Да тоа секако планирам и онака сум сега во понеделник на контрола ќе ја прашам докторката што смеам да земам
Јас дента кога дознав дека сум бремена беше септември само што заврши мохот циклус на алергија и го прашав матичниот гинеколог за aerius (тоа пиeв) и за flixonase. Ми рече аериус никако ако се гушам flixonase
Мене не ме болеше... ама може зашто неможеа да ми го дофатат грлото на матката за да проверат до кај сум, голема жена сум, долго големо грло само непријатни ми беа тие први вагинални прегледи.. е болни ми беа тие пред раѓање веќе, зашто веќе мака мачеа да дофатат докторите...
Sakam da ve prasham onie koj ste porodeni ili eve chekate sekoj moment kako @ANGIE1. Toa shto vikate otvoreni 1-5sm, dali se oseka toa (se mislam na dali vie osekate ili simptom nekoj) ili samo na pregledot moze da go vospostavi doktorot toa? I dali i koga e rodilkata so zakazan carski i go pravat toj pregled so raka ili voopshto na tie rodilki ne im se pravi ?
Zenski jas samo da ve pozdravam @ANGIE1 so lesno i brzo da si se porodis! Mozam da zamislam kako e poslednite denovi koga si vo iscekuvanje. Jas sega edvaj izdrzuvam, se dvizam so 2 na saat, od spalna 10 min mi treba na sabajle da stanam, se osekam nekako ogromno i pokraj toa sto nemam tolku golem stomak. Verojatno kilata plus si go pravat svoeto, a jas na istite ne sum naviknata. Poveke od 60 kg vo zivotov ne sum imala, taka da ova za mene e too much Pocnav so prereduvanje plakari doma, pravam mesto poleka poleka. Cel den go potrosiv na toa, spora sum kako zelka. Izminative nekolku dena postojano mi istekuva kako voden sekret... mokra odednas se naogam, neznam zosto taka pocna, ama nedelava sum na ctg pa ke si prasam i za toa. Ubava vecer zenski! Ve gushkame
Ne se oseka, nema nikakov simptom i da, samo so vaginalen pregled so raka se proveruva. Ima OGROMNA razlika od doktor do doktor proveruvanjeto inače. Za carski ne znam, prirodno se poragjav prviot pat a za vtoriov kaj i da e, se nadevam pak prirodno.
Понежни се маживе-гинеколози, тоа од искуство Имам одено и кај жена-гинеколог, абе мислам ме расчепи со тоа за брисеви, а кај мажи што имам одено се пофини каде-каде.
Ако вагиналниот преглед ви е болен ами пораѓајот како ке ви биде? читам имаш болки во кичма и стомак може се и контранции а? ајде ке биде без паника само
Мислам дека на тие со закажан царски не ги прегледуваат вагинално , ама тоа е само мое мислење не ме држи за збор ..
Мојот вагинален стварно беше болен, еве цел ден имам некои грчеви во долниот дел на стомакот и тапа болка во кичмата незнам што е како е ,ќе чекам па ќе видиме дали ме боли од прегледот или пак ми се ближи времето
Фала ти мила,дај боже сите со лесно , и јас сум крупна едвај се движам ама да ти кажам не се откажав секој ден пешачам секаде пешки идам а живеам на 6 кат а лифт немам замислиги скалите .. иако пола сат ги качувам битно не се отксжувам
Намерно погрубо те прочепкале за да испровоцира да почне процесот... инаку секоја вагинална проверка не е толку многу болна, ова баш ти потпомогнале да му текне на бебушко да искача..
Да ти кажам галиба ќе искача, цела вечер сум со болки во стомакот еве сега видов и чепот ми падна како лигаво нешто ,, имам грчеви во стомаков и кичмава како да ме стега нешто па пак пушта и така па здравје сега ќе видам ќе ви пишам ... и страв имам
Ееее ти реков, исто беше и кај мене.. после такво подрашируваше од доктор, за 10тина саати некаде прокрварев и падна чепот.. само јас се породив три дена после чепот Со лесно, се спрема значи матката чим имаш повремени болкиии
Добро утро или добар ден Веќе два дена со ред неможам ништо да јадам. Осеќам глад но штом каснам нешто одма го плукам осеќам нагон за повраќање. Немора ни да каснам само да помислам на јадење и ми се гади ми се повраќа. Инаку сум 21 недела и досега сум немала никаква мака со јадење или повраќање. Дали е резултат на тоа што периодот ми е малку стресен со проблеми или само фаза од бременоста не знам.
ајде ти дојде денот денес ке биде денот Д симни скалите до доле прошетај малце ,качи се горе наполни када со што можеш пожешка вода направај си една релакс купка и поуживај после ова гарант ке убрзаш процес известуај не тука да не те мислиме