Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Откако си го направила и нели стискаш Save надоле ти пишува Websites и означено ти е HTML. Ти кликаш на Image URL тука го имаш линкот кој почнува со http... и го копираш. Потоа одиш кај твојот профил на фемина и влегуваш во Потпис, првото е за да внесеш линк, кликаш на него и го внесуваш линкот правиш Paste, Вметни и Зачувај ги промените. И ќе ти се појавува под мислењата. Пробај па пиши ми порака ако заглавиш некаде.

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    @ANGIE1 cestitki majka!
    Ziva i zdrava da e princezata, golema da raste i da e mokjna i hrabra kako mama sto bila dodeka ja donese na svet! Gushki do dvete!

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.282
    Допаѓања:
    76.377
    Честитки мамичка голема да расте и само среќа и радост да ви носи, брзо опоравување! :hug:

4. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Денес правев крвна слика, железото ми е 24 а горна граница е 28. Сум претерала :D

На mariz, Miami1, Stara и 3 други им се допаѓа ова.
  5. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Wauuu svaka ti cast za zelezoto ;)
    Kako go odrzuvash tolku visoko, piesh neshto za zelezo?

6. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Meshkovci denes gi zemav rezz od krvna slika i si puknav od maka ;) Za prv pat vo bremenosta zelezo sekad mi e nad 18. I eve sega vo skoro 9ti mesec ke vlezam Zelezoto mi e 4 :( se javiv na doktorkava sto mi ja vodi bremenosta i od denes ke gi pijam Heferol kapsulite. Imala li nekoja so niv iskustvo da spodeli?
    I shto mozam drugo da prevzemam za da go kacham zelezovo za 1mes do poragajot?
    Pijam jogurt so seme od kopriva, kakao, crna cokolada i ete nisto mesecov e krsh zelezovo.

7. Lea_85

Lea_85 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    206
    Јас ги пијам Хеферолот...ама немам проверено сега пак за да видам каква ми е состојбата...инаку не ми прават некој проблем освен темна столица и малку ми се проблем од кога ќе се напиеш не треба да јадеш мин 2 саати млечни производи кафе чај
    Мене докторот ми кажа обавезно еден оброк да ми биде месо било какво и салата од свежо цвекло
    Па се обидувам ручекот да ми биде таков
    Позз

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    @ANGIE1 нека е жива и здрава малата и само среќа да ја прати.
    Инаку женски, јас денес бев да прашам за дабростонот, ми ги продолжи уште само една кутија и постепено да ги намалувам, да не ги прекинувам нагло. Го правевме и скринингот за даунов синдром, НТ=1.1 мм што е супер, ми прати крв за ПРИСКА за Скопје, па ќе ги чекаме рез. наредната недела. Од денес влегувам во 12 недела.
    Кога ме погледна на ехото, бебето почна да мрда со ноженцата, раката му беше дигната нагоре, личеше на мало човече, за разлика од претходниот пат. Чувството не може да се опише, прекрасно е. Ми кажа дека е можно да е машко, нека е живо и здраво само.
    Гледам вие секој месец проверувате крв, јас до сега само еднаш проверив, супер ми беше, ама наредната недела ќе му кажам на др пак да ја испитам, никогаш не сум имала проблем белки и понатаму така ќе биде.
    Поздравче мајки и галете си ги мешињата. :)

На Belabelinakinder, gjoker4e, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Capricorn Taurus

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Пијам да, Фортикс и премногу се ефикасни. Татко ми е специјалист интернист и тој ми ги препорача. Според него се најефективни и ги дава на сите пациенти со ниско железо.
    Јас не се ни обидувам природно да го изрегулирам железото бидејќи природно сум анемична и постојано си пијам суплементи :)

Прикачени фајлови:

На stevemila, mariz, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Fala ti najmnogu :* Samo ushte da mi kazesh dali i od niv koga piesh posle 2h nesmeesh da jadesh mlecni proizvodi, kafe, caj ili slobodno mozesh da konzumirash sve?

11. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Fala ti mila :* No, eve sega da vidam bash so mojava doktorka za Fortiks shto gi kazuva chlenkava. Ne bi mozela 2h najmalku da mu ja mislam dali da jadam ova ili ona ;) Bashka mi gi dade po 2×1 na den .

12. Marijamel

Marijamel Нов член

Се зачлени на:
    24 февруари 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Zdravo :) ne znam dali prasanjevo mi e za tuka ama da si probam :) jas sum 22+4 nekako pocnav da gi custvuvam mrdanjata na bebeto skroz dolu.. zemav da procitam na internet i se izvadiv od pamet.. pisuva demek ako osekate taka vaseto bebe e svtreno nadolu spremno za raganje... dali nekoj ima iskustvo slicno na moeto? fala vi mnogu

13. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Цело време го имам, еве помина скоро цела бременост но за среќа ништо не е, нормално било. Е сега ако има мирис,чешање тогаш консултирај се со гинеколог.

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    @ANGIE1 честитки мамичке, да сте живи и здрави :hug::f::sun:

15. Marijamel

Marijamel Нов член

Се зачлени на:
    24 февруари 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Mene mi e "maticna" no ne sum ic zadovolna sega ke ja zamenam.. nekako ne se zamara ne zakazuva na vreme ne ti kazuva sto da pravis nisto.. aparaturata i e odlicna ama ne i veruvam na samata doktorka

16. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Leleee meshko nemoj da chitash i slushash sekakvi gluposti ;) Mnogu bebinja se od pochetok, nekoj eve kako moevo od 22ra nedela so glavata nadole iiii.... eve go fala mu na boga seushte si e taka so glavata dole i terame 34ta nedela ;)
    Uzifkaj i ja taka osekav i koga ispanichiv vaka kako tebe citajki i slusajki drugi si otidov kaj mojava sto me vodi. I na eho si se gleda deka glavceto mu e dole i kako mrda se oseka normalno dole mrdanje, bashka racinjata mu se dole pa nekad osekav i osekam kako u jajnici da me boksuva hahgaa. Ich nemaj gajle uzifkaj i gali mesheto. Ako reshilo bebe da izlaga ke pocne i da e so glava gore pa i karlicno ;) ( mala shala). Ne chitaj i ne slushaj zashto nekad od muva slon se pravi. Toa ti e kako dvajca muzi da gi slushash koj kako pominal vo vojska....drama nevidena. So lesno bremenosta :*

17. Capricorn Taurus

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Искрено никој не ми спомнал дека треба да внимавам да не конзумирам нешто пред или после нив. Така да јас не си правам никакви рестрикции :)

18. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    :) na drugive si pishuva vo upatstvoto 1h pred niv i 2h po pienje da ne se konzumira caj, kafe i mlecni proizvodi. I nekako e neizbodlivo vo bremenost toa hahhaa. Sepak se konsultirav i ke gi zemam tie shto gi piesh ti, pa se nadevam za 1mes ke se podobri zelezoto. Fala ti

19. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    @ANGIE1 честитки да е здрава и жива принцезата среќа да ја прати цел живот.
    @podravka јас сум 22 недела и од почеток до сега цело време имам обилен исцедок. Брисеви и уринокултура се е чисто ми рекоја дека тоа е нормално во бременоста.
    @Marijamel И јас сум 22 недела и постојано го осеќам бебето многу ниско на десна страна. На последната контрола бебето беше странично поставено па според ударите мислам дека сеуште е така. Гинекологот ми рече дека нема место за паника.

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Да е жива и здрава принцезата и гоооолема да расте...:* :*