Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    image-0-02-05-99bfb2f2b51208d653f4e99d4bc9617d1146475d291a2e1e5563fc7447fbb474-V.jpg

На orhideea, karibian и Bici05 им се допаѓа ова.
  2. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Da, proveri si, nekogas znaat seriozno da ne potresat. Malku off topic, no samo kako primer i iskustvo ke spodelam. Pri podgotovka na dokumentite za ivf, za vtor vaucer.. na soprugot mu najdoa od nigde-nikade hepatit B. Od pamet se izvadivme.. Malku kontradiktorno bese, zasto jas nemav, a toj imase sto bese nelogicno. Toj se prenesuva preku odnosi.. preku baknez.. Za megusebniot odnos, sto da kazam, ..se javija somnezi za neverstvo..trista filmovi, na nikoj da ne mu se sluci. Pocna da zema terapija toj, apcinja gluposti...trcavme da se konsultirame da primam vakcina za zastita, pa potoa otkako ke se primela taa ne smeelo ivf narednite 1 godina a jas veke bev na sred stimulacii ....prekinavme so odnosi..zivotot ni se prevrte naopaku. Seto toa se slucuvase vo rok od mesec dena dodeka cekavme potvrdni rezultati od MANU za toa do koj stepen e sostojbata na soprugot. Koga ni javija deka gotovi se rezultati i gi zedovme.. placevme dvajcata i se guskavme. Soprugot nemal hepatit B. Potoa gi povtorivme analizite vo druga labaratorija..isto, se cisto. Da ne dolzam.. poentata mi bese, znaci nekogas vo rezultatite ima seriozni utki. Proveri si vo druga labaratorija.

На gjoker4e, karibian, Capricorn Taurus и 2 други им се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.038
    Допаѓања:
    123.911
    Како оди земање боледување? Од ремедика докторот ми рече ако ти треба ќе ти дадеме конзилијарно? Не ми е јасно нели приватни неможе да дадат боледување? Од матичен гинеколог земав еве 3 ти ден ама сакам да го прекинам утре да појдам на работа? Смеам така? Немав некоја причина едноставно не застанував и морав да го намалам темпото на работа.

4. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Znam srcko deka nekad 2+2 ne e 4. Nekad se deshava kako po privatnive taka i na Klinika da zgresat so rezz i da te izvadat od pamet. Obavezno ke napravam i na drugo mesto utre-zadutre pa za 3 nedeli pak ke poftoram.
    Imaj najubava vecher i Sreken 8mi Mart :*

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    За боледувањата оди отприлика вака.
    Матичен гинеколог може да пише до 15 дена. После за продолжување се оди на комисија, со мислење од еден специјалист (пр. мене докторот што ми го правеше ивф) и извештај од матичен гинеколог. На овој начи се продолжува максимум до 60 дена (вклучувајќи ги и 15те дена од матичен). Дури после ова треба конзилијарно (тројца специјалисти и директорот на клиниката) и може да е од приватните.
    Ако некој има поинакво искуство нека пише.

А сегашното боледување на колку време ти е пишано?

6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.038
    Допаѓања:
    123.911
    1 недела ама сакам да го прекинам. Незнам како оди тоа. А за понатаму ако ми пишат од ремедика, ми се важи ?

7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    Јас колку што знам неможат они да ти пишат боледување. Боледување може само матичните. Они можат само мислење за боледување да ти дадат.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.038
    Допаѓања:
    123.911
    И јас така мислев, ама ми падна чудно ми вика ако треба боледување кажи конзилијарно да пишеме.

9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    Епа тоа е тоа. Само мислење како основа за боледување.
    Е сега незнам матичните колку имаат право да даваат во текот на месецот, за ова не сум запознаена дали имаат ограничувања. Ако не ќе си бараш од општ матичен една недела па некако ќе се покриваш.

10. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Девојки утре треба да одам на преглед, осма недела сум според последна менструација. Пред една недела бев и уште немаше плод, а ни срцева реакција. Е сега цела недела имам гадање и наутро обавезно повраќам по еден или два пати. Дали има нешто во тоа или можно и утре да нема ништо, веќе цела недела сум под стрес и утре искрено ми е страв да одам на преглед.

11. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Nemoj stresovi da si pravish i bez potreba da se nervirash. Stresot e najgolem neprijatel na bremenosta. Ete spored posledna menstruacija si 8ma nedela znachi 7+, no 90% zeni ostanuvaat pokasno trudni ne bash 14-16ti den od menstruacija. Shto znachi...da ne te bunam so matematikive ;) pokasno si sigurnoooo ostanata trudna i osven sakus i ete yolk kesicka plod nemoze ni da se vidi shto e mnogu normalno. Isto taka cim plod ne se gleda nemoze ni srcence da cuesh epten e rano. So prirodna bremenost nemoze nikoj tocno da znae i veruvaj deka mnogu cesto srcence slusaat tek 7+, 8+ pa i nekoj vo 9+ nedela. Zatoa smireno i gali meshkoto sve ke si e super ke vidish ;) Utre veruvam ke ti zujat ushinjata od srce bienjeto na bebuleto. So lesno i samo so pozitivna misla bidi :hug:

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.462
    Допаѓања:
    76.615
    Јас сум две недели скоро поназад според менструацијата, како божем според неа требаше да сум 6та недела веќе со плод, а ние видовме една точка од 2мм која одговараше за 3,4 недели едвај.. многу доцна овулација.. :) Инаку и со првото прв преглед немаше срцева, после 2,3 недели кога бев веќе со мачнини опасни срценцето му го слушнавме, одма по мачнините знаев дека си се активирало срценце и дека е се во ред :)

13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    @Pinky97 денес ги земав резултатите од микробиологија и има резултат за токсоплазма, CMV и Rubellа, Претпоставувам тоа е целосен торч, а можеби сум грешка.

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.462
    Допаѓања:
    76.615
    Дали ве тераше на плачење бременоста на почеток? Леле значи страшно емотивна сум, само плачам овие два дена (facepalm) За проблеми кои може да се решат леам солзи.. сега денеска се изнаплакав зашто никој не ме прашал како сум, ни другарка се јавила, ни братучетка, а ни па домашниве дома. Болна сум, на нозе стојам дека морам, немам глас зарипната, вчера шлајмови повраќав, нос скроз затнат, неможам асално да се искашлам ме заболува доле... а сама си го чувам детенцево цел ден, душа немам и никој не ме прашал дали сум добро, дали ми треба помош. Уф извинете на негативен пост, ама неможам да спијам од што сум тажна и нервозна..

15. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Јас сеуште сум таква. Плачам и се нервирам за глупости пр.зошто мажот ми место да седи дома излегол на службена вечера, или др пример седнал да јади без да ме почека да седнам и јас. Се лутам,карам,нервирам и плачам за глупости, а потоа кога ќе се вратам во нормала се нервирам зошто сум се нервирала за тоа и сум му правела стресови на бебето. Инаку мене ми е полесно откако ќе се исплачам меѓутоа во последно ми се случува секој ден истото имав малку стресен период дури размислував да се напијам б6 мислам дека се дозволени во бременоста.

На Вереничка и mariz им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.462
    Допаѓања:
    76.615
    Исто, после 2,3 часа сум позитивна и позитивно гледам и на проблемот.. и викам што плачам за ова бе (facepalm) Плачев и со првото, ама вака уште од старт не...
    Ми текнува еднаш плачев зашто сум ставила многу фиде во супата, супата беше повеќе фиде место вода :rofl: абе леење солзи зашто сум ја утнала супата :D
    Еве сега исплачена сум подобро... :)

На Bebulleee, Capricorn Taurus, Kitten и 4 други им се допаѓа ова.
  17. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Да подобро е ќе ти олесни, на почеток уште повеќе се нервирав кога мажот ми ќе ме прашуваше е шо е сега за глупости плачиш смири се, а јас како за инает дури и на глас почнував да плачам :D веќе се навикна па сега кога ќе ме види ми вика ааа пак си ги плакниш очите ако ако измиј ги хахаха

На manako1, Вереничка, Mari-Ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.462
    Допаѓања:
    76.615
    Јас прееска плачам и му викам немам никакви симптоми дека сум трудна, немам мачнини, ништо немам! И ми се врти ми вика.. а плачењево што е :rofl: ете ти симптом :D

На Lea_85, Вереничка, podravka и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Da se priklucam kon plackite, eve i vo momentov placam sto e mm epten nerazbran i ne sfaka deka nekoi rab treba da ostanat za doma, a ne da gi razglasuva po majka tetka strina itn, ko na pr dali gin vaginalno me pregledal ili ne. Znaci ke si puknam, ljuta sum do beskraj! Znam ke mi pomine, ama glupavo e epten moi intimni rab da raskazuva. Sirot dobar e i naiven pa toa losotiite go rasprasuvale na tel i sve si kazal... mene ela neka mi se javi nekoj da me prasa, da im gi zatnam ustite na site uffff... i najjak muabet svekorot se zanima za ime na deteto koe sme go odbrale, go zamolil mm ubavo ime da mu dademe! Mislam nemozam da veruvam... Kako be ne im tekna nesto pametno da prasaat? Toa sto treba ne pravat, nego se cesaat kaj sto ne gi cesa. Za da ne si puknam, pa si placam samo...

На Stara, Вереничка, Seduction и 3 други им се допаѓа ова.
  20. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Утре кога ќе читаме ќе се смееме :) врвот на мојата глупост и нервоза попратена со плачење на почетокот нс бременоста ..мм излезен да пазари, мене ми текнува уште нешто што треба да купи звонам зафатено. Почнувам да плачам зошто нема втора линија хахсх и на крај на сета нервоза расплака за инает оставам дома телефон и одам сама да си купам. Мм се враќа гледа не сум дома,звони телефон дома паники го фаќаат се враќам јас со солзи и му се дерам демек тој крив што не наместил втора линија. Ахх хормони

На gjoker4e, Capricorn Taurus, mariz и 3 други им се допаѓа ова.