Od 4 mesec pocnav da se mackam nekako so sila zasto I jas nemam navika I me nerviraat kreni na teloto.
разбирам јас 300 или 500, ама не разбирам 2000, и ќе ја прашам наредниот пат дали мора да се гледа на тоа 4д ехо, зар не може на обично, ич не ми е гајле. ако е за 2000 ќе си одам на приватно
Јас се мачкам со sanosan една крема за против стрии и чешање,ја прави кожата многу еластична ја има во ДМ парфимериите и во Космо Истовремено се мачкам и со кокосово масло...мене лично засега многу ми помага
Мене ми го пофалија путерот на хипп и маслото на Еуцерин. Ќе купам едно од тие две изгледа ќе мора да се мачкаме
Kako bre 2000den eho i 4d kaj matichen....neshto te pafta nema logika cenava maticnava tvoja zabegala so cenive i ne e zakonski tolkavi ceni za so plavi kartoni. Jas nekolku pati kaj matichnata sum bila na eho na koe nekad i po 30min me gledala i so 2d,3d i 4d uklucuvala pa i slikicki od bebe po nekolku i 500den plakav. A na privatno kaj shto si idam isto eho so gledanje cirkulacija na matka, placenta, bebe, 4d, ph na vagina, cervix merenje, merki bebe i slikichki i sekad 1500den plakam eve na 3-4 nedeli shto idam kaj niv tolku e. Razgovaraj si so maticnata neshto so cenava ne e okey Ili smeni si ja najpametno. So lesno bremenosta
Штета кај нас нема ДМ, па ќе пробам со Еуцерин. Засега немам стрии само чешање. Веќе сум 21 недела па ќе треба да почнам со мачкање фала на одговорот девојки
Ти дава фискална за тие 2000? Мојата матична првата бременост, па секое ехо ми пушташе 4Д, пак си плаќав 300ден.. еве прв преглед за второво одма ми даде и упат за крвна слика.. Приска колку што ми текнува 700ден платив, исто кај матичната..
Meshkovci vo vrska so machkanjevo kolku shto chitav i po drugarki shto mi se, sve zavisi od kozata machkale ili nemachkale ako e podlozna na strii ke se ima...Pred nekoj den tuka ili na druga tema bash gi chitam vikaat nekoj nemale ni edna, se porodile i preku nok im se pojavile. Auuuu si vikam zar e mozno. Eve jas teram 33ta nedela nemam ni edna a stomakov mi e ogromennnn, a jas sitna samo stomak imam i malku gazovi i butovi Se machkam so kokosovo organsko i najdov po srbskine forumi i sajtovi edna domashna krema za trudnici. Si ja napraviv ushte 2-3ti mesec i so nejze se machkam i gledam poubavo i pomrsna mi ja pravi kozata em mrsnotijata drzi pa i 2 dena. E sega ne mislam na onaka mrsno da se cedis, nego meko na dopir i mazno Se pravi so svinska mast izmiena vo 9vodi, neven, pcelin vosok. Imate po srpskine forumi za toa i sajtovi. Jas dodadov vo smesata i kantarion, ladno cedeno maslinovo, kokosovo i Ad3 kapki. I neznam dali e do nejze ili do kozata ali pu pu fala bogu nemam strii sega za sega.
Правев јас само без Е витамин, си направив своја верзија. АД капки си имав дома бадемово масло,павловичева односно таа од Галафарм розевата,нема потреба од оригиналот поскапа е. И ова да го ставиш без витамин Е ке завршиш работа
Жени матичните не смеат за ништо да ви наплаќаат. Јас кај матичната немам платено ни за обичен преглед,ни за ехо ни кога ми го правеше првиот скрининг. Исто и микробиолошките и сите иапитувања за бремени жени се бесплатни.
Logicki.Zosto e maticen ondak?!Mene nekni dr mi kaza ne plakas nisto trudna si.Vikam auh fala bogu da ne plakam haha
I mene mi naplaka, za exo, za pregled.. primerok koga mi zema za brisevi... e sega koga odam na drzavno vo bolnica, tamu se e besplatno. Ovaa privatno si raboti, moze toa ima vrska.
@Natasa. P во приватните се плаќа ,единствено кај матичниот гинеколог не ти се наплаќа ништо,а и таму каде што ги испраќаат брисевите е бесплатно за бремени. @stevemila незнам , можно е
4d mora da se napravi za da se vidi bebenceto dali se e vo red so glavceto,racinata nozinata ,stomaceto,rbetot srcenceto koga ke go vidis ke placis od sreka na privatno e 4000