Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Srcko ti si edna hrabra i navistina posebna osoba koja na seta maka sepak ostana prisebna. Svaka ti chast, sigurno ne e lesno i sigurno nema nikogash da go zaboravish toa. No, veruvam deka Gospod ke te nagradi nabrzo i ke te nagradi so najubavoto bebule koe ke bide zdravo i naksakano od tebe. Daj Boze veruvam nabrzo ke pishesh post najubav deka si pak bremena. Ti ja posakuvam cela sreka na ovoj svet i ostani vaka pozitivna i so ubava misla. Golem pozdrav i :hug:

На Paka, podravka и izmislena им се допаѓа ова.
  2. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    :) uzifkaj ti sega vo najubaviov proleten period shetkaj go meshko, kupuvaj za bebenceto i gali mesheto. Pa zdravje za nekolku nedeli ke pocnes so casovite pa posle ke si go setkas bebuleto najubavo :*

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    2.022
    Zdravo mamicki. Jas teram nakaj 35 nedela. Duri sega pocnav da osekam otoci po nozete.Nemozam da spijav noke. Spijam na leva I desna strana.Koga spijam na grb mi se povraka.Na levata strana koga se ukocam sakam da se zavrtam na desna ama sekogas koga se svrtam bebus mnogu silno pocne da ritka mrda I mi e strav deka go povreduvam. Nekoj sovet okolu spienjeto Pravev brisevi pred nekoj den za nedela rezultatite I potoa ctg. Isto dali vi se slucuva da vi trpnat racete noke skoro sekogas koga se budam mi trpnat. Pozdravce do site mesinja:sun::hug:(heidy)

4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.043
    Допаѓања:
    40.388
    :hug:

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    @LanaDelR најдобро е да се спие на лева страна. Спиењето на грб и на десната страна прави бебето да претиска на една вена со што се намалува протокот на крв кај бебето и тебе. Во почетните месеци тоа и не смета, но како што расте бебето почнува да претиска повеќе врз вената и едноставно не се осеќаш комотно. Можеби и затоа твојто е вознемирено. Обидувај се повеќе на левата страна со малку свиткани нозе во колената, иако баш е тешко да се погоди положбата на спиење.

На sofi2107 и LanaDelR им се допаѓа ова.
  6. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Ти си една толку храбра жена, жена борец...не те познавам ама после заедничките дружби на форумов сите си добиваме одредена слика за членките. Несакам ни да помислам колку е тешко но Бог ни го приредува само она што можеме да го издржиме, од едноставна причина ДА НЕ ИСЧЕЛИЧИ. Ти ја поскувам сета среќа на овој свет за што побргу да се вратиш во темава. :hug:(heidy):hug:

На Capricorn Taurus и izmislena им се допаѓа ова.
  7. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.126
    Jas GI imam pieno kazi sto te interesira?

8. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ako se somnevas na urinarna infekcija, napravi si analizi, taka barem psiholoski ke se rasteretis. Jas na pocetok isto mislev deka infekcija e, napraviv urinokultura i se si bese cisto. Togas veke bev raat, znaev deka bebuska pritiska.

9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    A imase kako bolka ili ne?

10. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    Дали во исто време пиеше некои витамини за бременост? И зошто ти се дадени? Мене ми повторува дека е се супер, ама за секој случај ми ги даде, инаку пијам премама, фероглобин, аспирин 100 и сега ова

11. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Duso bog neka te blagoslovi sto pobrzo so bebence psihicki da zakrepnes sto pobrgu i znam deka ti e tesko samo onoj sto go pominal istoto moze da te razbere no po pisanovo gledam deka si pozitivna i takva da ostanes gospod e golem i site ke ne blagoslovi te pozdravuvam :l::l::l:

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    И ќе биде се во ред. Вака силни жени покажуваат дека заслужуваат се најдобро и Господ гледа и Ќе ги награди. Се што се случува е со причина. Ти си сега посилна и верувај дека ја имаш сета поддршка од мене и од многу феминки. Уживај и се надевам дека ќе не израдуваш наскоро со нова вест.

На izmislena и eli25 им се допаѓа ова.
  13. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    14885342589591223328176.jpg
    Dali ovie mozam da gi pijam sega ili drugi. Koga go prasav doktorot mi rece zemi si multivitamini koi sakas. Pa ne znam dali moze od ovie ili mora od tie premama femibion 2....

14. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    29.043
    Mislam deka mislel koj bilo od multivitamini nameneti za trudnici.. Ovie imaat poinakov %.. Jas bi odbrala pred se trudnicki

На Ano, karibian, majavel1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Veruvam deka se mislel na trudnichkite vitamini. Kako shto ti pisha i feminkata pogore. Sepak za trudnici si ima soodvetni trudnichki multivitamini/vitamini koj imaa pravilen soodnos na site vitamini koj se potrebni za bebeto i za trudnicata.

На majavel1, victoria, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.168
    Допаѓања:
    17.680
    Јас уште пред да останам бремена ги пиев овие. Кога дознав дека сум бремена ја прашав докторката дали може да ги продолжам, ми рече дека не се соодветни за бремени жени.

Последна измена: 3 март 2017
    На victoria и karibian им се допаѓа ова.
  17. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Fala vi. Ke pocnam ako ne so premama pa ke vidam kako ke mu bide so niv.

На sofi2107, victoria и Luna91 им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.287
    Допаѓања:
    76.381
    Денес земав резултати од крвна слика и од тсх, крвната слика не е сјајна... докторката рече немаш резерви на железо, тееееее на толку сокови цедени насабајле со цвекло со чуда заникаде крвта. Сега видов калциумот ми е над границата, нормално е во бременост да е покачен? сум заборавила кои беа вредностите за трудница. Исто така хормонот тсх рипнал на 6 (facepalm) а пред два месеци со 50мг Еутирокс стигнавме на 3.49 и продолжив со таа доза, сега ми даде да пијам 5 дена 50мг, викенд 75мг... добро таа тироидна може нешто да смета на плодот? или само на мене?
    Инаку ни м од мачнини, ни а од апетит.. јас не се сеќавам дека вака ми беше со првото. Никаков симптом дека сум бремена, се загрижив и наредна недела ке одам на гинеколот (не ми се чека до 20ти) таман да ми даде нешто за железото...

19. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    @mariz cukaj vo drvo stom nemas nikakvi simptomi. I jas so prvata bremenost nemav nikakvi i cela bremenost kako na sala ja pominav. Se cudea site. Duri i bebusto dali 20-30 pati vkupno mrdna :)
    Jas pak denes cel den sum omalaksana i negativna nekako :(
    Nisto ne mi se pravi, samo mi se lezi a nemozam. Za zelezoto ti dade nesto da pies? Neka pomine prvo tromesecie pa polesno ce bide posle mislam

Edit. BHCG mi e 270 :)

На Stara, eli25 и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.287
    Допаѓања:
    76.381
    Не дека ова интернист беше. Морам кај матичниот гинеколог за железото, она да ми каже што да пијам.. ама претпоставувам дека одвратната Тотхема ке си ја пијам пак :D