Ова се прогнози на Димчев и другата докторка каде што одма, нешто по главчето се гледало. Како и да е само живи и здрави да се. Јас пиев амоксиклав во 11 недела заради инфекција на уво. Морав за да не прави компликација. Тогаш испаничена 4 доктори консултирав и сите ми рекоа дека може. Ако имаш жариште што може да ти направи компликација слушај си ги докторите и пиј си. Знам трудници кои пиеле Сумамед во бременост. Не е строго забрането. Има одредени антибиотици што може да се пијат. Само внимателно со одобрување од доктор.
Фала ти за одговорот @Ano , се консултирав пред малку и со докт. што ми ја следи бременоста и тој ми потврди дека може да ги пијам така да се надевам дека за добро ќе е .
Јас имав кетони со вредност +-. Прво што ми кажа матичниот е течности многу да внесувам. Колку што читав првично од дехидрација и недостиг на одредени хранливи материи (значи течности и редовно јадење).
Ano и јас сега телефонски се консултирав со док. истото ми го кажа но некако ми е контрадикторно дека сигурна сум дека пијам многу течност и се хранам доста здраво (се интересирам мнг за нутриционизам одамна), здебелана сум 17кг, и се осеќам мнг Ок, да не се подречам но не се осеќам трудна во 9месец. И ми рече да проверам скриен шеќер па ќе видиме утре.
Vo pravo si zatoa jas odbegavam sekoj den da citam od nekoi clenki sto me navredija a gleam deka na site istoto im go pravat zatoa ponastrana So lesno
Тоа и мене ми беше наредно прашање. Ама штом веќе те пратила за скриен шекер ќе ги исклучите сите фактори кои може да влијаат. И ако можеш ден два мери колку течности внесуваш. Јас сум со шише од литар и додека не испијам 2,5 се турам со вода
Devojki slusham od utre na GAK ke pochnat chasovite za trudnici. Dali nekoja od vas idela na tie chasovi ili planira od utre da ide na tie chasovi?
https://forum.femina.mk/members/ano.114217/ исто со шише сум до мене, 3 литра пијам само вода, плус цеден сок, кефир, супа. Но жедна сум доста, и мнг мокрам.
Не сум слушнала. Што, како? Јас сакам да одам, ама незнам да не е рано? на колку време се организираат? Каде да прочитам инфо за ова? Значи што се однесува до тебе, даваш максимум. Утре ќе си завршиш и со шекерот и ќе бидеш помирна. Ова брменоста очигледно целосно ни го изместува организмот.
сакаш искрен одговор јас суm одела и ок е да погледнеш каде ќе бидеш сместен, што е бокс, но не ти ја кажуваат реалната слика дека во тие саати на породување се е хаос, болка, и не ти значат ништо. Јас одев и во во „лулка“ на часови за доење, повивање, грижа за бебе, вежби за дишење, не ми беа од помош ИЧ. Ми рекоа ти грешно дишеш докторите и после бев толку неспремна ни психички ни физички што бев и депресивна и се што може пд мастити, плачливо бебе итн. ме снајде. Значи да сумираме ако имаш време за тепање оди, но ако не, нема ништо да испуштиш
Mene mnogu mi pomognaa za disenje, banjanje i preslekuvanje. Ama za doenje ne, voopsto. Poragajot e kratka maka, potoa sleduva najteskiot del-doenjeto na koe ne obrnuvame vnimanie na casovite oti poveke mislime na poragjanjeto, nikoj ne misli na doenje. Site mislat cickata vo usta i gotovo. Taka mislev i jas pa zatoa nisto ne dobiv od casovite za doenje. No, moj sovet ti e da odis, ke se pripremis za poragaj, ke oblekuvas i banjas kako da ti e treto bebe
I mene mnogu mi pomognaa časovite. Voopšto ne se na odmet. Ako ništo drugo znaev deka od koa mi pukna vodenjak ne treba da paničam bog zna kolku i deka imam dovolno vreme da se istuširam i da se spremam za da trgnam. Na časovite odev so soprugot pa i on znaeše kako da me masirka koa me fatija bolki pred da mi ja stavat anestezijata a i dobivaš informacii za matični kletki.
@Ano jas preku prijatelkata koja mi e na oddelot kaj bebinjata i rodilkite doznav, on Se javiv i me stavija na spisok od utre. Ednash nedelno ke bile. Se zapochnuvaat od 30-31va nedela chasovite taka mi kazaa. Ako imash nekoj ete vidi prashaj od utre pochnuvaat. Koja nedela beshe ti Ano? Skroz sum zaboravila izvini. Inache fala vi devojki na odgovorite i na mislenjata. Jas prirodno nema da se poragam veke imam pishano vo nekolku navrati. Da ne bidam pogreshno sfatena, ne deka ne sakam ili sl. moram so carski. Iskreno mi rekoa deka bi bilo ubavo da idam em kako rekreacija da se izluftiram ednash nedelno, da ja zapoznaam bolnicata, sobi, sestri i ostalo. Najveke za da kolku tolku ne mi bide shok koga ke otidam denta na poragajot bolnica, hodnici i ostalo. Pa zatoa i se prijaviv, pa dokolku ne mi se sviga nema ni da idam na narednite
Ne samo sto mokram pocesto, marsiram na sekoe od krevet do wc i pak nazad i se taka vo krug..tuku i drugo da vi kazam. ako seuste ne pocnalo, ocekuvajte deka ke pocne. Na sekoe nakasluvanje ili kivnuvanje ke vi se ispusta po malku Koga go prasav za care doktorot sega na vtorivo skrining, mi se smeese. Rece doprva ke ti se ispusta, kako ke raste taka poveke ke pritiska Toa e...
Да мила, знам дека е нормално мокрењето, но ми е страв да не е некоја бактерија или инфекција нешто. Одамна немам проверено урина, па затоа.
Ако е уринарна инфекција ке биде попратена со други симптоми како печење,болка во долниот дел од грбот,температура и слично
Мамички, само да ве поздравам, како што гледам има убави работи пишувано во темава, бар последните неколку страни Баш ми е мило... Јас сум подобра, физички целосно закрепнав од породувањето, бев на контрола - се е ок, јајниците веќе почнале да работат така што треба и да добијам кај и да е. Психички е тешко сеуште, болката е тука, но наоѓам начини да се утешам - се дружам, шеткам се гушкаме со мм и така е полесно. Уште еднаш сакам да НЕ ВИ ПОСАКАМ на ниту една од тука да помине маки како моите... Да си се гушкате и сакате со здрави и прави бебушки наскоро.