, а не со дворога. Се надевам на најдоброто, ама стравот е тука секогаш.
Ова дека имала 5 спонтани подобро да се избрише од мислењето. Извини вака, немам лоша намера со мислењево.
Ova i go kazav so dobra namera.Zasto zolva mi nitu znaese nitu nisto pa rodi zdravo pravo dete.Tqka da nema so da se plasi.Zasto taa si go znae problemot i e zapoznaena so nejzinqtq situacija i si ja sledi dr.Situacijata na zolva mi i nejzinqtq e sosema rqzlicna takq da ne gledam pricinq so da ti smetq tebe
Се сложувам. Ај барем во оваа тема да нема такви приказни од золви, тетки, стрини ве молам. И од кај се знае дека дворога матка е причина за спонтаните. Спонтан се случува од многу непознати причини. Стив, извини, не се лути, но не пишувај такви случки овде. Некој ќе се исплаши. Секоја жена си е различна.
Aj ke ve molqm ne odma skokajte.I go kazav so sosema dobra namerq taka da ne odma se raspravajte i nervirajte.Ne kazav deka dvorogata matka tuku taa ima dve matki i rodi dve zdravi prqvi deca i da ne se grizi.
Fala ti so me razbra mila.Ocigledno drugite citaat samo toa so im odgovarq bez da razmislat.Mislam me razbrq so sakam da ti kazam.Dekq taa rodi dve zdrqvi pravi deca bez nikakov problem.A toq so dvoroga matkq u posledno vreme e mnocu cesto.Nemoj voopsto da mislis na toa isto ko da i ne postoi.Ko so mi kazq dr zq miomot so go imqm
Ајде ве молам без расправање. Сите знаеме дека со такви аномалии на матка ризикот од спонтан абортус е поголем, тоа и докторот ми го кажа, но и ми кажа дека плодот ми бил добро позициониран. Стевемила само сакаше да ме охрабри со позитивниот исход на нејзината золва која била во многу полоша ситуација. Ајде малку разбирање.
Кажа дека после 5 спонтани. И покрај сите стресови цел почеток од бременоста на жените повеќе од пола мозок им е во спонтан абортус наместо да се надеваат на успешна бременост и да бидат позитивни. Не те напаѓам само ти кажувам со добро дека не е во ред реченицата, се е добро освен тој дел. Извини сепак.
Ok ajde ke go izbrisam mislenjeto i ke razmislam dali drug pat ke probam da utesam nekoja.Ete izbrisano ajde uzivqjte tie so ne razbirqte covek so saka da kaze so nekoi raboti
I jas sum so nizok pritisok spijam po 5sati i posle cel den mi puka glavata denski ne prespivam navecer ko ke ze razbudam za co wc i posle teslo zaspivam duri nervoza me faka a se mislev od sto me boli glava se isprobav na kraj otlriv deka od sto ne sum bila naspana