Pa tamam, jas 24ta teram sega..i navistina ubavo se oseka. Ama me cudi sto soprugot ne custvuva nisto na rakata. Inaku na zaden zid e placentata. ajde uste malce, moze ke ni pokaze race ili nodze
Ostaj...nasava jaka borba bese, no bidna Ajde so lesno na site neka e... konecno da ni se napolnat racete
nikogash ama nikogash nemoj ni da pomislish a kamoli da pishesh deka razbirash kako im e na onie so sterilitet i Ivf. Nikogash zashto ne si go pominala toa. Vo nieden moment nit pomisliv a kamoli pak da pisham deka nekoja so dvoroga matka ili so pataloshka ili sto i da e deka ne e za tuka. Ako ne e nekogash jasno ubavo e da se preprocita nekolku pati nekoja recenica. Ne e mesto na temava da se pisuva za izgubeno bebe vo 9ti mesec, infarkt na postelka, spontani i sl zashto za toa ima temiiiiii. Ovde ima trudnici koj se panicarki i na koj tie postovi im vlijaat loso, a doagaat tuka da se relaksiraat ili da baraat sovet ili mislenje. Druga rabota da ti replicitam: Ivf e proces koj nikoj ne garantira uspeh, ne e isto kako i legni vodi ljubov i pljukni zalepi. Ako te zanima poveke otvori ima tema citaj pa posle moze da diskutirame. So Ivf sekoja oacientka e zapoznaena uste na samiot pocetok deka uspeh moze da ima od prva ili od 10ti pat. Ne e toa tabu tema nit izmislena e topla voda. Na temata Ivf ima zeni so po 10 ivf. Treba navistina da si chido od chovek za da sporesish Ivf so Spontan ( smrt na plod-bebe) svaka ti cast Toa ke go potvrdat site so Ivf sto se na temava pa i vo trmata Ivf: poubavo ke procitas za 10 ivf neuspesni procesi ili biohemiski otkolku za spontan/smrt na plod. Chitav i se chudev pa duri i na drugarkava i dadov da prochita. Sega fino lepo veke nema da ti repliciram od prosta prichina deka nejkam denov da si go rasipam, nejkam na devojkive da im se sozdava napnatost koja ja stvorivte za nepolni 3h. Temava si techeshe so meseci ubavo, srekno i prekrasno. Dokolku na nekoja nesto i preci ili ne i e jasno ili saka da znae postoi lp. Te zamoluvam da ne me replicirash veke zashto navistina se trudam da sum kulturna i da sum fina ( nekoj od tuka me znaat i privatno i znaat deka davam sve od sebe da sum fina vo monentov) . I za kraj kosa pobeluva od spontani, so ivf veke sme naviknati na pobeluvanjeto ushte posle prvata hormonska inekcija i posle 2-3 operacii za da dojdeme do 1vo Ivf zatoa se farbame.I navika ni e da chitame za beuspeshni 10ivf toa ni e veke i normalno. Ubav den imaj milo
Жено многу памет сакаш да солиш. Мислиш дека попаметна од тебе нема. Олади малце. Ти од кај знајш моето дали беше плукни залепи? И за какви работи јас се спремав па да ми раскажваш приказни? Второ како шо сите знаеле дека има ризик од неуспешно ивф, така сите знаат дека има ризик од спонтан со матка поделена на два или три дела. Не кажа стевемила за спонтан од непознати причини. Со другарка ти уште еднаш да препрочитате златна, оти слабо сфаќањето ви оди некако. Завршив со тебе
Nate da znaesh deka od dopir na tatkoto nekogash se smiruvaat. Ima mnogu takvi primeri. Ili od dopir na druga osoba. Nekogas od dopir na osoba moze i da epten mrdaat. Ajde ushte malce ke ti bide zabavno zdravje na leto ke ja shetkash lepoticata so pandelka na glava pa moze i ke se posvatime ahhahhahaa
Ајде смири се малку. Уште прееска се мислев дали да ти вратам. Јас реков приказни од стрини, тетки и слично ме вознемируваат и потресуваат, а и многу трудници. Зашто и мене ми кажувале такви работи и одма сум читала. А ако некој поминал тешко, нека си пише. Прочитај убаво што сум пишала. А не да ми ставаш зборови во уста. И толку за таа тема од мене.
Jas so prvoto nikogas ne osetiv racinja, nodzinja na stomak.. poradi placentata na preden zid. Na drugaarka i bese na zaden zid placentata, noze, race, glava, se poznavaa, cel stomak branovi i se pravese.. jas ni ednas ne osetiv takvo nesto.. sega so vtorovo ke vidime kako kje bide
Јас тебе ништо в уста не ти ставив. Само ти кажав дека погрешно не сум разбрала, и ти цитирав кај шо дотичната членка ме упати во тема за дворога матка да пишам, не во оваа тема.
Navistina e taka, koga ke si lezam sama i si citam navecer nekoj roman i ke pocne da kloca, da mrda, da se vrti.. i ke go viknam soprugot.. "brzo..brzo, trci eve ja sega" ..i toj ke dotrca, i ovaa kako za inat op, nikade ja nema. Ke zamini soprugot ke gleda nekoj natprevar na tv, i ovaa pak ke pocne da kloca, pak ke go viknam, i istoto ke go napravi, ke se skrie tamu i mirna sedi. A za posvatuvanje.. neznam. Ako ne popustas vaka na nisto, losa svekrva ke bides. Ke ti go zememe ergenot kaj nas, sekako nasevo kerka edinica ke bidi i sami neka si sedat tuka vo kukata, za da ne ja karas mnogu
Епа не ми цитирај мене ако друга членка кажала свое мислење. Јас немам ништо со мислењето на друг. Тоа и сакав да ти го кажам. И нека си продолжи темава понатаму убаво.
Mariz i kaj mene e na preden zid placentata, eve 33ta nedela terame i edinstveno nesto e od strana koga ke ja drzam rakata osekam racinjata, nodze, stomakot se izoblicuva koga se prevrtuva bebe ili branuva stomakot zar navistina do poragaj nema da gi ima onie dvizenja sto sme gi videle kaj nekoj trudnici bukvalno ocrtavanje na stapalce, race i gaze? Hahaha ke cekame i ke se nadevame deka barem za vtora bremenost placenta je e na zaden zid pa ke go vidime sve ova.
А кога те цитирав тебе? Дека реков ја напуштам темата заради коментарите на дотичната членка, а ти ме цитираше дека погрешно сум разбрала. Кога јас те цитирав тебе не ми е јасно? Само кога ти одговорив дека не сум разбрала погрешно, а напишав и зошто.
Taka e duso te svajkam ama bez nervozi ne treba taka da se reagira ne e ubavo ni za tebe ni za mene jas ne sakav da navredam nikogo sekoj si ima svoe mislejne samo treba da se otvori tema za tie muabeti i problemi i edna clenka se zaebavase so mojata matka mene kako mi bese se prenervirav i nekolku dena ne go otvarav forumom se zaebavase sto mazot mi se interesiral za se i prasuval nie pisuvame ovde za pomos,sovet,podrska a ne nekoj da ne ismejuva do nekade i se preteruva treba da se razmisli dva pati pred da se spodeli fala vi na site za razbirajneto ubav den na site
Istooo isto, samo na strana koga kje legnev osekjav udari, po malku i branovi menuvanje na formata na stomakot. Sekoja nedela gledav videa na YouTube baby kicks in 30 weeks, ne be dzabe takvo nesto ne vidov, ne osetiv iako imav bebe 4400g...
Hahahahhaha Nate me iznasmea. Ej vidi nikad ne reci nikad kojznae kakvi roditeli ke sme, pa i svekrvi ili baba na zetot Edno znam deka za sinko i za snaat zdravje boze sve bi napravila. Jas imam prekrasna svekrva.Nate kompromis ke pravime hahaha bitno na niv da im e ubavo, ke i ostavam na kerkati nasledstvo od najmalce 150 shtikli ozbilna sum Chejz ne ti baram moderna sum ne sum po tie obicai ahhahaba
Јас ништо лошо не реков за твојот пост, само потенцирав дека колку ти шо се грижиш за твојата бременост, толку и јас за мојата. И подолу само споредив дека дотичната членка не сака да чита туѓи лоши искуства, а своето мисли дека има право да го сподели сите да го читаат.
Cheiz ima eden vagon od majka i taa, za alista i stikli.. da sme zdravi i zivi, ke ima se, nasledstvo isto..fala mu na Boga. Baska, eve za pocetok, mi se svika Sofija za zensko ime, taka sto i za vnukata odnapred sme dogovoreni neka te podnovat tebe. Gore-dole, na dobar pocetok sme so pregovorite
Убавини добар ви ден Да прашам само нешто јас Се мачка ли некоја со павловичева,АД капки и витамин Е, смеса се правело против стрии во бременост и во неколку аптеки ми го имаат кажано истото. Е сега кога бев да купам АД капки ми ги дадоа овие И незнам сега дали тие се тие капки што треба да се стават во смесата,а кога прашав за витамин Е ми понудија само таблети Правела ли некоја од вас вакво нешто, тие ли се капките, за таблети од витаминот Е станува збор па можеби се толчат или има и капки некои? Цела сум прашалници
Ај и јас да си се пожалам. На сите ни е страв, сите правиме филмови, сценарија....Без разлика кој како забременил сите се секираме. Јас денес сум полна 40 недела, направив цтг и тој докторот ми вика ако нема ништо дојди во четврток. и сега се нервирам. Нели требаше да ме види на ехо - плодова вода, постелка, ова она...... Ова ко на пазар И се мислам утре пак да одам. Или сум мрдната? Ама знам дека сум мрдната, нервозна сум, по сите викам...... Офффффф А пак и бебево денес мирно, уште повеќе ме нервира. @mariz ти беше со надминат термин со првото, те гледаа ли секое одење на ехо?