Ako se depiliras so topol vosok voopsto ne boli,jas si prodolziv kako i pred bremenosta samo so topol i raat sum.Isto i jas probav ednas so bric zivi rani bev i nikogas poveke.
Женички јас случајно најдов една тетратка од факс по еден предмет каде што сум пишувала во секоја недела што му се случува на фетусот во матката и се потсетив. Така на пр. во 11 н. се создава амн. течност и скоро сите органи и структури се формираат и започнуваат со функција. Во 12 се формираат гласните жици, панкреасот лачи инсулин, во 13 прави движби на вдишување и издишување, во 14 се создава тироидната и лачи хормони, во 18 прави движење на плачење и викање, во 19 има омилена положба на спиење, во 21 јазикот е комплетно оформен и голта амн. течност. Во 22н.ги слуша подобро гласовите од надвор, се формира примитивна сперма, во 24 го цица палецот, во 25 очните капаци се отвараат и трепкат, во 30 продуцира солзи. Во 37 н. се смета за доносен фетус. Извинете за подолгиот пост, мислев дека секоја мајка сака да знае како се развива нејзиното малечко. Бебињата се чуда.
Фала ви девојки на сите на одговорите. Бев на преглед но сеуште ништо, матичниот ме гледа на 2D, па затоа утре закажав на приватно за да видиме што ќе има на 5D, се надевам дека ќе има разлика.
Zenski ne e mozno haha pisivate deka ste placele i jas pocnav da si placam sega koga mi tekna kako vi bilo na vas koga ste placele ne bev vakva sto mi stana... ne za dzabe rekle u drugom stanje
Mamicki mi stignaa rezultatite od mikro i pisuva cmv pozitivno i rubella pozitivna. Sto e ova i strasno li e mnogu?
rubeola normalno e da e pozitivno zasto imame primano vakcina za nea, cmv cito megalo virus isto i kaj mene bese pozitivno toa e zasto imame prelezano sipanici . normalni se i dvata naoda ako se igg ne napomenav.
Здраво идни мамички Јас сум 7+ недела сега, само што правев денеска прва крвна слика и урина во Авицена. Вака се е во ред, освен што во урина имам благо покачени леукоцити(20, а нормална реф.вредност е до 12), и имам еден плус за бактерии, инаку бистра е уринава, светло жолта се останато е ок. Знам дека не би требало да е нешто страшно, сум видела трудници и со три крста бактерии кои после пиењето антибиотик биле сосема во ред. Некое искуство да сподели некој? Благодарам однапред
I uste nesto ke puknam.od maka eserihija koli vo brus od vagina.uffffffffffff. dali moze da vlijae opasno na plodot. Se plasam
pa toa e igm ne cini da e pozitivno za bilo sto, a igg e ok zasto imame primano vakcina i toa pokazuva minata infekcija, a neli so vakcinata se vnesuva virusot vo organizmot
Здраво мамички и јас да ви се приклучам на темава, готово помина провто тромесечие и со бебенцево сме супер. Сите викаат дека сега е по мирен период, инаку фала богу до сега немавме некои компликации, покрај оние стандардните повраќање, големи главоболки, поспаност... Мешто почна по малку да се познава, за две недели сме закажани на преглед за земање на брисеви прска и останато... само ми е криво што некако приметувам дека на лицето почна на некои место да ми излегуваат бубулици. Генерално до сега сум имала чисто лице па ова малку ме вади од такт . Не знам дали можа, нешто да користам за нив . Сите ми викаат дека поради бубулиците као можеби носам девојче ... не знам ќе видиме. Нека е живо и здраво па какво и да е
Ај и јас да прашам кај мене освен тие двете како на @karibian Igg што беа позитивни, беше позитивен и херпес симплекс и Igg i Igm. Никогаш не сум имала генитален херпес, меѓутоа кога ми земаа крв имав херпес на уста. Дали заради то излезе позитивен? Многу се исплашив. Денес ќе одам кај докторот. И како капак, пак ја имам уреаплазмата која во Ноември беше нгативна. Почнав да се сомневам во веродостојноста на резултатите. На микробиологија ми вади два пати негативна уреаплазма, во Авицена 3 пати позитивна. Ужас.
Не знаев дека на брис од вагина се гледа ешерихија? Јас сега за една недела ќе ги правам последните брисеви па ќе видам што како. Во принцип ешерихија е гадна бактерија но оди си на доктор ќе ти дадат нешто сигурно. Јас знам дека се открива преку урина и дека е гадна за да се искорени. Која недела си? Има девојки кои и терапија земаат во бременост. Ќе те контролираат. Најважно е да се консултираш со доктор, да не читаш многу на интернет.