Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mecence23

Mecence23 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    Zdravo mamicki cat pat pisuvam a po cel den ve sledam :) 14 nedela sum ama strasno se custvuvam ne mozam da jadem bas nisto I da jadam odma povrakam strasno se cuatvubuvam pred 2 nedeli bev Na ginekolog se bese vo red mi rece ke pomine Za dve tri nedeli AMA uste poloso mi se slucuca I po 3 dena nisto bas nisto da ne jadem nemozem nisto, preska Malku vikam ke jadem kompir I odma povrakav ama zabelezav I Malku krv I glavata me boli nz po panika sum nekoja so slicen problem pomos .... izvinete na dolgiot post, imajte ubava vecer site

2. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Ako mislish na zeleto gumeni bomboni na Haribo bljak mnogu mi bea grozni ;) Ova e bash vkus na gumbir znachi malku i vkus kako na limun. Po 25kapki se pie najceke 3 pati na den. Imas na upatstvoto. Srcko stavas na lazicka i gi goltash malku gorci ama ne e gadno. Barem mene mi bea super drugo nisto ne pomagase. Probaj vidi veruvam ke ti pomognat kako i na mene.

3. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Zenski sum slusnala deka trudnici sto imaat macnini, sto povracaat nosat masko bebe, a drugite sto se bez takvi problemi zenski. Sto mislite vie? Ova se rekla-kazala sueveria od postari babi.
    Guski do vas meskovci

На Belabelinakinder и mariz им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Ista bev. Do 12 nedela creva isturiv i na infuzii zavrsiv. I uste povrakjam nasabajle koga ke mijam zabi i preku cel den mi se gadi a sum 23 nedela
    Ke ti pomine, ne se sekiraj. Si zima bebeto kolku mu treba :) a za krv mozno e od napreganje za povrakjanje. Mene kapilar na oko mi pukna od napreganje :(

На Mecence23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bici05

Bici05 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    106
    Не, нема врска. Еве јас се утепав од повраќање до 14та недела па еве женско носам (освен ако не ми утнале двајца доктори) :D

На Belabelinakinder, Natasa. P и Seduction им се допаѓа ова.
  6. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.220
    Допаѓања:
    21.560
    Јас носам момченце, влегувам во 22 недела а до сега ниту еднаш немам повратено,ниту сум имала мачнини :)

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.287
    Допаѓања:
    76.381
    Имам пријателка, запознаена во соба во Чаир, дечињата ни се два дена разлика.. нејзиното е женско. Сега бремена е и она, но месец пред мене е и вика дека ептен и е лошо, тешко, има апетит.. неможе да јаде од што и се лоши од се, а со првото женско бременоста песна :D па и викам ааааа ова ќе да е машкооо... знам неколку со девојчиња и ств не им било лошо и тешко.. но можеби е случајност.. :)

8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Против гадење, мачнини и повраќање пијте си вит. Б6.

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.287
    Допаѓања:
    76.381
    Иначе мака имам со колковите.. :( Таква болка имам, абе неможам да одам и да се исправам некогаш, нозеве ми кочат.. ваква болка имав со првото тек во подоцна бременост кога почна да ми тежи мешко... како нешто да ме сече тука подоле лево и десно од задникот... Магнезиум ке помогне? И колкава доза смеам сега на почеток да пијам? Земав апчиња од 250мг, знам дека пиев по 500мг ама не ми текнува од кој месец тоа...

На Emana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.043
    Допаѓања:
    40.388
    Мене од почеток ми рекоа слободно по две, ако имаш мака и по три. Слободно терај по две.

@iki26 ако прогнозите на моите доктори се точни, тогаш ич нема врска. Мене ми рекоа машко, а ниту еднаш немам повратено до сега.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Јас пијам од старт од 400 прашак што се става дирекно во уста. Др ми рече да почнам одма ради блискоста на бременостите, знаеш царски сум со првото. Вика ради превенција.
    Инаку мене првото ми е машко. И ич мака немав. Нит со јадење, нит со лошење. Ко да не бев трудна. Сега втора бременост исто. Пак машко, пак немам лошење.

12. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Barem za kaj mene zgresile babite,masko nosam a niednas ne povrativ,na pocetokot samo od vreme na vreme mi bese loso.

13. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    potpolno netocno, nitu ednas vo bremenosta nemav macnina , nitu pa povrativ, pa imam since :)

14. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Fala vi zenski na odgovorite. Babive znaat da pogresat nekogas no i tie taka slusnale. Sto saka neka bide samo zdravi i zivi da se.
    :inlove::inlove::inlove::inlove:

На Belabelinakinder и manako1 им се допаѓа ова.
  15. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Nemora da znaci
    Jas eve 7mi mesec sum ako sum povratila dva pati a toa mi e od sto sum se prejadela i nosam masko.taka da nema veze sekoja bremenost e razlicna.ke pominat macninite prvite meseci e taka pomacno posle kako pesna si pominaat mesecite pozz :*

16. Emana

Emana Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    138
    Истото ми се случи во првата бременост во осми месец а во вторава уште во 12 недела ми почнаа болките во колкови :( баш поради тоа пијам магнезиум од сам почеток и тоа 400 мг ама за жал немам никаков ефект т.е. не ми помага баш. Можда па ако не пијам уште повеќе би ме болело. Веќе не се ни нервирам него еднодставно си се потсеќам дека у истиот момент коа ќе се породам ќе ми пројде (fingers)

17. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Prasuvam za edna prijatelka saka sama da si go.prekine boleduvanjeto. Doktorot i rekol deka posle nekoe vreme ke nema pravo da i dade boleduvanje ako pak i treba. Dali nekoj znae kolku vreme treba da pomine za da moze pak da i dade dokolku i treba

18. cat-woman

cat-woman Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    459
    Zdravo, ispitav krvna slika vo prvoto tromesecie mi bese super, e sega da ve prasam koga treba da ispitam po vtorpat.,dvaeseta nedela sum

19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    I jas so masko pa bremenost ne osetiv. Nitu gadenje nisto bas.. :)
    Individualno si e, a i sekoja bremenost

На Belabelinakinder и mariz им се допаѓа ова.
  20. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Јас секој месец испитував. :)

На Miami1 и cat-woman им се допаѓа ова.