. И мене ми закажуваатна 3,4 недели ама паралелно одами кај матичен и приватно и ми доаѓа на 2 нед. Неможам толку долго да издржам иако е се во ред
Meshinja dobro utro! Nie da ne zakasnime (samo ne znam kade ) pa budni sme od 5h. Tuku denes sum na kontrola, pa da prasam bris za streptokoka koga se zemase? Da mu spomnam na mojov a ako neke da si odam na privatno da proveram. Ubav den na site! @ANGIE1 i jas te mislev vcera do kaj si sto si?
@ANGIE1 najverojatno ni e porodena, vcera sabajle i pisav ni ja nema od zavcera... si se guska so bebce sigurno, kaj i da e kje se javiii
Zeni, sakav da ve prasam, krvna slika koga ispituvate, od prst samo vi zimaat krv? Jas pobarav od maticniot kompletna krvna slika za od vena, toj vika nema potreba, od prst samo.
Мене досега два пати од вена ми земаа. Ако е за комплетна со серумско железо и останати параметри ми се чини дека не може од прст. Така барем јас мислам
Од вена ми земаат за комплет крвна слика секогаш. Не се сеќавам кога последен пат некој ми земал крв од прст. Можеби дете кога бев.
Супер ти е резултатот. Може да покаже низок или висок ризик за Даунов синдром, кај тебе покажува низок ризик. И како во секој резултат од приска пишува дека дека се работи за статистичка пресметка и дека не гарантира 100% точност, но сепак нема место за паника, резултатот е добар. И таму едно ти е многу високо што асоцира на многу мал ризик од Даун и тоа е супер. Биди мирна и позитивна.
Aj ve molam kazete mi kako da si napravam od dolu pod mislenjeto da mi pisuva kolku sum bremena, probav sega se go napraviv ama nemozam da go stavam na mojot profil
Mamicki koga bevte epten na pocetok na bremenost imavte li iscedok? Imam bel gust iscedok veke nedela dena.
Od vena, pred sekoja kontrola mu nosam na doktorot kompletna krvna slika i analizi od hemostaza i ddimeri.
Мене матичниот не сакаше ни да ми даде упат за да правам, ама како и да е се додека пишува Low risk нема простор за паника иако и на самите резултати пишува дека не е дијагностички, туку статистички податок. Уживај си и без секирации.