Malku mi e strav od sedenjeto na stol malku me podzaboluva polovinata ama valjda ne e strasno. Moze zaso do vcera poveke lezev otkolku sto sedev.
Ако имаш можност подстанувај до веце, вода да си земеш и сл за да не те боли кичмата, мене ме боли после 5,6 поручек иако одам, седнувам, го кревам детенцево чат пат (немам избор а има 15кг), самички сме дома.. која недела си ти?
Jas sum 13 nedela ama doma poveke lezev ili vo sedecka polozba na krevet so ispruzeni noze valjda za toa sega me boli dodeka da se naviknam
Не не белички апчиња беа, баш тетка на мм пиеше и купував од Грција, 20 таблетки во пакување беа, баш само за железото...
Добар дееен Јас сеуште немам мачнини, пу пу нооо многу ми е тешко, вртоглавици имам страшни, сила немам ни надвор да искочам да се прошетам со синко... мерев притисок супер ми е, но пулс во седење над 100ка... седни, стани правам додека да раскренам нешто по дома... така во одење којзнае колку ми чука, уф со првото исто ми беше пулсот одеше до 140 ова тироидава ме зафркава 100% Мислев, мислев и решив да почекам да не одам два пати на гинеколог, ке одам кај матичната на 17ти. Бев вчера во Веро изнакупив се и сешто со железо.. па сабајлево смути пиев едно витаминско со банана, портокал, блитва, малку боровница сок со плодови боровница...и малку чиа семе + гроздов мед, сакам да пробам природно дали ке успеам да качам железо... во текот на денот ке грицкам суво овошје сливи, кајсии и грозје, плус една чаша какао или чај од аронија со мед и семе од коприва, лимон. Е ако не се качи со сите овие работи незнам ке правам крвна слика таман ден пред да одам на гинеколог...
Јас со ќерка ми повраќав, а сега со синче си имаш мачнини одвратни, но не повратив ниту еднаш Значи тотално си е индивидуално и неповрзано со пол
Cestitki so lesno da si ja isterash bremenosta Okolu 5ta nedela moze da se vidi na exo, a srcence kaj sekoj e razlicno od 6ta pa se do 8ma nedela ke se slusni. Ako si zagrizena sledisi beta kako ke ti rasti
@mariz тотално сочувствувам во врска со тироидата, јас цела бременост одам кај Каранфилски во Атик кор и сум презадоволна од тоа што од еутирокс 25 веднаш ми качи на 75ка и цело време ми е под контрола. Не се зафркававме на 50 па 75 викенди бла бла. Се покажа многу успешно. Како што и тој кажа, подобро е да има повеќе, отколку помалку. Еднаш дури и на 0.9 ми падна ТСХ. Сега последно ми беше 1.79 а ми беше еднаш и 2.4 ама тоа е сосема дозволено во трето тромесечје. Од проблемите со тироида можат да зависат многу работи како железото во крвта, имунитетот, метаболизмот, шеќерот во крвта, и ред други работи... Мене ми беше добро железото, се до сега, ми беше 7 па 10 и тоа е прениско за мене, што секогаш сум имала серумско железо 25-26... Ама еве не земам никаков суплемент и самата не знам зошто. Мислам дека е период и дека со мојата здрава исхрана тешко дека ми треба да внесувам суплементи и на крај да ми биде потешко... Матичната ми рече да пробам со некој препарат а овие грчките што ти ги пратив ми рекоа дека многу лесно се апсорбирале, најјако е дека ги имам дома па може да ги пробам... И те поддржувам да продолжиш со природен внес на железо преку се што ни е достапно. Но сепак ти препорачувам ако можеш да јадеш бифтек, пошто од бифтекот најлесно се апсорбира железото за разлика од железото од растително потекло...
Дабростон смее ли да се прекинува? Јас ја испив последната кутија, а дури во петок ќе одам кај др., на последната контрола пред 3 недели ништо не ми напомена, само ми ги продолжи да ги пијам. 12нед. сум според последна менст.
35 Недела тераме. Бебе тешко 2.500 Вода има се во ред. Туку да прашам ддимери еднаш испитував добри беа, а сега ме прати пак да испитам. Можно е да има промени од тогаш до сега во резултатите????
Мене ми намалија постепено 3по 1, па 2по 1 и на крај едно па продолжив со утрогестан. Консултирај се со докторот зошто може треба уште да пиеш.
Mami pomagajte...imam bolki, potocno silni grcevi vo stomakot, a 23 nedela sum. Od vcera ne mi pominuva, a se napiv magnezium.
Јас ги пиев 2 по 1, две кутивчиња имам испиено. Но јас не ни знам зошто др. ми ги препиша, читав дека се дават кај жени кои имале спонтан аб. или се со ризик за спонтан. Претходниот пат видов во картонот дека ми напишал дијагноза заканувачки абортус, но немам ни крварење, ни болки, никакви знаци за заканувачки абортус. Можеби е за да се оправда за Дабростонот, оти кога ми ги даде рече за да му дадеме поддршка на бебето, дека било помало, ама тоа оти имав касна овулација. Како и да е, ќе одам утре да го прашам.
Може да не е ништо страшно, зависи колку се силни, ама ти препорачувам да се консултираш со доктор. Ова не е настинка, сепак е бременост... Посебно ако така ти кажува внатрешното чувство...
Milo sve moze da bide, sum go imala istoto. Moze bebe se mesti, se vrti, moze e namesteno na nekoj nerv, moze ako idiralo bash vo edno mesto i sega boli itn. Zavisi kakvi se bolkite, dali se vo stomak bash, dali se propratni so kicma, dali e bolkata kaj koskata dole itn. Da ne si se zamorila mnogu ako neshto si rabotela ili si spiela losho. Najubavo moj sovet e da si trknesh do kaj doktorot neka te vidi na eho, barem ke ti e morna dusata i ke se smiris. Veruvam pamet ti ode na najlosho no te uveruvam deka ne e taka i nisto loso nemoze da bide, tie se sosem drugi bolki proprateni so mnoguuuu drugi raboti. Smiri se javise i idi na edno eho i napi si se eden caj od nane ke te smiri Sve je si e super ke vidis, pa posle 30ta nedela ke imash lazni kontrakcii i sve taka dur ne se porodish zabavnooooo ali ubavo chuvstvo, te potsetuva deka e tuka bebe
Не на харибо, од здрава храна го земав на мерење...Ама ако и капките имаат вкус баш на ѓумбир ништо, луто не јадам, а и со мириси и пред бременост лошо стојам. Еве не сум била сама....ајде ваљда ќе ни се нормализира, зошто вака веќе не се функционира, чекам на штрек ко да сум 9 месец хахах..а за крвта, кажа на доктор? Да не е од дразнење? А за главата не се секирај и мене во екот на повраќањето ме болеше и по 2 дена без прекин, ама ќе легнев и ко да се намалуваше болката. Јас па знам обратно, еве сите околу мене се...ааа ти женско ќе родиш. Врска нема ова иначе. Колку знам што не повраќале ич, не зависно од плодот, а и еве ко мене со секој ден. Имам 2 другарки сега пред породување се, едната женско едната машко па не повраќаа ниту имаа мачнини, значи нема врска тоа.
Јас почнав со 25мг, па не биваше и со 50мг сум од летоска и ми се спушти на 3.49, тоа највеќе спуштено до сега ми било.. па рече супер продолжуваме со 50мг, ама еве сега на контрола шок тсх 6, антитела не проверив инаку и со тие имам јас проблем, беа 600.. па успеавме 150 некаде да ги спуштиме, а сега па нив не ги испитав... А знам а не ја бива тироидата, крвна слика одма ми ослабува... Дури од долго време што сум била анемична и феринин ли се викаше ми е под нормала 7 (10-160 треба), резерви на железо тоа било рече докторката... а колкава сум голема јас, вака анемична ама сум тромава лелее... Ке јадам, пијам сега продукти со железо, па таму на 15,16ти една крвна слика да направам, на 17ти на гинеколог да видиме што ке рече докторката