Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

anicka убав провод во охрид ке те замолам да узивас и за мене бидејки јас ова лето дома ке си останам по се изгледа :( узивкај си таму и кога ке се вратис ке ни писувас како си поминала позз :hai:

2. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

2л увин :o :o :o :o :o аман бе женичке ... не е многу ?

3. milamamica

milamamica Истакнат член

и мене со толку ме „дуваа“ секој ден, и плус уште 1 л течности во кои не спаѓа млеко, јогурт и сл. А на самиот чај пишува дека се препорачува 5 часи дневно, епа сега ти види!

4. roza102

roza102 Истакнат член

Душо има замена за пеницилинските антибиотици со други антибиотици ако си алергична. би требало барем некој од нив да може да се пие во бременост. прашај го гинекологот. Можеш да пиеш и чај од брусница,поубав е ,подобро ќе го поднесеш

5. milamamica

milamamica Истакнат член

:?: кога сме кај бактериите инфекциите и сл....дали станува збор за кандида ако имаш засилен (не многу) секрет, но многу густ како секрет од нос на пример, без чешање, пецкање или печење????? или пак да не е ова симптом на не дај боже некоја бактерија или инфекција пострашна од кандидата???? :wasntme:

6. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Зависи, мислам дека никој неможе вака да ти каже, мене ми се случило да имам зголемен секрет да немам ништо ниту кандида, а кога имав кандида пак не бев забележала нешто посебно зголемен секрет, за другите бактерии како кламидија, најчесто на почеток нема некои симптоми, па така да од тоа што го кажуваш, тешко нешто ќе се заклучи, освен дека треба да кажеш на гинеколог и ако треба да ти препише некои вагиналети.

7. milamamica

milamamica Истакнат член

овие симптоми ги имам веќе 2 недели, а предходно ставав канестен зошто имав кандида и ми се смири чешањето и пецкањето. Затоа помислив да не е нешто друго во прашање, ваљда не е кандида пак?

8. Stefaani

Stefaani Истакнат член

оф леле почнаа нервозите :sweat: веќе кажавме дома лееее се отепав од плачење ;( за замразив мајка ми од душа :tmi: и ја давам сликата и ко ми ја фрли ;( како ќе сум се мажела трудна, со кој ум па сестра ми капак таа ако не кажи не ја бива :@ ко да сум убила човек :x не ми ни честитаа ;( ама ако му велам на мешко сега вака прават ама ќе те бараат да те галат и бакнуваат ама јас нема да те давам :devil:
    значи мајка ми е сестра ми се невозможни |( како ќе сум се мажела трудна... со стомак од дома ќе сум заминела... не госпожи со бебе заминувам... најголемиот благослов од Бог :inlove:

9. milamamica

milamamica Истакнат член

незнам дали разбрав убаво- МАЈКА ТИ И СЕСТРАТИ ТЕ НАПРАВИЈА ЛОМ ЗОШТО СИ ТРУДНА И ЌЕ СЕ МАЖИШ ТРУДНА СО СТОМАК???????????????? НЕ РАЗБИРАМ КАКО Е МОЖНО ОВА? ДА НЕ СУМ ГРЕШКА НЕШТО?

10. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Стефаани јас не сум ниту верена, ниту пак мажена па еве ние веќе почнавме да работиме на случајот бебе.
    И ич не се замараме што ќе речат другите кога ќе разберат дека сум бремена и немажена! :)
    Поради лошата финансиска состојба на нашите јас веројатно нема ни да имам свадба. :(
    Мојот сон да облечам венчаница нема да се исполни.
    Ние планираме да се регистрираме во септември и да направиме мала фамилијарна прослава.
    Овие големи животни промени си ги планираме јас и дечко ми (идниот мој сопруг) и никој во тоа нема право да ни се меша.
    Дали ќе бидеш ти првата невеста со стомаче? Не!
    Голема работа дали си останала бремена пред или по свадбата. Мајка ти и сестра ти веројатно се плашат и срамат од озборувања.
    Луѓето, ако сакаат да те озборуваат ќе те озборуваат секако.
    Мајка ми не била бремена кога се омажила, останала веднаш по свадбата па простаците веднаш почнале со озборувања: Вие невестичево трудно си го земавте од дома а? |(
    И како на тие луѓе да им објасниш дека не било така? Ма што има и да им објаснуваш?
    Си посакувавте бебе?
    Вие така си одлучивте?
    За тоа што мислат и што ќе речат другите ич не треба да се оптеретуваш. Ни ти, ни твоите.
    Остави ги некое време мајка ти и сестра ти нека им спласне лутината. Па да видиш како потоа и тие со тебе ќе се радуваат за секој напредок во бременоста. ;)
    Пушти си го мозокот на пасење, галкај си го мешето, смеј се, уживај и не се замарај со вакви работи.

11. Vetruska

Vetruska Популарен член

Канестен не смееш повеќе од една доза месечно да ставаш (значи 3 ампули) и не на своја рака. Може не е ништо, ама отиди си на преглед чисто за консултација.

12. roza102

roza102 Истакнат член

Стефани гледај си го и гушкај си го мешко и ич да не ти е гајле за ништо друго!

13. Stefaani

Stefaani Истакнат член

епа ете тоа е... сестра ми сигурно си имала свои планови па мисли дека ова ќе и е пречка зошто уште ко и кажав прво што ме праша беше дали ќе прајме свадба :^) значи јас и викам бремена сум ќе бидиш тетка а таа ми вика не си салам. а свадба ќе прајте? знам кај ја боли забот
    е сега малку проблем беше дека ни јас ни тој не бевме моментално на работа али во секој случај се чекаше повик па еве од пон здравје Боже дечко ми почнува па ќе најдеме и за мене... се ќе се среди.... значи дечко ми не беше тотално без работа туку работеше ама на преоцент и некогаш има некогаш нема ама сега покрај тоа ќе има и сигурна работа. а свадби и останати работи засега не ми се битни. најбитно ми е бебето... искрено и јас веќе не сакам свадба... да фрлат толку пари за ништо а со тие пари ќе купиме нешто за бебето... во секој случај не се нервирам повеќе ако не им е ќеф нека не им е... ние со дечко ми сме најсреќни :inlove:

roza102 likes this.
  14. lale24

lale24 Истакнат член

Stefaani не се нервирај мила,не вреди...жално е навистина внуче да одбиваш...извини вака ама мајка ти и сестра ти не ги оправдувам ама баш ич...ке легнат тие на брашното не му се секирај...да е мојата мајка жива би била најсрекна на цел свет кога ќе и соопштам таква вест.Не се секирај знам дека мајка ти ќе попушти,сега сигурно и дошло како гром од ведро небо,барем така мислам.Уживкај си ти ;) :*

15. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

кога слусам вакви работи навистина се Чудам како е мозно на некои луге толку многу да им е вазно мислењето на народот :^) па зарем не е повазна среката на сопственото дете?! Stefaani јас ке ти реЧам иЧ да не се нервирас бидејки сега најмалку ти треба стрес,пробај на смирен наЧин да разговарас со твоите и да им ја објаснис ситуацијата и нормално да си го казес твоето мислење бидејки јас не гледам нисто срамно да бидес невеста со големо месе,па лугето на западот се мазат откако децата ке им наполнат по 2,3 години па никому нисто :)

16. TSS

TSS Истакнат член

Ајде официјално да се придружам на темава :lol:
    Вака ова ми е втора бременост..но некако пак ми се вртат прашалници низ глава...Јас обожавам да спијам на стомак..но сега не можам...милам...дали смее или не смее да се спие на стомак не знам(уште е премногу мало...штотуку дознав дека сум бремена)?
    Дали да почнам да пијам некој витамили или слично иако уште не сум отишла на гинеколог да ми ја потврдат бременоста?
    Што содржи првиот преглед?Скроз сум заборавила...
    Уууффф имам уште прашања ама моментално не ми текнуваат... :?:
    Ааа да...син ми е мноогу живо дете...љубоморно,и избувливо...како да се соочиме со новата ситуација?
    Лелееее...како ќе се одвива целава нова ситуација? :?:

17. gwen

gwen Истакнат член

Честитки за бременоста. Па не знам колку е препорачливо на стомак да се спие, но избегнувај. За витамини обично даваат фолна киселина. Првиот преглед е вагинално ехо или пак некои гинеколози гледаат и на стомак, зависи. А со синчето постепено зборете му дали сака братче или сестриче, дека ќе има со кој да си игра. Поздравче :)

TSS likes this.
  18. dzanina

dzanina Истакнат член

Добро утро мамички како сте денес има место за уште една свежа мамичка :D посакајте ми добро дојде во ова тема оти веке ја напуштам другата :lol: трудна сум :party: :party: :*

hermosa and kate21 like this.
  19. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Tss jas koga bev trudna do 7-mi mesec spiev na stomak , posle veke ne mozev bev mnogu golema :) koga go prasav doktorot dali e vo red , toj mi rece deka bebeto e dovolno zastiteno I deka nema nikakov problem se dodeka mene ne mi preci ... patem, cestitki :)
    (Se izvinuvam za latinicata pisuvam od telefon)

TSS likes this.
  20. gladiola

gladiola Истакнат член

Dobro utroo mamicki I od mene denes resiv da ne se zalam. Dzaninaa dobro dojde srcka ti posakuvam najubava I NAJLESNA bremenost da Imas da si srekna I vesela. :)