Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Добро утро мамички.
    Мене синоќа ме задржаа во болница бидејќи имав болки на левата страна, позади кај бубрегот. Ме гледаа на ехо и кажаа дека се си е во ред со бебчето, дека болката ми е од бубрегот. Примив 2 инфузии и болката ми размина. Е сега дежурниот гинеколог ми препиша антибиотици Цефалексин на 12ч. × 2 од 500мг. Дали некоја од вас има слично искуство или пак пиела антибиотици во бременоста? Денес влегувам во 4ти месец, ја почнувам 14та недела.
    Фала :hug:

2. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Da, jas vaginalno go stavav do 18 nedela.

Na drzavno za d dimeri ne se plaka, rezultati...ako utroto proveris, popladneto se gotovi.

Последна измена од модератор: 7 април 2017
    На Natasa. P, eli25, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Lea_85

Lea_85 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    206
    Здраво
    Еве и ја веќе две недели неможам да се оправам..уште имам затнас нос...кашлам.
    Бев една недела на боледување...мн ми беше лошо...триста филмови си направив...ама бебуш си е супер...не сакаше докторката ништо да ми препише само септолете, чаеви и инхалација...затоа уште неможам да се оправам. Така да ќе пројде само по себе :)

4. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Obicno ne se preporacuvaat amtibiotici do 3ta nedela (ti veke 4ta si) no ako e neophodno i vo prvite 3 i ponatamu vo bremenosta se prepisuvaat. Normalno prvo mora majkata da e zdrava, za da bide i bebeto, ako ne moze da dojde do komplikacii. Pijaj gi stom mora za da ne se sluci pogolem problem.

На Seduction му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lea_85

Lea_85 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    206
    Најубаво е да си пиете по една шоља како на ден...јас пијам не баш секој ден ама ете кога ќе ми текне.

6. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    цела бременост пробелми со урина имам, т.е покацени леукоцити, бактерии немам 3 пати правев. А сега најновата мокрача кетони во урина?

7. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    I jas mu ja pustam na meshko moj na sabajle duri si pijame kafe,
    na tvoe bebe citav deka odprilika 16 nedela zapocnuvaat da gi slusaat poubavo nadvoresnite zvuci,
    a na glasot od majkata se naviknati od 6-7 nedela koga pocnuvaat da se rzvivaat.
    I vcera i deneska duri si pijav kafe go osekam kako mrda taka nezno,
    pa si velam ili mu se dopaga kafevo ili ne :D

Pocetokot na bremenosta na sekoja trudnica e stresen i jas imav losi misli i bev zagrizena no ne spodeluvav so nikoj, na mazot mi samo koga ke mu spomnev deka se plasam od nesto i toj mi velese
    dzabe ti e da mislis kako sto saka Gospod taka ke bide ne se misli gospod e golem ke bidi se vo red,
    i mnogu me smiruvase.

Inaku bev bolna prvite tri meseci t.e cela zima, nosot mi bese zatnat premnogu kaslav i ne pijav nikakvi lekarstva
    si pomina samoto:)

Ve guskam site meshinja :inlove::sun:

На eli25, manako1, Ano и 5 други им се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.953
    Допаѓања:
    123.541
    Мила а кога одиш во тоалет мокрачата ти е со бели парченца од утрогестснот, си викам да не не го ставам убаво па не се раствора?

9. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    So zatnat nos imam problem 2g pred da zabremenam , prodolzi i vo bremenost. (Ne otkriv od sto e i pokraj ispituvanjata) Celo vreme koristev kapki za vozrasni, a i do 3 meseci vo bremenost, potoa se sovetuvav so gin. mi kaza da koristam kapki ili sprejovi za deca, ne za vozrasni. Gi smeniv i gi koristam, sekoj den bukvalno po 4, 5 pati, preku den, a i vo spienje. Bez niv apsolutno ne disam. Bebeto nema nikakov problem. Zemi si kapki za deca.

Taka treba, mora da izlezi toa, da se cisti mestoto.

Последна измена од модератор: 7 април 2017
    На Aneta92 и eli25 им се допаѓа ова.
  10. ss80

ss80 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    271
    Мислам дека никој не ти одговори, јас вака во 21ва не се сеќавам на баш стегање и опуштање, ама симптомите посекако секој различно ги осеќа. Нормално е според мене. Ве читам постојано и гледам дека дури и на доктор сте оделе за вакви и слични ситуации поврзани со болка и ве разбирам. Јас чекав додека не ми дојде терминот за преглед, ова моево не значи дека јас нешто посебно сум паметна, да не се разбереме погрешно, напротив, во одредени моменти навистина треба да се реагира, ама ако некогаш нешто ме исплашеше, му пишував порака на докторот. Не знам дали имате доктор „он кол“ ама е многу добро за утеха.

На V.odolija и mariz им се допаѓа ова.
  11. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Haha bash taka so mochanjevo me iznasmea. Sednuvam, zavrshuvam (mislam sum zavrsila) stanuvam a toa tece bre hahhahaba.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Ve citam site odite mnogu cesto vo wc
    ama jas ne, preku den odam poveke pati pijam poveke tecnosti,
    ama si izleguvam rajat moze i 3-4sati da ne pojdam vo wc,
    na noke ne stanuvam si spijam rajat do 9 pa i pojke, minatat nedela 2 dena so red spijav do 11 sato.
    17 nedela i nekoj den sum pa vo red li e toa ili ima li nekoja sto ne odi cesto vo wc :wasntme:

13. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Da milo ima mnogu shto ne mokrat chesto. Nema nishto losho ni ako se mokri chesto, nit ako se mokri mnogu retko. Najbitno e mokracha i urinokultura da se vo red. Pa i dokolku ne se vo red i za toa si ima terapija ne e nishto strashno.

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  14. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Sekoj pregled na 4 nedeli ispituvam i mokracha pa vo red e se,
    aj moze po natamu ke si go imam i jas toj problem pa ke se zalam (fingers)

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Od galamata se razmrduva poveke i muzikata ;) eve i doma bidi so gosti i razgovarajte poglasno i imajte glasno pushteno muzika ke vidish isto ke e.

На Natasa. P и kiki_riki им се допаѓа ова.
  16. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.569
    Уф да се пожалам и јасе со станување за во вц преку ден ок,ама навечер два три пати ако не станам па ме боли стомакот,@orhideea jas i ti sme tuka negde, 17+1 imam bolki i vo preponite

17. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Jas mislam sum 17+3 , na 1 noemvri mi bese posledna menstruacija,
    ti kazaa li tebe pol na bebeto? Mene da vo 16+2 deka e masko.
    Jas nemam bolki, taka retko znae ponekogas da me strekne ili vo spijanje da me zdoboli stomakot,
    bidejki jas mnogu se prevrtuvam.

18. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.569
    Jas bev pred deset dena 15+5 i mi rece najverojatno zensko ne mi potvrdi so sigurnost, no epten sum:inlove: oti i prvoto devojce taman sestricka ke si dobie.Jas pisledna na 2 noemvri

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  19. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Sto i da e zivo i zdravo, so sigurnos ke kazat na skriningot, mene mi e na 22 mart.
    Inaku si imav jas pretcustvo deka ke mi bide masko.
    So lesno neka ni e zdravi i zivi da ni bidat pa polot i ne e tolku vazen. :inlove::l:

На Belabelinakinder, ma4e1311 и Ano им се допаѓа ова.
  20. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.569
    Da toa e najbitno i jas sum na 22 na vtor skrining.

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.