Mene me faka strav od kilogramite, bidejki pocnav so 80 do 16 + 2 na poslednata kontrola bev kilo ipol popraena ne e mnogu ama strav mi e jas mnogu lesno se debelam, lani letoto si bev 70 kg a ova leto 80 i so tolku ja pocnav bremenosta, ama ne mi e poznavaat kilata site mi velat licis kako za 65 - 70, si velam e kamo tolku da beja
Јас сум 11 г.н. и ослабев 2 кг. за сега, нормално е тоа оти ми се гаде, имам мачнини и повраќав, ама гледам овие 2-3 дена ми се врати апетитот и постојано нешто јадам. Инаку најздраво е околу 12 кг. плус во бременост да качеш ако имаш БМИ во нормални граници.
@karibian од микробиологија имаа пратено известување есента дека мора со закажување и тогаш закажував. Сега кога се договарав за микробиолошки сестрата од кај матичниот ми рече да не ѕвонам џабе, нема да ги добијат и дека сите одат без закажување и навистина без никаков проблем завршив работа. @Pinky97 Ме боцнаа на микробиологија ама незнам дали беше комплет торч или пак само токсоплазма, зошто нешто така како да прочитав на упатот. Ќе видам наредна недела што ќе пишува на резултатите. @mariz Мене првите неколку недели лицето ми беше лом. Мислам дека уште ми се чистат флеките колку ми беше исфрлано. фала богу сега се стабилизираше. знае само од време на време да се појави по една, ама не е како што беше.
Да се пожалам јас и да побарам совет, дефинитивно сум анемична. Пред две недели правев крвна слика слаби ми беа железо, хемоглобин,еритроцити и еве денеска ептен немам сила се движам како низ магла. Јадам мед со семе од коприва, матичната ми препиша тотема и витамин ц, тотемата едвај ја поднесувам цел ден не можам од веце да излезам од неа, јадам спанаќ и денеска сакам да купам и шумливи таблети супра вит железо бидејќи вчера немаше во неколку аптеки прашав, ко да барам овошје во аптека па нема. Ако може некој совет како да ми биде подобро и да се средам, ваква на пораѓај ништо не правам. Исто и на сабајле од медот со семето околу половина час ми се тресе цело тело и немам сила, не знам зошто така.
Оф леле. Незнам што друго би те посоветувала. Се ова што наброја е тоа што и мене би ми текнало. А од кога почна со овој режим? Внимаваш ли на конзумирање на млечни производи? А за шумливите ич не би ти препорачал. Толку се полни со шекери, јас ич не им верувам. Евентруално да се распрашаш дали смееш со тотхемата да го примаш тој лекот на природна база што го препорачуваат. Мислам дека Флорадикс беше (ќе проверам после и ќе ти пишам за сигурно како се викаше) мене овој ми го имаат препорачано тројца доктори кога мислев дека ми е паднато железото. Не го пиев зошто кај мене излезе дека е грешка резултатот, ама претпоставувам штом тројца од различни страни ми го препорачаа би требало да е добар.
Внимавам со млечните производи. Најверојатно ќе се среди за два три дена, недела дена, може не може толку брзо. Немам ни апетит веќе, читав дека тоа е симптом на ниско железо. Дај боже за брзо да се вратам во нормала. Колку бев активна до пред недела дена, тешко ми е сега. Ако може и одговор дали пак тоа се пика до внатре или само од надвор се зема брис. Јас два дена сум во депресија после земање брис, понеубаво немам искусено до сега, а се ближи брисот во 35та.
Milo jas iskreno 1mes konzumirav med so seme od kopriva, mislam.bev 5ti mes. I bash toj mesec krvnata slika mi beshe uzas neviden. Duri i koga idev na shetnja, shoping ili shto i da e jas imav vrtoglavici, snemuvav vozduh i mislev ke se onesvestam, se prepotuvav haos. Prethodno super krvni sliki. Najozbilno ja dzitnav teglata. Ete moze mojot organizam ne e za toa si rekov. Si prodolziv kako prethodno , sekoj den si pijam kakao napraveno so topla voda, manfzun edna supena lazica, nekogash i crno chokolado za gotvenje ( za chokoladovo i doktor ke ti kaze). Veruvaj mene kako i prethodno eve i ovie meseci krvna slika mi e super i zelezoto e top. Probaj eve ovoj posleden mesec so ova shto ti pishav moze i na tebe ke ti prija Ej i da se nadovrzam.....mene moive shto mi ja vodat bremenosta kategoricno rekoa bez Totema i slichni suplementi za zelezo zasto em problem so stolica ke ti napravat em ke ti e haos.
Мене др ми зема само еден брис за стрептокока(ако не грешам) без тоа гадното само од надвор. А иначе да мислам дека е обавезен
Da obavezni se znam mi gj napomenaa deka ke mi gi pravat. Sepak da se iskluchi moznosta da ne ima nekoja bakterija ili shto i da e ( skraja bilo). Bolje da se napravat edno gajle pomalku. Sme izdrzale i poloshi i poteshki raboti, brisevi zimanje e machja kasha Ete jas ke sum so carski pa pak ke mi gi zimaat kako shto mi spomna matichnata, moze i netreba neznam iskreno.
Ти благодарам мила. Јас чувствувам дека Тотемата нема да ми помогне воопшто и мислам дека треба да си ја слушам интуицијата и организмот и да ја прекинам. Од вчера почнав какао да пијам, знае организмот што му е потребно, што ке присака душава тоа ќе јадам, пијам. А за темното чоколадо само што прочитав на интернет.
Здраво мами , ние сме иста ситуациа уште . Вчера на цтг се беше во ред , се мислеа вагинално да ме проверат ама рекоа ајде нема ништо ќе чекаме болки , вечерва пак на цтг ќе одам , вака се гледа дека стомакот ми спаднал надоле и јас осеќам дека тежи доле , ама бебе се мрда и од болки ни траг ни глас .. имам повремени болки во кичмата и, стомакот ама се смируваат , и така рекоа неделава ќе се чека да видиме доколу се биде во ред ако не од наредна ќе се проба најверојатно со провокации па и царско ако треба .. и така сега неможам да спиам од мислееење и од стравот мој од царски рез посебно од анестезија ама си викам само бебето да ми е добро .. дали вие знаете некој случај ваков ..
Devojki...a be ve boli li karlicata vas, nemam procitano nekoj komentar vo vrska so ova? Grozdov med mila... mnogu pomaga za zelezoto
Mila veruvaj deka doktorite najdobro znaat. Ne se sporeduvaj i ne slushaj prikazni neubavi, zashto pretezno neubavi raboti se drznuvaat da raskazuvaat komshikite i strinkite Ima mnogu zeni koj nadminale termin i recimo sum gi chitala tuka i im zakazuvaat carski vo nedela, a oni oppppp u sabota dobivaat bolki puka vodenjak i ete si se porodile. Carski se ide samo ako e bebe karlichno svrteno, indikacii i problemi vo bremenost ili voopshto vo istorijata na pacientkata. Kolku shto znam obicno stavaat provokacija i sve si teche super. Vo sluchaj da ne doaga do poragaj se ide carski, dali so spinalna ili opshta ke odluchi anesteziolog i doktor. Ne e voopshto strashno ni carski, 90% od moj krug na prijatelki se so carski, zdravje i jas ke sum so carski ( poradi istorija moram). Spinalna nit osekash igla, nit bolka i si go gledash odma. So opshta si celosno uspana i ne trae podolgo od 15-20min anestezija( ne e kako porano) sve e usovrsheno i medicina otide mnoguuuu napred. Bolkata e ista dali so carski dali prirodno. Ili ke te boli rezot na stomakot ili dole p.... shiena toa e mala shala Edino onie koj se prirodno i so 1-3 naponi ragaat i nit bolka nit konec im staile eeeeee na tie svaka chast od boks si ide kafe si pie, imam drugarka 3te taka gi rodi, nareden den doma ja pustaa pa generalki si pravese . Moj sovet ne slushaj sva i svashta zashto sekogash postojat takvi koj bez pamet ke ti lupnat neshto ke te izvadat od pamet. Samo so lesno i pozitivna misla bidi kolku mozes. Veruvam krajov e najtezok i ischekuvanjeto, no toa e najbitno bebule ke se rodi mashala bucko i epten napredno i zdravo Vchera svake pishav bash za karlica i shto mi se desi na nekolku pati uzivajjjj nishto ne e se shiriii i bebe raste, mava po nekoj nerv ili pritiska.
Мамички, денес чувствувам болка позади на левата страна кај бубрегот, цел ден ме штрека (тупка) со паузи, од што може да биде? Ја болело на некоја од вас? Да не е нешто со бубрегот? 100 прашања поставив, се извинувам, но загрижена сум многу. Инаку утре влегувам во 14та недела.
Оф леле. Карлица уште не почнала да ме штрека, ама препони да. И ноќно време имам проблем од спиење на страна куковите ме болат. А цел живот така спијам. Сега има моменти кога морам да легнам на грб од што ме боли
Jas denes mnogi kivam.Ne znam so mi se desava.Koga ke kivnam Mislam nesto vo stomakot mi se kine.Boli i mi e strav
@gjoker4e земи си Хеферол капсули, ќе те оправат одма. Ова од паталец кој со години се бори со хронична анемија. Само тие ми помогнаа и не ми направија проблем со гадење и запек како што прават повеќето суплементи.
Јас еднаш ми се случи да кивнам, мислам некој ми го откина јајникот. Таква болка не сум осетила никогаш. Сега си најдов позиција во која не осеќам напон кога кивам, инаку и мене ме фаќаше параноја.