Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Najubavo na ginekolog za da ne mislis celo vreme sto-kako

На Stara му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Денес бев на преглед 15w4d се е супер, си расте, уште од старт е понапредно за една недела :)
    Инаку машко е нашето бебуле така ни рече докторот.

На Miami1, Lea_85, Natasa. P и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Popladnevo ke odam na eho da vidam zosto se ovie grcevi vo stomakot. Ramnomerno niz cel stomak me stega silno. Ama I premoremna sum ovie denovi, non stop na noze. Ke Vi pisam sto ke kaze gin.

На Natasa. P, Belabelinakinder, sofi2107 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.284
    Допаѓања:
    76.378
    Jas nakaj 29,30ta imav takva bolka i itno navecer na gak otidov, kamen mi bese stomakot.. no kontrakcii nemav, bebe mirno... mi rekoa povekje magnezium i odmaranje togas... Ama toj period i jadev bez oset :D pa moze i od toa problem si napraviv... Pisi sto si napravila.. :)

На Stara му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.952
    Допаѓања:
    123.541
    Ти ги дал за поддршка, едноставно така се посигурни. А мора да напише дијагноза за да се оправда пред фондот за издадедата рецепта. Сигурно нема да ти ги продолжи ама сепак мора консултација, хормони се:)

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Добар ден женчиња :)
    Ние бевме на контрола денес со бебушка, се е во ред се си е супер што е најважно, и ми кажаа пол, женско е! :) :inlove::l:
    Имајте убав ден и галете мешиња :*

На winter flower, Sandrichka 89, joy1 и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    So ubavo ako e taka jas celo vreme go vikam sinko :Dnekoi vikat ako majkata se razubavuvala vo bremenost nosela zensko a jas kosta mi popajga licevo katastrofi bez pudra sum za nikade so saka neka bide samo majka da ne e prazna

8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.043
    Допаѓања:
    40.388

Јас не би ги прекинала без консултации. Можеби ќе ти ги намали на по едно уште некое време па после ќе ти ги прекине. Не е убаво нагло да се прекинува терапија.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Јас носам женско, ама лицево ми е ужас, не се поднесувам. Нема врска тоа ако имаш мозолчиња, машко, а ако немаш, женско. Различно е.

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.284
    Допаѓања:
    76.378
    Јас сјаев за првото (машко), коса ни во бременост ни после тоа не ми падна, лицето чисто... сега лицево ми е како тинејџерка (facepalm) Косата сега ми е многу подолга ако фати да паѓа ќе биде интересно, нема шанси да ја ишишам, едвај чекав да ми порасне, а имам една густа коса, две коси на мене :D ке се расправаме за влакната по дома со мм ако почне да паѓа :lol:
    Инаку апетит од денес убав, ми се јаде кисело особено :D сега ке му порачам на мм една тегла мешана салата :D

На danichap, winter flower, Sandrichka 89 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Јас и со првата и во оваа бременост сум супер. Косата ми е густа и сјајна, лицето чисто. Дали е до хормони или до витамини појма немам. Е арно ама после пораѓајот ми се чини бев ко искубана комошка :D косата ми испопаѓа, лицето никакво.
    Јас сум веќе 25 недела. Бев на преглед и др ми кажа дека е карлично поставено. Дали е до тоа или не ама ова многу клоца. Ме клоца ме рита и од лево и од десно на стомакот. Што ли ќе биде до крај. :)

На danichap, joy1, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  12. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    29.043
    И во првата и сега лице чисто, коса бујна... Дури забележувам дека и помалку ми се мрси.. Ја миев два пати неделно.. Сега само еднаш.. :).. И најубавото нешто што не одам секој месец на депилација :D влакненца трчај трчај сопни се :) во 28 недела беше карлично и кај мене, но си велам има време ќе се заврти.. Го чувствувам како ме удира и под десно ребро и долу па си викам ќе биде умно и ќе се заврти :) нека клоца дури е внатре, кога ќе излезе нека биде мирно  многу пониско го носам од првото и многу ми смета кога седам.. Уствари не ни можам убаво.. Или да движам помалку или хоризонтала:)

На Mari-Ja и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  13. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Denes ni pomina kontrolata, vlezeni sme vo 25 nedela. Bebuska e super, 700gr. , krvotok super, plodova voda super.. placentata malku dole, no vazno ne go pokrivala cerviksot. Doktorkata rece kako ke se siri matkata taka ke se potkrene placentata, ne e nisto strasno. Skrien seker vo 28 ke sme pravele.. Taka, moze da zdivnime. :sun:

На Miami1, vitamina, Вереничка и 11 други им се допаѓа ова.
  14. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Zenski zdravo. Se vrativ od rab i odma vo krevet na spienje. Mnogu me boli polovinata. Sega doma ne sum sposobna ni sadovi da izmijam. Samo lezam. Ke odam i utre na rab ama ako mi bide kako denes izgleda pak ke si ostanam doma. Samo so bebeto da e se vo red. :?:

На Natasa. P и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  15. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Vecerva pomina pregledot. Bebeto e super. Steganje/kontrakcii vo matkata imam seuste. Nema rizik og predvremeno poroduvanje. Se izgleda ok. Pricini za bolka se grcevi od rastegnuvanje na matkata I podgotovki za poroduvanje I uste mnogu drugi za koi ne mi ni kaza, no nisto ne e opasno. Za vakvi bolki preporaca spazmeks.

На Miami1, Belabelinakinder, Вереничка и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Od premora te boli polovinata, isto mi e i mene, koga ke se opteretam skros fatena sum.

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.168
    Допаѓања:
    17.680
    Здраво мамички. Кажете ми колку често одите на контрола во второто тромесечие?Јас бев на последна контрола на 9ти февруари и матичната ми рече следна контрола е скринингот. Него го закажав на 22 ти месецов и сега се мислам дали да закажам обично ехо пред тоа. Да не е долг период без контрола? :?:

18. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
  19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.043
    Допаѓања:
    40.388
    Претпоставувам дека ти е мачно. И јас очекувам дека нема да биде лесно особено на почетокот. Ама јас повеќето трудници што ги знам викаат дека после работа се само за во кревет, така да мислам дека нема место за паника.
    Во секој случај ќе си го слушаш организмот. Ако многу ти е тешко барај си боледување. :*

На karibian, eli25 и Stara им се допаѓа ова.
  20. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Jas vo vtoro tromesecie idev na 5 nedeli mi zakazuvase maticnata, ama paralelno idev izmegu i na privatno kaj sto mi go pravea Ivf i mi ja vodat bremenosta. Ali dokolku si e sve vo red si se ide na 4-5 nedeli na kontrola. Uzivaj milo si znae doktorkata najubavo. Ene gi segde vo stranstvo imaat 4-5 max kontroli vo bremenost. So lesno bremenosta :*

На Luna91 и Mari-Ja им се допаѓа ова.