Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    E pa maticen ginekolog mi e be duso.. ama si ima privatna ordinacija, zatoa velam, dali treba ili ne treba da naplaka? Eve na primer, za da mi zeme primerok bris, mi naplaka, a vamu vo mikrobilogija na drzavno ne mi naplakaat za analizite. Ili za pregled na exo, mi naplaka okolu 250den..

2. Marijamel

Marijamel Нов член

Се зачлени на:
    24 февруари 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Decki da ve prasam na kolku vreme idete na kontrola kaj maticnata.. ja ne sum ic zadovolna.. nikogas ne mi zakazyva sledna sredba a posto mi e prva bremenost ne znam kako odi toa... sreka pa prva bratucedka mi e specijalist pa so nea pravam ispituvanja.

3. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Privatna, ama neli zema pari od drzavata za toa sto mi e maticna? Neli vazat istite zakoni za trudnici za site?

На stevemila и forumce им се допаѓа ова.
  4. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Jas idam 1nash nekad i 2pati na privatno pogore pishav shto sve mi e vo eden pregled i koshta tochno 1500den. Vo Sistina, Newborn i Remedika e 1500-2000den. 4000den neznam za koja privatna stanuva zbor, no eho dali e 2d, 3d ili 4d e cena vo sekoja privatna bolnica 1500-2000den.Sekoja kontrola obavezno na 4d se gleda i e taa cena. A 3500-4000den e Skrining vo Sistina ako mislish na toa na skriningot vtir deka e taa cena .

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  5. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    21.568
    @Natasa. P Штом е матичен и да има приватна ординација,значи работи со фондот и за сите негови пациенти на кои им е матичен лекар зема пари од државата.Ама ете и плус од пациентите па дупло :)

На stevemila и Natasa. P им се допаѓа ова.
  6. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    E pa dobro...sigurno i trebat na zenata, zatoa taka zema. :^)

На sofi2107 и stevemila им се допаѓа ова.
  7. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    @Natasa. P srcko kaj tie shto ideme se privatnjaci ali maticni. Dokolku primer idesh vo Jane Sandanski poliklinikana i tamu imash maticen ne plakas, na Gak i ostali shto se. Ali ovie se privatnjaci koj rabotat so plavi kartoni i normalno e da si naplakaat odredena suma. Normalno ne suma kako po privatnive kliniki, ali za privatna ordinacija nekoja normalna suma. Jas kaj mojava maticna brisevite vo 12t nedela ne gi plativ, 1viot skrining so priska i krv zimanje i oni da ja nosat na Gak im plativ 1500den. Za vtor skrining plativ 2000den. Ali veruvaj mi deka tochno 1h i 15 min me gledashe uzivavame na skriningot. Eve sega bev na Gak za da dogovorime za poragajot i da ja zapiznaam doktorkata koja ke me poraga carski i sve shto mi napravi i pregledi ne plativ dinar. Znam po drugarki i prijatelki sto mi se trudni segde kaj maticnive po privatni ordinacii znaci..si plakaat kontrola eho do 500den najveke.

8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Vo pravo si i za toa.Koj kako mu tekne taka naplaka.Samo pari ni vlecat

На Stara му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Sekoja koza bara razlicen tretman, se bilo individualno. Nema pravila, vo prasanje se geni, taka mi kazuvaa. Jas se mackam so krem Mustela.

На kiki_riki и stevemila им се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Мислам дека има закон дека матичните гинеколози не треба да наплаќаат на трудници, ама ние оти си траеме и затоа така прават.

На stevemila и anastasijaki им се допаѓа ова.
  11. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    E taka be svake.. ukluci se, objasni malku, ne za dzabe da vlezam vo konflikt so maticnata :*

На sofi2107 и stevemila им се допаѓа ова.
  12. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    21.568
    Зарем има приватни матични лекари? Некако не ми е јасно
    Ако се мисли на тоа да има своја сопствена ординација која си е надвор од било која клиника ,и мојата матична има своја ординација која не е во склоп со гратската болница.

13. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Ne se slagam zashto bash imam drugarka koja e vo taa bransha. Strucno neznam kako da objasnam, no eve po moe ke objasnam. Znachi dokolku kako pacient ni stigne pismo za besplaten pregled vkluceno brisevi, pap i eho togash e besplatno. Vo sprotivno si se plaka nekoj vid na participacija. Znachi nema logika (koga bi bila jas edna od niv) da otvoram privatna ginekoloska ordinacija, da rabotam po 10-12h, da ja opremam so moi prihodi, da plakam kirija i smetki, sestra vrabotena i tn. I da ne naplakam hmmmm nema logika. Toa vazi samo za poliklinikive i klinikive. Ne za privatnite ordinacii. Toa e isto kako na zabar koga ideme vo privatnive ordinacii i da ne platime ni dinar, a on ni e maticen zabar koj raboti so plavi kartoni.

14. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Vo 8 sega primiv progesteron depo.Imam grcevi i gasovi,mi pukaat crevata.Mislam ke mi prsne stomakot.Normalno e?

15. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Svake na tolku pari izdadeni do sega najubavo e i da ne kradat da si kutime hahabhahhaa
    Neka idat pari za ubavo samo da e ..taka vikam jas pa posle si poplachuvam ahhahahhaha

16. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Normalno..da si prdis i ic da ne ti cue uvo 8) :lol:

17. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    A priskata na gak e besplatna i oni tie 1500 vo dzeb :)
    Mojata maticna nitu za brisevi mi zimase nitu za eho.Bremenosta ja vodev vo sistina no ponekogas znaev da otidam i ona da me zirne na eho i nitu denar mi zede.
    Bez ogled kakva ordinacija imaat cim imaat dogovor so fondot ne smeat da naplakaat.
    Isto ko avicena, adrialab primerm i tie se privatni koi imaat dogovor so fondot alii se sto pravis kaj niv so upat e besplatno za trudnici kako i po drzavnive kliniki i polikliniki.

На sofi2107, stevemila и V.odolija им се допаѓа ова.
  18. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    21.568
    @sofi2107 зошто да нема логика кога е матичен лекар ? Ете кажав мојата матична си има своја ординација си има вработена сестра,и сама си ја опремува ординацијата,кој инаку би и ја опремил или би и плаќал сметки?
    Логиката е таа што за секој пациент си зема пари од државата

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Mene maticnata mi naplaka po 500 po den. za eho I za zemanje brisevi, a tamu kade niv gi ispituvaat ne mi naplakaat.

20. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Dobro e.:lol: Znaci i vie si prdkate hahaha