I jas imam takov vpecatok. Barem mojov doktor taka go procenuvam. Tamu kade sto ima somnezi me upatuva, od ostanatoto se obudiva da me zastiti, da ne se maltretiram po bolnici, po ispituvanja, po patista... No sepak, nekako mi ostana vo pamet ovoj sekerot, resiv da go proveram.
Јас сум 24 недела и подучена од претходната бременист си закажав за скриен шеќер за идната недела во авицена, зошто многу се чека. И вчера бев на преглед и плус правев крвна слика. Др ми вика се е ок и димензии на плод, плодова вода, кр слика, обична гликоза ми е 4(со изедена пола банана по грешка саат време пред вадење крв ) и др вика сега нема да правиме, ќе те видам пак во 28 недела, па тогаш.
Женички кажете лек незнам веќе што да пробам... Одам на 3 дена во тоалет ама кога одам нормално е немам тврда столица,ама по 3 дена не одам и ми станува тешко... што да правам кажете... :/
Chitajki po gugulchevo lek e nes kafe so mleko, svareni slivi i sokot ispij go pa slivite, juvaaaa e najprovereno
Probaj sofi toa so ti kaza.Isto imam citano zeni deka jadele kivi i im pomognale.Sreka jas so nemam uste zapek.Ovoj pat super pominav.Sekoj den si izleguvam.A sekogas imav problem so denovi nemozev
Купи си суви аливи пакетче и велер лапни си ги. Можеш пропатно и некоја кива со се тоа. Утре си како нова .
Јас ни приска 1 и 2 не правев. Ти правеше? И други ми кажуваа што оделе во Систина дека докторите од таму не праќаат на приска.
Zenski abe apetit odednas izgubiv... duri strav me faka, tri dena recisi nisto da ne jadam. Nitu da se setam na hrana... strav mi e ke mi padne imunitet ke nastinam ke napravam belja pred kraj... so moze da mi e?
Jas pa apetit denovive strasen.Postojqno na jadenje mislam.Sega go prativ maz mi po sladoled.A posle jadenje imam macnini. Jadi ovosje i salati.Bar toa ne te prejaduva a gi vnesuvas potrebnite vitamini
Nisto od salati, se e vestacko, plasticno i bezvkusno, pa jadev samo ovosje do sega. Sok si iscediv preeska od site mozni ovosja, cvekla i morkovi i nemozam da go pijam, nekako gaden mi e... neznam sto mi se sluci odednas... do pred tri dena za trojca jadev ne za dvajca... sedam i si razmisluvam nesto od omilenite jadenja da si napravam, abe po nisto da se polazam i da stanam da pravam, a ne deka me mrzi... kojznae sto mi se desava...
@stevemila еве ме и јас почнав да се заплашувам што ништо не ми е, абе никаков симптом, не се осеќам трудно Апетит нула, не вечерам, а станувам во 7 сабајле (два пати јадам цел ден). Ако ми биде лошо како со првото, за 10тина дена треба да почне интересното Инаку лицето хаос, вака не ми беше со прва бременост, бубулички едни болни.. особено челото ми е заникаде, прееска кога се фатив се испокопав инаку имам многу чисто лице..
Да не те потфаќа некое вирусче? Јас така скроз кога ке изгубам апетит, за два дена сум болна... Јади овошје, цеди го пиј. Јас сабајле цедам цвекло, морков, портокал, јаболко, лимон... Внесувај бар витамини...
Toa pravam sekoj mozen obrok... ako nema nisto korisno vo jadenjeto ic ne sednuvam da jadam. Ne e poentata leb da se najadam, nego nesto korisno i za mene i za bebe. Ama ne pa ne, nesto cudno mi e ova, za MCD zelba da nemam! A edvaj go cekav denot koga ednas vo mesecot odam vo mcd da mi pomine keifot, eden cheese da ksnam i pomfrit. Sega strvnost ni za tamu nemam. Supa eve mi se prijade, pa ke cedam limoni vo nejze, odam da varam koj e za neka poveli!
За запек може и суви смокви и суви сливи, варени и водата и овошјето да се изеде. Мислам дека ќе помогне, барем мене ми помага. А ако секој ден имаш проблем од вечер јади си ги неварени две смокви и две сливи. За апетит - јас цела бременост бев без посебен апетит, нормално јадев. Е сега при крај да не те притиска на желудник, па не чувствуваш глад. Инаку јас не сум алергична, ама последниве години некако почнувам да реагирам. Прееска бев надвор не можев да престанам да кивам. И одма филм- ако се породам како ќе кивам. знам луда сум, невозможна. Него @ANGIE1 ја нема, да не се олесни?
На здравје супата Јас овошје си грицкам, мене исто од Мцд не ми се јаде, не сум стрвна за ништо такво. Душава единствено ми бара течности, сок, овошје, вода нешто освежително... а јадам друго за ручек, доручек ради реда Мада знам дека ке ми дојде апетит страшен да незнам што попрво да изедам @menelele ке кивнеш, ке поплачеш минутка и тоа е тоа
Verojatno ke da e od toa, kloci si dobivam redovno vo dijafragma ili zeludnik sega vrakjam film nanazad, deka namaliv kolicinski na hrana ama pa bev pocesto gladna, pred da pocne ovaa faza-nejadenje. Ke pomine za brzo se nadevam. Za zapekot da se nadovrzam, pregoren seker so mleko znam isto pomaga ili edna goltka jako neskafe pivni, ima da letas do wc
Denes mi e mnogu loso.Ko pijana sum.Jaka glavobolka,vrtenje u glava,omalaksana,macnini posle sekoe jadenje.Tri pati spiev.Gradi koga bolat koga ne.Jas neam nisto na liceto cisto mi e.Se plasime deka nemame simptomi pa posle ke kukame
Епа ова дека сум една недела поназад од тебе, ке бидам и јас иста таква за една недела, а за две уф мн страшно ми беше со првото, несакам така Дај боже да биде сосема различно... Инаку со првото кога почнав да добивам главоболка, за некое време кога бев на гинеколог веќе имаше срценцеее
Ne baraj simptomi nikakvi, mene nitu ednas macnina ne me fati, povratic dva pati od neubava hrana sto kasnav (pustata ja da ne ja navredam sveki, nevareno i bese jadenjeto), da mi se losi, vtoglavici, glavobolki itn nisto do den denes. Koga vlegov vo 7mi mes osetiv deka sum trudna, togas pocnav da se svestuvam bidejki mn brzo se zamoruvav i stomakot veke mi smetase pri izvrsuvanje na domasni obvrski. Uste poragajot taka lesno da mi pomine i srekjna ke sum epten iskreno! Taka da mozam slobodno da vi posakam bremenost kako mojata! P.s. Tocak do 5 ti mes vozev! Ludost znam...