Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    јас правев секој месец, бесплатно е како и се друго за трудници со упат од матичен, истиот ден имав резултати, многу ретко ако е гужва наредниот да се готови. Ова е за трансфузиологија во ск.

На Natasa. P и stevemila им се допаѓа ова.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    @stevemila не знам како ти е, ама мислам дека е превише на секоја болка тест да правеш, нормално е да имаш по некоја болка и јас имам, ете денес цел ден, а само еден тест имам правено, а кај матичен имам одено пред 2 ипол недели последно. Не се замарај за секоја болка и не прави тест, оти уште повеќе си правеш стресови и стравови, а тоа лошо влијае и на тебе и на бебето.

На Natasa. P, joy1 и stevemila им се допаѓа ова.
  3. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Taka mi e ko so pisuvam deka mi e.Tesko.Tesko mi e.Fala ti za sovetov znam deka e dobronameren i deka me razbiras.Sekoja cest na tie pogore

Последна измена од модератор: 7 април 2017
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    Да ви раскажам една приказна вистината за гледањата на ехо во приватна клиника и ехо ко што би рекле ние од '61.

биле политичар познат и неговата сопруга.Цело време на ехо во приватна клиника им викале машко па машко.И се така до 8 ми месец.Тогаш се наогале во некој мал град и жената добила болки.Немале каде отишле на ехо во градската болница.Таму ехо со мало екранче-никакво.Поминал прегледот докторот рекол девојчето е супер не се секирајте.Овој политичаров се навредил какво девојче бре машко е.Излегол дури навреден од ординација демек што знае пак овој ,со вакво ехо ништо не се гледа :)

во деветти месец сопругата му се порага излегува девојче :D
    поука:лекар кога го бива го бива па макар имал и старо ехо од пред 30 години.

малце да скренеме пажња ;)

На Annath, Miami1, Natasa. P и 14 други им се допаѓа ова.
  5. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Hahha bas taka.Ne 4d i 10d da e ako ne go biva dr gabe e.I kqj mojot maticen ehoto e od 61 so vikame hah.Ko tablet.Takvo malecko:D

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Ajde da vi se pridruzam tuka :inlove:
    Jas pak epten opustena sum nekako.
    Nemam simptomi iako e rano, i dali deka e za vtoro dete ili ne, ne sum vozbudena. (facepalm)
    Mu go pokazav testot na MM, se gusnavme se izraduvavme, no za prvoto nekako po euforicno mi bese.
    Sakam ovaa bremenost totalno da uzivam ( ako mozam) i da ne se potresuvam kako prviot pat.
    Samo sakam da zemam Magnezium denovive.

На Annath, Miami1, Natasa. P и 15 други им се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Мојот ме гледа абдоминално со едно ехо постаро, а вагинално со друго ехо и на гин. стол. Инаку едвај чекам да го дознаам полот, многу сакам женско да е дури и име смислив, а па мм сака машко, некако имам чувство дека по негово ќе биде. Како и да е само да е здраво и живо.

На Natasa. P, Ano и stevemila им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    iki второ чекаш ? :clap:
    честитки

На stevemila и iki26 им се допаѓа ова.
  9. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Da, fala mila. Konecno pak posle 3 god.

На Natasa. P, Belabelinakinder, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Dobredojde milq.I so lesno.Ko so kaza deka vtoro dete Ne velam deka ne e radost.I da.I za treto i cetvrto dete sigirno e golema sreka.No ko so kaza poinaku e neli.Za prvoto e se poinaku pisa i sama deka nema da se potresuvas ovoj pat:inlove:Zemi si magnezium go pijam i jas

На Stara и iki26 им се допаѓа ова.
  11. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    29.043
    So lesno da ti bide bremenosta :) dodusa vtorovo mene povekje me maci, ama mu davam fora na poragja da se izvadi:D

На iki26, Ano и stevemila им се допаѓа ова.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.043
    Допаѓања:
    40.388
    Пак ќе кажам жално што повторно се дигна тензија. Немав намера да се мешам, ама мислев побрзо ќе се смири.
    @stevemila извини што ќе ти се обратам, ама изгледа хормоните многу ти проработеа. Знам дека ти е тешко и дека си загрижена после се што си преживеала, ама многу бурно реагираш. Членките со првите коментари сакаа да те смират, а не да ти кажат дека не треба да се грижиш. Сите се грижиме и да немаме историја. тоа е нормално. мајчински нстинкт. Особено на почетокот. Малку не се разбравте и муабетот отиде во неубава насока со навреди. На крајот на краиштата некој треба да е поголем човек пред се и да преќине за доброто на сите во темава, ама имам впечаток дека овде стигна до тоа кој ќе го има последниот збор.
    Те замолувам и тебе и другите. ако некој не ви одговара во начинот на комуникација за доброто на другите ставете го на игнор.

Ако вака продолжи јас ќе се одјавам од темава. Зошто веќе нема поента секој втор ден да се повторуваат овие тензични дискусии.

Хахах... да не излезе и моево така. Машко машко па да изненади :D Се шалам. Рано е и докторите прогнозата ја кажуваат со резерва иако јас имам претчуство дека ќе е машко. :D

На Annath, ss80, Stara и 12 други им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    мене Димчев ми велеше машко а родив женско :D

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  14. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    I jqs so toq so pisav nemav losa namera i ne se raspravav.Toa so go kazav me razbrqa kako nim so im odgovara i pocnaa so napaganje.Ne znam zosto ne se gleda mqlku podaleku od nosot i ne socuvstvuvaat so nekoj koga i samite tie pominale niz istoto.Mnogu pati razmisluvav da odam od forumov no nema.Ne radi nekoi osobi.Imam mnogu dragi ovde so se sekogas so mene i me razbiraat vo potpolnost.Iako ima i takvi koi so praat da se tresam cela i da nemozam da se priberam.Kaza i sama majcinski intinkt i site se grizime i obrnuvame vnimanie na se i sesto.

15. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.220
    Допаѓања:
    21.560
    @stevemila под офтопик мислам на многуте постови кои на пример
    ги напишавте само за да кажете кој имал грам мозок кој не, а воопшто не мислам на постовите каде прашуваш и бараш мислење
    Не се напнувај толку за се,и не се лути никој не ти мисли лошо со тоа што ќе ти каже да се опуштиш и сите сме биле на почетокот и сме прашувале.
    Има посебна тема и за "Прво тромесечие од бременоста".
    Бремена си и најмалку што ти треба е да се напнуваш на форум.
    Уживај си во бременоста и мисли си само на бебенцето.

На Stara, sofi2107, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.288
    Допаѓања:
    76.381
    Аииии јееее, ептен се израдував :inlove: Честиткиии, дружба голема, само со лесноо :hug:

На iki26, Bebulleee и stevemila им се допаѓа ова.
  17. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Kako prvo srcka jqs ne se obrqtiv na doticnite clenki ili da posocam nekoja zena deka nema gram mozok.Za sebe si go kazav toa,deka za da ne se grizis i da ne mislis treba "da si bez gram Mozok".Vo navodnici zasto ocigledno mnogu ne me razbraa so mislev.Kqko i da e nemam namera poveke da se voznemiruvam

18. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Da ce se druzime so staro-novi clenki
    (highfive) Si se znaeme nie od drugite temi.
    Guskii

На Zaljubena111, joy1, mariz и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Dobredojde i cestitki :)

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    srcka opusti se malce batali a ovaa nervoza i voznemiruvanja hormonive na site vo bremenost ni se ludi ama ti epten se preopteretuvas za nekoi rab nekoi clenki ko Ano i V.odolija probaa da te smirat i pokazat deka ne treba zamaranje ajde malce izlezi na prosetka neso vozduh neso najdi rekreacija pozitivno so ke ti vlijae prvite nedeli se malce napnati za sekoa trudnica i site sme minale niz isto ama sme se kontr iii nekoja ako te citira a toa te iritira slobodno ignor a nemora da i vrakas i nema da nastani karanica nekoas jazikot (u slucajov prstite) pobrzi ni se od um i ke iznapiseme neso poeke a nekoi se izrazuvaat sekako i so treba i so ne treba ama pametniot e toj so precutuva i povlekuva ;) nervozi eden kup na temava i zabega skros od harmonicna iii mn mislenja unazad ostanaa ko neprocitani oti strani se ispolnia so stres i karanici batali gi site so negativno vlijaat sega e bitno samo ti i bebus da ste srekni i bez nervoza gali mesko ne mu treba grcenje na bebo nikoj ne mislime loso :* Ajde da si a vratime temava ko so si bese so radosti i slatki maki :)

mora da smenime tema :D (fingers)8):D^_^:l:[/MEDIA]

На Natasa. P, mikimaus123, Stara и 12 други им се допаѓа ова.