Некој спомна плачки?! Хахахаха каде сте другарки Еве неколку ситуации: 1. Ромка во болница ја болеше ногата,а стоеше карши мене и јас почнав да плачам, си мислев којзнае како и е,што све не трпи... 2. Гледав некој глупав филм,имаше свадба прикажано,се утепав од плачење кога невестата и младоженецот се бакнаа! 3. Пред некое утро плачев зошто сопругот го сварил кафето на плинско,а не на шпорет... 4. Плачев зошто на кучето му прокапало дожд во куќарката итн итн итн милион ситуации... Ама што да се прави, после неколку часа плачки,сама себе дури не се разбирам и сум си смешна
Zenski so sto se miete dolu? Dosega se miev so intima Nivea ama mnogu jak miris IMA a sum cula da ne se mile so jaki mirisi.
Ista sum I jas stvaram nepotrebni tenzii mojov vika ke izdrzam jas sum jak he he otposle znam deka preteruvam ama me tera odvnatre taka...
Првата бременост со медицинско сапунче се миев, но многу малку ставав.. почесто се мијам и сега зашто имам исцедок, па ептен малку ставам или Нивеа интима или бебешката купка на синко
Гинекологот ми препорача гел од Uriage козметиката,затоа што ми се појави нешто како алергија. Прв пат во животот ставам нешто на интимата а да немав никаков проблем немаше ни сега, ама гледам дека пријатен е за кожата,еве веќе цела недела го користам.
Имаше една членка во темата за интимни гелови која пофали еден гел со pH 3.8 кој го имало во ДМ, и е малку поскап од обичните, но верувам подобар и посоодветен и за трудници. Еве кој: Јас имам негативно искуство со сапуни, сапуни и купки за деца, а и несоодветни интимни гелови.
Ne se grizi, kaj mene vo 9/10ta nedela se slusna srceva akcija, pred toa ne, znaci moze podocna e zacnatao, a isto taka zavisi i od ehoto na koe te gledale.
Гревчиња сме, полни хормони. Јас не им плачам по дома, 1-2 си плачев во кола сама. Така кога ќе ти стане тешко и кога ќе ти прелие чашката... Генерално не сум плачка иако не се гордеам со тоа, полесно е сто пати кога ќе си се исплачеш... Инаку, кога ми надојде млекото, после првото дете почнав да плачам за глупости, знаев дека е од тоа, пошто докторот ми рече: со млекото доаѓаат и солзите И тоа си траеше може месец-два хаххаа
Женски јас не би користела интимни гелови за време на бременост. Тогаш се лачи секрет кој има заштитна улога, па користењето на такви препарати може и да ја поремети флората и пх на вагината. А знам и една другарка што закачи кандида од такви средства. Никогаш не сум користела, а уште помалку сега. Мое мислење.
Мене исто ми забранија. Ми рекоа дури и детско шампонче не, само вода или вода со камилица. И тоа не само во бременост и онака
Of lele znaci tek sme pocnale znaci hahaha kako treba taka neka bide, samo mm pomalce da me nervira i se ke bide super ( a on sirotiot nisto ne prai, osven vaka od naivnost koga ke pocne da si kazuva...). Inaku da se pofalam, do pred 5 dena si palev cigarce so kafe, posle jadenje itn. Edn kutija recisi nedela mi traese. Ama eve veke 5 dena kako mozam da se pofalam deka cigarka nemam zapaleno samo makata za so kafeto e se uste prisutna, ne sakam ni da pijam veke kafe a pritisok prenizok postojano mi paga glava za son. I uste edna rab, so hemoglobinot neznam sto ke pravam. Ne se pomestuva stoi na granica, ama eritrocitite pocnale da se namaluvaat toa me plasi veke... davajte soveti sto se da pijam. Tothema nema tuka, aronija sok domasen pijam, apcinja za pokacuvanjd na zelezo, vitamini za trudnici, seme od kopriva, medovi, limoni, vnimavam da ne konzumiram mlecni proizvodi posle apcinjata ama pak isto... ke si puknam bas se trudam da go potkacam malce.
И јас не ги почитувам а сум пробала. Само полошо е... Кандидата е вечна тема... Сите очигледно имаме зголемен секрет, грозно е, посебно за тие што работиме по 8 часа и не можеш да се избањаш за тоа време... Користам еднодневни влошки и знам дека не е добро да се користат, ама нема друг начин. Што да правам додека сум на работа? Приметив нормално разлика дека оние без мирис се подобри отколку оние water lilly, ocean breeze итн...
И јас сум катастрофа со крвната слика ама не се секирам и само на природна база се „лечам“. Гроздов слад, семе од коприва, таан... Треба да се оди на воздух повеќе, на Водно да се оди, на планина, ама еве јас ниту еднаш не подишав воздух оваа бременост... Јас сум на крај и нема да пробувам со таблетки, се надевам дека ќе бидам добро, пошто добро се чувствувам (хемоглобинот ми е 10, железото 7) ама умор онака нормален чувствувам, ништо за паника... Додуша јас и сум природно со низок притисок, долниот ми е 50 стално, ама ете, не ми поделувало да се осеќам тромава... Дури и си вежбам. Не престанав и во осми, а еве влегувам во деветти...
Dobro utro od nas meshkovci, za nas e utro stanav pred pola sat ama se iznaspav, nokeska samo ednas stanav da mockam i tolku i si spijav preubavo izgleda deka si se napiv edna casa vino So bebus sme super osven sto sme mnogu mrzlivi, bebevo moe aktivno si mrda po cel den Za placki ne placam redovno tuku poretko mozda 1-2 vo mesecot i se razbira za gluposti kako i site vas, inaku najemotivna bev pred da doznaam deka sum bremena e togas si placev so krokodilski solzi za gluposti duri i ne pamtam za sto. Posledno mi kapnaa nekolku solzi pred 2 veceri taka mi bese tesko na dusava ne znam ni jas za sto, ama ne sakam da placam pred mazot mi odma ke pocni da me rasprasuva so mi e zosto taka, ne se razbira mnogu od siptomi @Mari-Ja i jas ziveam daleku od svekorot i svekrvata sreka ne se mnogu ljubopitni bi rekla duri i nezainteresirani mesec ipol se nemaat javeno da prasaat nesto ama poarno. Gledaj da ne se nerviras da si pravis stres i predupredi go mazot ti da ne spodeluva raboti sto ti ne sakas.
Dobro utro i od nas vo toj slucaj od 5h sabajle pospij, stani za voda ili mockanje, pa pak legni si... Tuku sirotiot mm, ja mu vikam nema sto da spodeluvas bidejki toa se intimni rab, od kaj da znam dali znaat za sto se tie brisevi, dali slusnale za istite nekogas, mozebi ke recat bolna sum nesto mi fali, skraja bilo! A toj vika, pa neznam sto da im kazam zapnale kazi pa kazi sto vi rekoa. Ne be so naivnosta negova daleku ne odi ama ke se nauci eden den valjda. Za gluposti samo pravi da se nerviram. Ama pak ke recam ne e do nego, do losotilukot na drugite e, od prva do posledna seiri samo da fakaat... Tuku za krvnata slika eve i jas pred kraj probuvam da ja opravam, posto posle poragaj uste polosa ke stane i ne sakam da bidam kako vo koma nedela dena dodeka se vratam vo normala. Ama ne odi pa ne odi...
Добро утро женички. Ве читам и си викам дали е можено дури ни тој симптом го немам. Не сум се расплакала освен дента кога чекав резултати од тестот. Ама ако почнам тогаш ќе биде тешко мм. Него го жалам најмногу. во мојава комплицирана бременост тој најмногу го изеде стапот. Кутриот колку е посветен и на мене и на домашни обврски. а за интимни гелови уште од пред 15 години кога прв пат стапнав кај гинеколог ставот беше дека доле треба одмивање само со вода и никакво средство. Хемикалија е хемикалија и само полошо може да направи. Повеќето од нив се и против депилација, ама пусти женски тука изгледа послабо ги слушаме. Само сега не сум средена, од што ми е страв и сеуште не сум се решила. Се мислам како ќе го решам овој проблем. Сама неможам, брич нескам имам лошо искуство, останува уште женава кај што одам, ако ми пројде стравот. Инаку вчера ги земав резултатите од крвната слика и фала богу уште се држам добро. Малку се потспуштени, маа сеуште се во граница и железо и хемоглобин. Сега ќе појачам на природните суплементи за железо и се надевам ќе одржавам. Ама затоа мака мачам со микробиолошките. Ептен се изнервирав кога ги видов резултатите, ама тоа е. Ќе мора да си користам антибиотик и да се оправам со време. Ептен се распишав денес - извинете за долгиот пост. Имајте убав ден.
@Mari-Ja hahah pa moze i da recat i jas neznam dali postarive znaat za brisevi osven za pap, sepak ti kazi mu na mazot ti ako treba samo toa povtoruvaj mu go i ne si pravi stres veke kazal. Inaku i jas samo so mlaka voda se mijam dole i koga ke se kapam vnimavam da ne mi pojde tamu od gelot za tusiranje ne se mackam tamu i odma se plaknam, ne pamtam od koj gel bese za tusiranje ama ednam pocna da mi luti i od togas vnimavam. @Ano imas uste vreme mozebi ponatamu ke stanes po emotivna a moze i da ne bides kaj sekoj razlicno tuku sto velis tesko na mazive nasi e, jas samo se trudam na mojov da mu objasnam deka se e normalno ama nekako ne mu e svatlivo Jas nikogas se nemam nikade depilirano toa mi e bolno neznam si se bricam i toa e toa.
@Ano што искуство имаш со брич? Јас мислам дека од тоа загазив ми се појавија некои бели бубалички од двете страни иако ептен малку пробав само да се избричам.Страв ми беше да одам на депилација а 15 години се депилирам,брич немам ставено,ама си ја најдов бељата. Инаку, секако дека ни јас не би ставила ништо за миење на интимата како што кажав, но кога ќе имаш проблем и ќе ти препорача гинеколог нормално дека ќе пробаш со се.
Се согласувам дека ако има медицинска индикација дека ќе си слушам доктор. исто како што користиме вагиналети, така и со ова Инаку со бричењето пред две години така се зезнав, нешто испадна инцидентно да треба да одиме некаде, а јас не средена и удрив брич. Кога ми се исфрла кожата, кога почна да ме чеша, до лудило. Мислам дека дури и температура кревав и едвај седев скоро цела недела, додека убаво не пробија влакната. Затоа сега имам уплав од брич. Жената кај што одам на депилацијами рече, ако се решиш дојди ќе пробаме, ако можеш да издржиш добро, ако не ќе прекинеме. Па сега уште собирам храброст за тоа.