Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Да тоа секако планирам и онака сум сега во понеделник на контрола ќе ја прашам докторката што смеам да земам :)

На Butterfly87 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    Јас дента кога дознав дека сум бремена беше септември само што заврши мохот циклус на алергија и го прашав матичниот гинеколог за aerius (тоа пиeв) и за flixonase. Ми рече аериус никако ако се гушам flixonase

На V.odolija му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.287
    Допаѓања:
    76.379
    Мене не ме болеше... ама може зашто неможеа да ми го дофатат грлото на матката за да проверат до кај сум, голема жена сум, долго големо грло :rofl: само непријатни ми беа тие први вагинални прегледи.. е болни ми беа тие пред раѓање веќе, зашто веќе мака мачеа да дофатат докторите...

4. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Sakam da ve prasham onie koj ste porodeni ili eve chekate sekoj moment kako @ANGIE1. Toa shto vikate otvoreni 1-5sm, dali se oseka toa (se mislam na dali vie osekate ili simptom nekoj) ili samo na pregledot moze da go vospostavi doktorot toa? I dali i koga e rodilkata so zakazan carski i go pravat toj pregled so raka ili voopshto na tie rodilki ne im se pravi ?

На Emana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Zenski jas samo da ve pozdravam :) @ANGIE1 so lesno i brzo da si se porodis! Mozam da zamislam kako e poslednite denovi koga si vo iscekuvanje. Jas sega edvaj izdrzuvam, se dvizam so 2 na saat, od spalna 10 min mi treba na sabajle da stanam, se osekam nekako ogromno i pokraj toa sto nemam tolku golem stomak. Verojatno kilata plus si go pravat svoeto, a jas na istite ne sum naviknata. Poveke od 60 kg vo zivotov ne sum imala, taka da ova za mene e too much :)
    Pocnav so prereduvanje plakari doma, pravam mesto poleka poleka. Cel den go potrosiv na toa, spora sum kako zelka.
    Izminative nekolku dena postojano mi istekuva kako voden sekret... mokra odednas se naogam, neznam zosto taka pocna, ama nedelava sum na ctg pa ke si prasam i za toa.
    Ubava vecer zenski! Ve gushkame :)

На Natasa. P, sofi2107 и Emana им се допаѓа ова.
  6. Emana

Emana Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    138
    Точно е 100%

7. Emana

Emana Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    138
    Ne se oseka, nema nikakov simptom i da, samo so vaginalen pregled so raka se proveruva. Ima OGROMNA razlika od doktor do doktor proveruvanjeto inače. Za carski ne znam, prirodno se poragjav prviot pat a za vtoriov kaj i da e, se nadevam pak prirodno.

На Natasa. P и sofi2107 им се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Понежни се маживе-гинеколози, тоа од искуство :D Имам одено и кај жена-гинеколог, абе мислам ме расчепи со тоа за брисеви, а кај мажи што имам одено се пофини каде-каде.

На Natasa. P, m.i.g, sofi2107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.379
    Допаѓања:
    171.484
    Ако вагиналниот преглед ви е болен ами пораѓајот како ке ви биде?
    читам имаш болки во кичма и стомак може се и контранции а?
    ајде ке биде без паника само

10. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Мислам дека на тие со закажан царски не ги прегледуваат вагинално , ама тоа е само мое мислење не ме држи за збор ..

На sofi2107 и iki26 им се допаѓа ова.
  11. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Мојот вагинален стварно беше болен, еве цел ден имам некои грчеви во долниот дел на стомакот и тапа болка во кичмата незнам што е како е ,ќе чекам па ќе видиме дали ме боли од прегледот или пак ми се ближи времето :)

12. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Фала ти мила,дај боже сите со лесно , и јас сум крупна едвај се движам ама да ти кажам не се откажав секој ден пешачам секаде пешки идам а живеам на 6 кат а лифт немам :D замислиги скалите .. иако пола сат ги качувам битно не се отксжувам :^)

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.287
    Допаѓања:
    76.379
    Намерно погрубо те прочепкале за да испровоцира да почне процесот... инаку секоја вагинална проверка не е толку многу болна, ова баш ти потпомогнале да му текне на бебушко да искача.. :)

14. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Да ти кажам галиба ќе искача, цела вечер сум со болки во стомакот еве сега видов и чепот ми падна како лигаво нешто ,, имам грчеви во стомаков и кичмава како да ме стега нешто па пак пушта и така па здравје сега ќе видам ќе ви пишам ... :) и страв имам :wasntme:

На ss80, Natasa. P, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.287
    Допаѓања:
    76.379
    Ееее ти реков, исто беше и кај мене.. после такво подрашируваше од доктор, за 10тина саати некаде прокрварев и падна чепот.. само јас се породив три дена после чепот :) Со лесно, се спрема значи матката чим имаш повремени болкиии :)

16. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Се зачести стегањето на околу пола сат, дај боже само да не ме мачи многу нека излезе што побрзо :D

На Natasa. P, Bebulleee, Mari-Ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.287
    Допаѓања:
    76.379
    Шеткај за да се отвориш побрзо... :) симни ги, качи ги скалите во зградата и толку ке ти треба :D

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    На 3 кат ќе се породам :D

На Natasa. P, Bebulleee, Stara и 3 други им се допаѓа ова.
  19. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Добро утро или добар ден :) Веќе два дена со ред неможам ништо да јадам. Осеќам глад но штом каснам нешто одма го плукам осеќам нагон за повраќање. Немора ни да каснам само да помислам на јадење и ми се гади ми се повраќа. Инаку сум 21 недела и досега сум немала никаква мака со јадење или повраќање. Дали е резултат на тоа што периодот ми е малку стресен со проблеми или само фаза од бременоста не знам.

20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.379
    Допаѓања:
    171.484
    ајде ти дојде денот денес ке биде денот Д
    симни скалите до доле прошетај малце ,качи се горе наполни када со што можеш пожешка вода направај си една релакс купка и поуживај
    после ова гарант ке убрзаш процес
    известуај не тука да не те мислиме

На Natasa. P и majavel1 им се допаѓа ова.