Наредна недела ќе одам за брис за стрептокока. Се јавив да закажам ме прашаа каде ќе го носам брисот дали на клиника. Прашањето ми е освен на клиника каде на друго место може да се однесе брисот и дали ќе го носам сама, која е разликата во цените и која е разликата во времетраењето до готови резултати. Со сестрата не можев да се разберам по телефон бидејќи е малку од повеќе неписмена не знам како ја вработиле воопшто, пред некое време погрешен упат па додека ми даде нов се јави на сто броја да праша кај е грешката во упатот, денеска ми вика дојди утре а јас 34та недела, нели брисот е од 35та до 37ма недела, и викам од четврток почнувам 35та и на крај ми рече добро пријатно. Аууу ќе се издржи уште малку
Семето од коприва стави го во мед со изрендан лимон со се кора (претходно убаво искиснат во вода).. јас тоа почнав сега насабајле, а преку ден скоро секој продукт ми е со железо. Калциумот ми беше покачен па исфрлив се млечно... нели и тоа пречи за подобра апсорбација на железото.. обавезно и витамин ц каде правеше крвна слика? Се одеќаш ти лошо? Да не погрешиле... ако е толку ниско ке мораш и природно и плус апчиња или тотхема за побрзо да го качиш...
Ne voopshto ne se osekav losho. Vo 4ti mesec od 22 mi padna na 12zelezoto i znaev deka e padnato zashto osekav vrtoglavici, bukvalno se prepotuvav i mislev ke se onescestam na momenti. Znaev deka e padnato zelezoto zasto toa e obicno kako simptom vikaat. Od denes pocnav so Foriks tableti za zelezo so vitamin C se ( po preporaka na feminka i so konsultacija na doktor) pa ke vidime. Minatiot mesec zelezo mi bese 18ka. No, od togas do denes moja greshka ne piev jogurt so seme od kopriva kako shto pravev sekoj den cela bremenost. Se nadevam za 3nedeli ke se kaci zelezoto i ke bide super. Zemav i spanak ziv pa od utre ke pocnam i so salata od spanak Inaku vo Avicena pravam sekoj mesec krvna slika.
I eve pak jas me zatera denov Denes kako shto pishav krvnata slika zelezoto 4ka. No, vo mokraca za prv pat vo bremenost ( inaku sekoj mesec ispituvam sve ova) ispadna deka vo mokraca imam proteini, epitalni kletki i leokociti Bashka poslednive 2-3 nedeli pocnaa gluzdovite na stapalata i od vnatresna strana bukvalno otekuvaat, ne otekuvam nigde na drugo mesto osven stapalata epten. Soleno ne jadam. I preska se slusham so doktorkata i mi vika deka otoci i proteini vo urina moze da se problem "preeklampsija" mozelo da bide i kao da ne te te panicam ali mora da se ide na Nefrolog na kontrola. Epa daj devojki kazete dali imala nekoj vakov slucaj i sto i kako ispadnalo i se desilo t.e. koj bil ishodot. Drugarki site sto mi se porodeni so po 2-3 deca nekoj kako baloni bile oteceni bukvalno i lice, prsti, noze i nit bile na Nefrolog nit nisto. Dali nekoja od vas imala proteini vo urina i shto prevzemala da se normalizira? Dali nekoja bila na Nefrolog? Se izvinuvam na dolgiov post od preska se iznacitav na google se i sesto.
Ме интересира дали некоја од вас ги има оние големите перници за трудници и дали помагаат. Или кажувајте некој друг начин како да се спие. Мене сега ми почнаа овие "слатки " маки
Jas ja imam ovaa i e najdobroto neshto za trudnica. Spienjeto so nejze mi e super bukvalno spijam mnogu ubavo ( osven sto stanuvam za mochkanje hahah). I si ja mestish i kako u polozba kako foteljka koga sedis. I posle si ja koristish za doenje, pa za bebe da lezi izmegu da ne se prevrti, za sedenje i da si go ranis itn. Kupi si najdobro potroseni pari ke ti bidat epten e super. Onaa od Struzanka isto golemata ja zemav i odma ja dadov poklon zashto e mn tvrda, nezgodna i ic ne mi praveshe kejf. https://www.facebook.com/pernicizatrudnici/
Zdravo zenicki moi,jas eve ja terma 7ma nedela,no mnogu pocna da mi se losi,nisto ne mi se jade...nisto ne mi e ubavo...veke i povrakam,aj ve molam dali e ova normalno za ovoj period,poz
Да нормално е, не се секирај. И мене тогаш ми почнаа мачнините и ме држеа некаде до кај 12-13та недела
Sve e toa normalno, preku nok ke ti pomine 12-13ta nedela i ke si kako nova Lesna hrana jadi kolku mozesh i sve ke si e super ne se sekiraj. So lesno i imaj ubava bremenost.
Srcko toa veke podolgo vreme konzumiram ponekad. No, ke napravam denivive na drugo mesto krvna slika zashto nekako chudni mi se rezz. Kolku shto znam po prijatelki i shto chitav, so 4ka zelezo se ima vrtoglavici, nesvestici i ne si bash okey. A jas bash naprotiv se osekam super. Vo sekoj sluchaj si prodolzuvam so apcinjava za zelezo, jogurt so sene od kopriva, mandzun, spanak salata i ke vidime denovive.
Meshkovci bev kaj ginekologov maticen za nov upat za krvna slika i mokraca. I nesmeela da mi dade nov moralo da pominat 15dena od upat do upat. Sega me interesira dali nekoja od vas pravela krvna slika, zelezo i mokraca na privatno? Kade vo Skopjevo ( osven Avicena) i kolku koshta? Fala vi i imajte najubav den Sreken 8mi Mart na site