Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Zdravo ubav vi den na site mesinja.da prasam jas da ne ima nekoja so se prijavila na casevi vo plodnost?koga se prijavuva tamu kako odi taa rabota.velat ubo bilo pa da odam i jas da podnaucime nesto i da se druzime:*

2. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Znachiiiii ostana ushte decava za edno 25g od sega da si se bendisaat hahahhahaa Sofija e mnoguuu ubavo ime moe omileno. Od devojce vikav ako imam kerka ke se vika Sofija. No, zdravje i da imam kerkicka za vtoro nishto od imeto, kumovite kerkickata taka si ja krstija i mojata najdobra drugarka ;) Ali eve batem snaa moze ke imam so toa ime i taman ke si odgovaraat so mojot Stefan :) :*

На cat-woman, danichap, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    A be jas mislev deka ti si sofija radi profilot.. si rekov tebe da te podnovat :*

На stevemila и sofi2107 им се допаѓа ова.
  4. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Gledaj AD kapkite da se masen rastvor ne voden. Masen rastvor AD3 ili samo AD kapki. Imash kapsuli Vitamin E kupi gi i istiskaj gi vo smesata slobodno. Jas gi piev do 4-5ti.mesec kapsulite vitamin E ( od doktorkata mi bea dadeni).

5. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Маслени се капкиве,пишува од другата страна на опаковката дека има сончогледово масло.
    А која количина на капки и витамин Е да ја ставам или од око да си експериментирам :fubar: :?:

6. Lea_85

Lea_85 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    206
    Здраво...да ве прашам на колку времее правите контроли...јас најчесто одам на две недели...па сите ми викаат де бе мн често одиш :^)...иначе сум 22 недела...и гледам разни табели во некои пишува дека сум 5 месец а во некои 6-ти... Вие што мислите :)
    поззз

7. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    http://tvoebebe.com/BREMENOST/nedeli-meseci
    So polna 21 nedela pocnuvas sesti mesec :)

На Lea_85 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    Срцка оди пак утре прај се на три ипол измисли нешто дека те боли или ако ти е толку шубе да чекаш до утре прикврчер на дежурен исто измисли нешто ,а и морал да те види на ехо и вагинално да те прегледа затоа што си 40 мед.јас со првото се породив во 41,3 ама идев секој ден на цтг и ме гледаа на ехо после цтг ова ти зборам за гак. Пиши што си направила. Со лесно

На menelele и stevemila им се допаѓа ова.
  9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.334
    Јас одам еднаш месечно. Мислам дека и на две недели не е ништо страшно, сепак зависи од бременоста. Некои велат дека од шести месец треба да се оди на две недели, но сепак секој со свое мислење, со консултација на доктор, со мајчинскиот инстинкт и видот на бременост.

На Lea_85 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lea_85

Lea_85 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    206
    Mene ovie AD kapki mi gi kaza edna drugarka za bradavicive...zosto mn mi se osetlivi nemozam ni da gi dopram da sum stavala od niv...gi kupiv ama uste ne sum pocnala da se mackam

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.288
    Допаѓања:
    76.382
    На ехо почнаа да ме гледаат 40+, после 40та недела одев на два дена, па некаде тогаш почнаа да ме гледаат, на 40+5дена прв пат вагинално ме проверија и истиот ден вечерта ми падна чепот, после 3 дена родив.. 41нед +1ден. Мада еве на оваа бременост ми ставаат сега +7дена зашто имам доцни овулации, не се водат по последна менструација туку по големина на плод, така да испаѓа дека може и на време сум го родила и првото, пресметките не биле точни...
    А бебето чим е мирно кај и да е се спрема да доаѓа :)

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.288
    Допаѓања:
    76.382
    Јас дека пред 3 дена утврдив бременост, но ептен рана.. па матичната ми закажа на 20ти Март да одам и не ми се чека толку, сакам да одам до кај една приватна.. но некоја тука спомна дека не е баш убаво често да се оди поради зрачењето, точно е дека тоа смета? Ме замисли, а баш сакам да одам на 8ми Март, па после да одам кај матичната на 20ти...
    Инаку еднаш месечно е доволно, толку одев со првото..

13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Јас мислам дека е многу тоа одење на две недели ако имаш уредна бременост. Вообичаено прворотките треба да имат 10 прегледи во текот на бременоста, а повеќеротките помалку. Кај проблематична бременост потребно е повеќе прегледи. :)
    Инаку имам читано дека тие зраци се мали и краткотрајни и не пречат на плодот.

Последна измена: 27 февруари 2017
    На Capricorn Taurus, stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  14. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    21.572
    Во 6ти месец се влегува во 21ва недела.
    Тројца доктори прашав,и матичната и докторот од Систина и уште една, баш поради тоа што пишува по интернет и тројцата беа јасни дека еден месец се брои 4 недели.

На stevemila и Lea_85 им се допаѓа ова.
  15. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Потполно исто...можно е и од тоа да имаш главоболки дека не си наспана...јас преку ден никогаш не можам да спијам, само навечер и тоа е проблем :( Ајде да се тешиме сега,се ќе помине..мајки сме ќе издржиме... :) Најјаки борци на светов сме :$ ;)

На Belabelinakinder и stevemila им се допаѓа ова.
  16. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Srcka ako odis na 8 mi nema potreba na 20 pak.Osven ako dr ti preporaca.Da e do mene od petokot do sea ke odev pak.No eho e ne e igracka.Tesko e da no ke se strpime.Snaa mi u svajcarija od cela bremenost samo 7 pati imase eho.Poveke ne.Sega go gledam Rezultatot od krvnata slika se e dobro samo trigliceridite mi se pokaceni mozebi od toa so sinoka podocna kasnav mevce.Zelezoto mi e 9 a normalno e 6.6-26.0 ok mi e mene 9?

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Кај мене еве синко го осеќам уште од 7ми месец наваму како се движи и покажува ноџиња и рачиња по малку,ама највеќе му го осеќам газето :$:lol: Знам колку е убаво чувството кога ќе му ги видиш тие мали раченца,ноџенца ..на се се радуваш :D :*

На sofi2107 и stevemila им се допаѓа ова.
  18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.334
    Би сакала да прашам дали некоја ќе пости неделава? :) И каков е вашиот став за постењето на една трудница.

19. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Samo benifit imash kolku i da stavish, nemaj gajle samo da be e celo shishence AD ;) vo mala pavloviceva slobodbo do 35kapki stavi i nekojsi 15 kapsili vitamin E. Taman ke ti ostane za ushte edna tura.

На winter flower му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.288
    Допаѓања:
    76.382
    Во право си, ке се стрпам до 20ти. Таман на 2ри имам термин за тироиднава, па ке одам јас да проверам тогаш комплет крвна со тсх. Инаку 9ка железо не е баш нај, особено сега на почеток, пробај природно да го качиш зашто бебе ке влече... којзнае и мене какво ми е, едвај се оправив јас од првата бременост, многу ниско ми беше.. и тоа почнав со високо. Семе од коприва со мед и лимон, тој гроздовиот мед што го препорчуваат, цвекло, спанаќ и се тоа кога јадеш не внесувај млечни производи...