I jas koga kivav me bolese i morav nozete da gi soberam pred da kivnam taka ne boli ili malku samo. Ne e nisto strasno.
@gjoker4e да се надоврзам за тотхемата. Јас да ти кажам испив 10 ампули (со еден цеден портокал така ги пиев) и после еден месец железото од 7ца стигна до 10ка. Не е многу ама јас само 10 испив. Сега си доземав уште јер при крај...
Jas vo ponedelnikot proveriv krv.Zelezoto mi e 9.Ne e mnogu.No doktorkata vika nema potreba da zemas nesto.A znae i skroz da mi opadne.So tatko mi sme isti.Sto ti e gen.Najnisko ni bese lani letoto samo 1.Duri i krv primivme.Sega neznam dali da zemam nesto na svoja raka pred vreme I mene preeska taka.Mnogu jaka bolka bese.Sega ne osekam nisto.Ah pusti strav
Абе и мене др ми рече дека нема потреба зошто не се гледало само железото туку и хемоглобинот. И на крај ми рече ај земи 10 ко да не сум без ич.. А овие сега на своја рака си ги земав. Сепак ја сум при крај а крвта треба да ми е солидна пред пораѓај
Јас сега пијам витамини jod+folat, но на последниот преглед докторот ми препиша други и ми рече да почнам да ги пијам тие коа ке ги завршам првите, ама јас многу пати заборавам да ги пијам и имам пропуштено сигурно 15 пати и сакам да ве прашам дали да ги почнам веќе другите или да ги завршам тие jod+folat.
Која недела си? И какви се тие апчиња што др ти ги препишал? Обавезно се пие фолна киселина првите три месеци.
Требаше да се породам најдоцна до 4ти Април, арно ама синко затера убаво до 11ти, после куп контроли решија на 11ти, во 18ч да ме задржат на патолошка за некој ден да ме пробаат со провокации или крајно царски. Истиот ден во 21ч си добив болки од нигде никаде на 4мин... Родив на 12ти во 6 сабајле, природно бебе 4400г.. по некои пресметки надносено 8 дена... Како и да биде, ке биде во ред не се грижи, мене толку надносен со највисок апгар оценет ми беше... Со лесно, кај и да е ке се запознаеш со бебуфчето Инаку сега на оваа бременост од старт 10 дена ми додаваат, зашто е подоцна овулација, бебе одговара за 4недели, аа според менструација треба да е 5+.. Грешка ова беше за @ANGIE1
Ги пиев од 7 недела тогаш дознав дека сум трудна ама од прилика имам прескокнато 15 пати иначе новите се викаат Vital Pregna. Само незнам да не треба веќе да ги пијам новиве, затоа што тие се за тогаш а јас веќе сум 4 месец.
Da, sega te procitav.. ama svake, ova ko puknata koskata da mi e, takva bolka, ko isklincena celata da sum. Ovaa snaati celata me iskrivi..
Штом ти кажал да ги пиеш, тогаш почни, како што прочитав се пијат во текот на целата бременост и доење.
Ahhahahhahhaha ej ona sega te razgibava za vo idnina da ti e polesno. Em si vika eeee mamo mamo, me chekashe dolgi godini e sega ima sekoj den da te potsekam deka ova ne e son tuku jave Uzivaj svake nishto ne ti e, pobolno e koga ke si nad 32ra nedela koga ke tezi poveke hahahgaga bolno zabavno i ubavo chuvstvo. Pogali mi ja snaata i takva da si bide pobornik, inatche i glasna Takvite uspevaat i najubavo im e vo zivotot veruvaj
До која недела користевте дабростон-утрогестан? Јас пиев до 12 нед дабростон 3по1 , па ми намалија на 2 сега сум 15 нед и ми смени со утрогестан 200 самонавечер. Имав претходни спонтани еднаш сукрвица на почеток на бременост , и сега ми е шубе да го ставам само еднаш утрогестанот ? Се мислам дали да ставам насабајле и навечер
Nema da imas steta da stavas po 2.Jas stavam 3×1 plus progesteron depo na 4 dena..No Neznam sepak konsultacija so doktor najdobro bi bilo
Јас имав две неуспешни бремености претходно и во оваа бременост од 17 недела докторот ми го намали утрогестанот на едно на ден, а до 17 недела по две ставав. Знаат они, не ставај на своја рака по две. Мое мислење е тоа. И немој да мислиш и дека тие хормонски апчиња се нешто здрави многу.
Не се паничи. Штом почнал со оваа постапка проценил дека веќе е стабилизирано. Мора постепено да ти намали за да ти ги доведе на минимум потребна доза или да ги прекине. И мене ми ги намалија сега од 3*1 на 2*1 Утрогестан од 200 плус прогестерон депо од 4 на 7 дена. и сигурно постепено ќе ги намалува и повеќе.
Мамички да ве прашам нешто Ви се случило ли во одреден момент односно ден, да не ве болат воопшто градите? И дури и да ви изгледа како да не ви се веќе така зголемени/подуени? Денес после туширање бришејќи се приметив дека не ме болат веќе,а барем брадавиците последниве две недели ме болеа, и постојано ми беа испакнати(како кога си возбуден) Денес ми беа опуштени, и не ме болат градите дури и не ми изгледаат така подуени... Се загрижив навистина... овие денови и подобро ми е, немам утринско гадење и сл. Се чувствувате ли некогаш како да немате никакви промени, се чувствувате ли некогаш нетрудно? Едит- инаку од денес сум 10та нед
Utrogestan moze I vo pomali dozi da se koristo od pocetok, no ako ste pocnale so 3 na den, se namaluva na 2, pa na edno. Ne se prekinuva naednas. Jas taka go koristev do 18 nedela, se plasev da go prekinam, no doktorot si znae koga I kolku treba.