Normalno e zence dosta panicis hahha ne misli na toa opustise i uzifkaj sve si e superrrrr. Gasovi ke imash cela bremenost ke si prtkash hahaha Leleee koga ke mi tekne na progesteron depoto mi se place. Ja primav okolu 12h i posle abre cel den gazot butot pa i cela noga me bolese, nekad si placev od bolka
Da, si prtkame.. bidi si bez gajle. Sega ti e od progesteronot, potoa koga ke gi prekines prirodno ke si dojde, na nakasluvanje ili kivanje i ke ti se ispusta po malku.. i seto toa vo teorijata nekoi go stavaat vo kategorija "slatki maki".
Vecerva prv pat bev kaj maticniot do sega doma me bockaa.Jadev sladoled vo momentot koga mi ja akna,mi idese da i go plesnam u faca.Me izgore.Abe stomakot revolucii
Jas potpolno se slagam i toa treba da e taka, no ete ne e taka i nemozeme nisto da smenime. Jas dve maticni sto prashav go dobiv toj odgovor pogore sto go pisav i zatoa go mislev toa koga ja bi bila oni. Nogde nema ni vo eden clen vo zakonot za ova, barav zasto me interesirase zasto e taka. Iskreno se otkazav nejkam da se raspravam so maticnata ili nategam vo bremenosta, begaj posle stresovi ke imam na idenje ili za upati zimanje. A vo Avicena ne plakam nisto osven za urinokultura minimalen iznos. Ali toa e ke si istrpime so maticnive nemame izbor. Site naplakaat toa znam. Znam ama nemame izbor. Koga ke prasas maticen go dobivas onoj odgovor gore sto go pisav. I sto da im se pravi, ne biva ni da se raspravash zashto sepak samo na sebe si pravime stres vo bremenosta. Ako e biznis i ne pravat ludi i se bogatat na ovoj nachin hmmmm neka im e na chest.
еве што најдов има повеќе линкови еве еден од нив http://sitel.com.mk/vodenjeto-na-br...temvri-celosno-besplatna-vo-javnoto-zdravstvo
Знам ги читав мамичките тука пред некој ден дека некогаш е џабе што и да мачка човек. Ама мене повеќе ми е заради чешањево. Во секој случај ќе се посветам поозбилно на нега. Само се мислам дали да земам кокосово од дм или да го правам овој миксов со павловичева, ад капки и витамин Е.
Ete pishiva i ordinaciite. Epa zashto ni naplakaat. Znam deka na site naplakaat. Jas kaj mojava sto idev do pred nekoe vreme e prepolna so pacienti gungula e i znam sekoja plaka. Mislam deka smetka ne dava ( da ne gresham dusha sega) . Jas mislev deka ova vazi samo na Gak, Chair i po poliklinikive.
Чисто да споделам искуство...се мачкав од втор месец, само вазелин или обична детска витаминска крема, секој втор ден, на стомакот и внатрешниот дел од бутовите, немам ниту една стрија.
Ako mene me prashuvash lichno jas sum za organsko ladno cedeno kokosovo. Imash na youtube i na sajtovi za nego. Najdobro neshto e. Jas go koristam veke 2-3g bukvalno za celo telo i lice i sum prezadovolna. Pa duri i na kosa po nekolku sati go drzam Vnukmi so ova od bebule go machkaat, zdravje i za moevo planiram so nego da go mackam. Za bebinja e zakon chitni po stranskive sajtivi i na youtube imash mnogu za ova. Svakeee koja ti e matichna? mojata e Radica Bojcheva.
Епа @sofi2107 нормално дека нема да дава сметки затоа што не смее да наплаќа. А и прегледот кај матичен на секоја жена не само на трудница е бесплатен.Освен на пример,кога жена сака да си направи микробиолошки а не е бремена е тогаш си ги плаќа,но не и прегледот. Јас и претходно си одев на прегледи и ништо не плаќав. И секоја жена еднаш годишно мислам дека ја следува бесплатен пап тест.Јас еднаш годишно правам и немам платено. Убаво си пишува и на линкот погоре не само прегледот туку и сите лабораториски анализи неопходни во бременоста не се наплаќаат.
Ако е нормална бременост доволно е на 4 недели, а ако си паничар може и на 2 недели за мир на душа. Претходниот матичен не ми закажуваше и си одев кога ќе ми текнеше, но сепак на 4 недели. Новава исто ми закажа за 4 недели. Претходниот ништо не ми кажуваше само дека се е добро, не ми кажа за скрининг 1, приска, 1, крвна слика и урина, уринокултура. Ако сакаш прочитај на страната на Систина кои прегледи се потребни да се направат, колку прегледи се прават кај прворотки и слично.
Potpolno si vo pravo i se soglasuvam do zbor. No, veruvaj 5-6 gi imam smeneto i segde bilo isto. Ova mi se pogodi epten e super i strucna. No, veruvam deka nema nisto da se smeni i da i se spomne ili da zemes da se raspravas so maticnive. Ishodot ke e samo beter, em nie nervozni em begaj kojznae posle kako ke te vodi Eve sea muzmi go prasuvam, vika ne be smetka ne ti dala samo smetkata od transakciska so koja plakas Hahahhaha mislev od Skopje si, voopshto kavadarechki akcent vo pishuvanjevo tvoe ne primetiv. Znachi i vas tamu ve sechat so naplakanje hahagha. Aaaaa znachi kavadarechka snaa ke imam ubavi se tie mmmmmm cela ke e na tebe so crna kosa i plavi ochi
Hahahhaha Nate me iznasmea turbulencii mu napraiv na maliov go razmrdav od smeenje hahahha Pogalija princezata od nas
Ajde dosta za denes, neka odmara zetot malku, nemoj nervozen da go napravime loso ni se pise. Ve guskam Cel zivot da ste nasmeani i srekni
Prvovo go zimam od Ramstor i vo Zegin go imash (pomala tegla i pogolema ima). Drugoto e na Vitalia go ima vo prodavnici za zdrava ishrana shto prodavaat ili vo posnabdenive golemi marketi (Vo Vero vidi) . Iskreno isti se razlikata e firmata. Najbitno e koga go kupuvash da pishuva : Ladno cedeno ne rafinirano kokosovo, da go ima znakcheto na organski proizvod. Znachi bez hemikalija i dodatoci. Koga e na ladno prkmer vo frizider ili vo ladna soba e belo tvrdo bash kako kokos, a na toplo.e kako ulje. Jas go cuvam nekad vo frizider nekad vo soba. Koga mi e vo tvrda sostojba mnogu, so lazicka vadam vo fildzance i vo mikro zagrevam za da se rashljapam po telovo