Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Ako se depiliras so topol vosok voopsto ne boli,jas si prodolziv kako i pred bremenosta samo so topol i raat sum.Isto i jas probav ednas so bric zivi rani bev i nikogas poveke.

На Stara му/ѝ се допаѓа ова.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Женички јас случајно најдов една тетратка од факс по еден предмет каде што сум пишувала во секоја недела што му се случува на фетусот во матката и се потсетив. Така на пр. во 11 н. се создава амн. течност и скоро сите органи и структури се формираат и започнуваат со функција. Во 12 се формираат гласните жици, панкреасот лачи инсулин, во 13 прави движби на вдишување и издишување, во 14 се создава тироидната и лачи хормони, во 18 прави движење на плачење и викање, во 19 има омилена положба на спиење, во 21 јазикот е комплетно оформен и голта амн. течност. Во 22н.ги слуша подобро гласовите од надвор, се формира примитивна сперма, во 24 го цица палецот, во 25 очните капаци се отвараат и трепкат, во 30 продуцира солзи. Во 37 н. се смета за доносен фетус.
    Извинете за подолгиот пост, мислев дека секоја мајка сака да знае како се развива нејзиното малечко. Бебињата се чуда.

На gjoker4e, winter flower, Pinky97 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Фала ви девојки на сите на одговорите. Бев на преглед но сеуште ништо, матичниот ме гледа на 2D, па затоа утре закажав на приватно за да видиме што ќе има на 5D, се надевам дека ќе има разлика.

4. Marijamel

Marijamel Нов член

Се зачлени на:
    24 февруари 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Zenski ne e mozno haha pisivate deka ste placele i jas pocnav da si placam sega koga mi tekna kako vi bilo na vas koga ste placele :) :) ne bev vakva sto mi stana... ne za dzabe rekle u drugom stanje :)

На winter flower и Ano им се допаѓа ова.
  5. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Mamicki mi stignaa rezultatite od mikro i pisuva cmv pozitivno i rubella pozitivna. Sto e ova i strasno li e mnogu?

6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.043
    Допаѓања:
    40.384
    IGm ili IGg?

7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    rubeola normalno e da e pozitivno zasto imame primano vakcina za nea, cmv cito megalo virus isto i kaj mene bese pozitivno toa e zasto imame prelezano sipanici . normalni se i dvata naoda ako se igg ne napomenav.

На winter flower му/ѝ се допаѓа ова.
  8. OllieGj

OllieGj Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    17
    Здраво идни мамички
    Јас сум 7+ недела сега, само што правев денеска прва крвна слика и урина во Авицена. Вака се е во ред, освен што во урина имам благо покачени леукоцити(20, а нормална реф.вредност е до 12), и имам еден плус за бактерии, инаку бистра е уринава, светло жолта се останато е ок. Знам дека не би требало да е нешто страшно, сум видела трудници и со три крста бактерии кои после пиењето антибиотик биле сосема во ред. Некое искуство да сподели некој?
    Благодарам однапред :l:

9. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Cmv pisuva lgh.a rubella negativna lgm

10. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Greska rubella pisuva negativno lgm a CMV pisuva lgg

11. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Cmv lgg.drug naod za rubella pozitivna lgg

12. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Ima ustvari 2 naodi za rubela na edniot pisuva negativno lgm a na drugiot pozitivno lgg

13. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    I uste nesto ke puknam.od maka eserihija koli vo brus od vagina.uffffffffffff. dali moze da vlijae opasno na plodot. Se plasam

14. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    pa toa e :) igm ne cini da e pozitivno za bilo sto, a igg e ok zasto imame primano vakcina i toa pokazuva minata infekcija, a neli so vakcinata se vnesuva virusot vo organizmot :)

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  15. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    148
    Здраво мамички и јас да ви се приклучам на темава, готово помина провто тромесечие и со бебенцево сме супер. Сите викаат дека сега е по мирен период, инаку фала богу до сега немавме некои компликации, покрај оние стандардните повраќање, големи главоболки, поспаност... :) Мешто почна по малку да се познава, за две недели сме закажани на преглед за земање на брисеви прска и останато... само ми е криво што некако приметувам дека на лицето почна на некои место да ми излегуваат бубулици. Генерално до сега сум имала чисто лице па ова малку ме вади од такт . Не знам дали можа, нешто да користам за нив :(.
    Сите ми викаат дека поради бубулиците као можеби носам девојче ... не знам ќе видиме.
    Нека е живо и здраво па какво и да е :)

На Sandrichka 89, winter flower, Ano и 3 други им се допаѓа ова.
  16. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Uf me smiri ama ovaa bakterijava me plasi mnogu

17. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Ај и јас да прашам кај мене освен тие двете како на @karibian Igg што беа позитивни, беше позитивен и херпес симплекс и Igg i Igm. Никогаш не сум имала генитален херпес, меѓутоа кога ми земаа крв имав херпес на уста. Дали заради то излезе позитивен? Многу се исплашив. Денес ќе одам кај докторот. И како капак, пак ја имам уреаплазмата која во Ноември беше нгативна. Почнав да се сомневам во веродостојноста на резултатите. На микробиологија ми вади два пати негативна уреаплазма, во Авицена 3 пати позитивна. Ужас.

18. ss80

ss80 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    271
    Не знаев дека на брис од вагина се гледа ешерихија? Јас сега за една недела ќе ги правам последните брисеви па ќе видам што како. Во принцип ешерихија е гадна бактерија но оди си на доктор ќе ти дадат нешто сигурно. Јас знам дека се открива преку урина и дека е гадна за да се искорени. Која недела си? Има девојки кои и терапија земаат во бременост. Ќе те контролираат. Најважно е да се консултираш со доктор, да не читаш многу на интернет.

19. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    13 nedela sum. Inaku posle ke odam.obavezno mn mi e strav

20. ss80

ss80 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    271
    Не се плаши. Се ќе биде во ред :) Не си единствена, а може и да треба да се потворат испитувањата.