Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Se nadevam i mene ke mi gi namali.Aman veke od vaginaletive.Me boli dolu od so gi stavam.Edvaj gi pikam:worried:

2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.043
    Допаѓања:
    40.388
    Мене ми е така секој ден. Многу ретко имам малку болка во градите, а друг симптом никаков.8-|

На Вереничка и stevemila им се допаѓа ова.
  3. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Iako sum pocetok i kaj mene e isto.Sekoj den e razlicno.Vo tekot na denot nekolku pati me bolat i ne me bolat.Mene vcera i denes ne me boli i stomak ko so bolese odma panika

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.953
    Допаѓања:
    123.541
    Термин последно 19 авг. ми рекоа, беше понапред неколку дена. Пол прво женско сега па машко. :)

Мене ми смени од дабростон на утрогестан...

Последна измена од модератор: 7 април 2017
    На Natasa. P, Belabelinakinder, Black girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.043
    Допаѓања:
    40.388
    Рано ти е. Ако те боли кажи му на Трајковски. Јас кога прокрварев и го прашував дали да сменам орално, ми рече за орално ако не да ми ги смени за дабростон. ама јас одлучив и останав на утрогестан.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Ako, pravi kako sto ti rekle, sigurno ima pricina. Jas primav fraxiparin inekcii, aspirin, progesteron depi na 4 dena I gi prekinav kako sto mi rece d-r.

На eli25 и stevemila им се допаѓа ова.
  7. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.220
    Допаѓања:
    21.560
    Жени од 21ва недела па натаму дали имате како некое стегање и пуштање на стомакот во долниот дел,кон матката.Нормално ли е тоа ? Како да се стега и пушта мускул па осеќам понекогаш и како некој притисок.

8. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    @Вереничка uzivajte zenski jas sum sredina na 8 mi pa ne me bolat gradite, sega bradavicite pocnaa. Postojano ke se menuva, ke bolat eden mes sledniot ne itn. Ic ne se zamarajte :*

На Natasa. P, Вереничка и stevemila им се допаѓа ова.
  9. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Ти која недела си?
    Ете исто како вас, секој ден нешто ново ми е.

Не знам најискрено дали претерувам, ама не можам тоа да го променам.. сакам да уживам како сите што ми зборуваат, а јас преживувам :( Постојана борба, дали ова треба вака, дали е добро, дали е лошо, правилно ли е. Секое штрекање во јајник ме штрека во срце, секоја болка ме боли уште долго откако ќе престане. Ете немам ништо посебно што ми кажале, никаков проблем, освен тоа дека сум една недела поназад, денес во 10та влегувам по ехо, а по менструација сум 10+6. Ама одвај чекам да дојде преглед, и после како што пиша некоја членка тука 3 дена сум добра и пак почнуваат филмови.. :x

Не знам од што е, дали влијание од се што претходно прочитав тука, од се што сеуште читам по интернет секојдневно.. од сите приказни во мојата околина... или само од мојата луда глава, која не знае во животот ништо друго освен да се грижи за се постојано! (facepalm)

Секогаш си велам уште овој преглед и нема да бидам таква и ништо. Пак си правам сценарија, пак си плачам, пак пребарувам.... сакам да уживам!!!

Извини и ти и сите што ќе прочитаат, морав да си кажам што ми ја мачи душата.. :wasntme:

Последна измена: 1 март 2017
    На Ano и stevemila им се допаѓа ова.
  10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Mislev samo jas sum vaka.Za uteha mi e malku.(fingers) Jas mislam deka se raboti za onoj majcinski intinkt,zastitnicki.I normalen e stravot.Mislam deka site go imaat.A mi prestane bolkata vo stomak ili gradi odma test praam.Ova go cekav 9god i nemozam da se opustam,da uzivam.Sabajlevo pak pravev test.Veke 5 ti po red.Utre polnam 6ta nedela i ke odam za d dimeri i faktori na hemostaza.Pravela nekoja na drzavno?Kolku kosta i za kolku vreme davaat rezultat?

11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Не си била на ехо уште? Штом правиш само тестови. И не ме сфаќај погрешно, но не се потресувај и немој на секое тест. Уживај во бременоста.

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.953
    Допаѓања:
    123.541
    Не ми нагласи докторката, смеам вагинално утрогестанот нели? (15 нед) ?

13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Bev na eho pred edna nedela.Testovi praam koga pocnuva crvceto da me jade.Ke napraam i se smiruvam.

14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.043
    Допаѓања:
    40.388
    Слободно кажи си што те мачи ама гледај да се опуштиш. Јас денес сум полни 13 и веќе почнав да се опуштам полека ;)

На Вереничка, eli25, cat-woman и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Па ок, сфаќам дека има страв што-како, ама ако правиш така цела бременост, само ќе мислиш и џабе ќе се потресуваш.

На joy1 и stevemila им се допаѓа ова.
  16. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Sigurno nema da bide vaka cela bremenost.Ova e pocetok i Normalno e.Ko so citam ne sum edinstvena.Treba da nemas gram mozok za da ne se grizis i da ne mislis.Se ova e Normalno

17. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Па незнам кај мене не беше баш така. Значи јас немам грам мозок бидејќи не правев тест на секоја болка што ја имав? И јас немам грам мозок затоа што не си правам дополнително стресови и така живееме сите стресен живот па еве фала богу уште малку и 20 недела ќе терам и се е во ред дајбоже и така да остане.

На joy1 и Black girl им се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    И јас сум немала грам мозок , мила :) Јас сум помнала низ две неуспешни бремености и сум мислела, ама не сум правела секој ден тестови. Јас на стив и кажувам да не се потресува, а не дека нема грам мозок.

На Pinky97 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Samo ke ti se nasmeam na ova.Taka da ne vleguvam u dialog so Nekoj so ne me razbrira so zboram

20. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Многу добро разбрав што сакаше да кажеш. Значи според тебе нормално е нонстоп да правиш тестови иако ти е потврдена бременост а ние што сме направиле еден и доктор ни потврдил бременост и после сме се опуштиле сме без грам мозок така? Нормално дека сите се грижиме ама се во граници на нормала и не креваме толкави паники и незначи дека ние немаме грам мозок!

На Belabelinakinder и joy1 им се допаѓа ова.