Кај мене за херпес двете беа позитивни и Igg i Igm Не ми е јасно зошто активен, пошто е тип 2, а тој асоцира на генитален херпес. Јас никогаш не сум имала генитален ама имав херпес на устата ко ми земаа крв. Можи тоа е причинита.
Da bese tolku problematicna, i mene brisevi ke mi zemea. Eve me pred poragaj osven za streptokoka dr bris ne vidov. Eserihijata vo urina mene mi se pojavi ednas pa slednite dva pati se bese cisto, taka da moze i greska da e kako kaj mene sto bese. Vo dve nedeli tri rezultati razlicni. Ne panici, nisto strasno za se ima lek! Udri malce na pozitiva I kolku poveke trudnici se priklucuvaat na temava, site so ist problem, panika poradi strav od nepoznatoto. Ubavo vikaat sto pomalku znaes toa podobro. Ostavete gin vasi da si ja teraat rabotata, nemojte da panicite, lek za sekoja promena da barate. Drugo stanje, se e normalno! I sega gledam deka greska ginekolozite pravat kaj nas golema sto voopsto primaat trudnici na prva kontrola pred 8/9 nedela. Samo panika stvaraat kaj pacientite. Srcence kaj sekoj razl se slusa, od 6-10 nedela treba da ima prva srceva, taka da strpete se ne mora vo prvata nedela otkako vi docni da odite na pregled. Ovde ne primaat na pregled pred 8ma nedela, za na privatno kazuvam, drzavno beter, tek 10ta. Malku pozitivno gledajte i razmisluvajte. Uzivajte vo pomislata deka ste bremeni i vo bremenosta. Izlezete kupete nekoja sitnica za sebe, za bebeto, opusteno samo. Kako sto e Bog nikoj ne e, toj dava, toj zema, na pomos da ni e na site! Kako treba taka ke bide! Jas otkako znam za sebe koristam nivea intimo, nikogas problem ne sum imala, fala Bogu. Na depilacija so vosok isto taka nikogas ne sum bila, masinka ili bric, kako do pred bremenost taka i sega. Mislam deka se si zavisi od organizmot i kako ke go naviknes.
Jas ja imav... Prvo vo mokracata, pa vo vagina se prefrli g-gicata... Mnohu dosadna bakterija.. Mora da se tretira poradi shto moze da go omeknuva crvixot i nedaj boze da predizvika predvremeno otvoranje... Za plodot ne e opasna kako takva, ama mota da se tretira.. Da ne se prenese na bebeto pri poragjaj.. Isto i kaj mene de otkri vo 13nedela..mi prepisaa amoksiklav i kombinacija so polygynax vaginaleti, posle tow stavav probiotici linex lady za da se vrati normalnata flora bo vaginata.. Na sledniot, kontrolen bris vekje ja nemase... Sigurno ima i antibiogram i maticniot ke ti dade soodvetna terapija.. Organogenezata e zavrshena posle 12nedela,ima antibiotici sto se bezbedni za pienje pri bremenost.. Ne se sekiraj.. Samo pozitivni misli, Pijaj si cajce od brusnica i gali meshe
Te citam za naivnosta na mm i se prasuvam....slucajno da ne sum go napisala jas toa? Do tolku ist slucaj imam doma. Tesko mila moja deka ke se popravi so negovata naivnost i dobrina koja e zloupotrebuvana od najbliskite. Jas samo cekam da se svesti eden den deka ne e vo red nesto no....ne, toj takov si e sozdaden i ne moze poinaku. Najbitno, ne se nerviraj, batali se i uzivaj vo bremenosta, druzi se poveke, a i ovde so nas, ima interesni prasanja, odgovori i soveti koi ke ti koristat mnoooogu poveke od tie za koi se opteretuvas.
Devojki zdravo Prashanje imam do onie koj se pri kraj na bremenosta ili se nad 33ta nedela. Vchera bev na casovi za trudnici i bevme 6 trudni. So razgovor so akusherka koja postavuvashe prashanja, postavi prashanje dali sme napravile bris od anusot.... jas kako od Mars padnata cela u prashalnici vikam shto e toa od kaj pak sega izleze toa ispituvanje. Ednoglasno ostanatite 5 trudnici koj bea site nad 34ta nedela rekoa deka go napravile a nekoj deka sega ke go pravat, maticnite gi sovetuvale za toj bris od anus. Navistina jas vo moive 36g prv pat slusham za ovoj bris, nit drugarki moi pravele, nit poznanicki a nitu pak mi spomnala ni maticna, nit pak privatno sto me vodat. Moze li nekoja da mi kaze dali go pravela ovoj bris, za sto e i dali e obavezitelen da se napravi?
И јас прв пат слушам. Никој не ми предложил а одам и на приватен и на матичен гинеколог. Втора бременост ми е и имам исто 36 како тебе и сум 34 недела )) Еве, човек учи додека е жив
Како што ти пиша и Alisijad ако IGg вредностите се позитив, значи дека сме вакцинирани или имаме имунитет против нив. И јас вчера ги земав резултатите и бев исто како тебе паника, и одма се јавив кај докторката и она ми објасни вака. Кај мене на брис се појави некоја си гарднерела вагиналис и уреоплазма јас и од нив се исплашив, ама и за нив ме смири дека со антибиотик ќе се средат. Мислам дека и за ешерихијата не е страшно, само ќе мораш да пиеш антибиотици. Ќе си видиш со докторот за ова.
Pa zatoa srcko i jas se zbuniv. Idam i kaj maticnata i na privatno i samo brisevi vo 35ta nedela mi spomnaa. I isto i jas teram eve 34ta nedela. I od drugarki koj ragale po 2-3 deca, poznanicki pa i citanje po google prv pat za ova slushnav vcera. Kako od Mars da bev padnata od sote 6 trudnici samo jas neznaev za toa hahhaha. I navistina shto nema da im tekne veke od ispituvanjava vo bremenost, bremenosta ni ja napravija napnata i stresna. Znaci ni ti ova nit si go cula i pretpostavuvam nema ni da go pravis.
Леле ова со уреоплазмата ми е многу позната мака. И јас се извадив од такт вчера. Мене па обратно на микро ми излезе позитив лани, матичниот се сомневаше и за 10 дена повторив во авицена негативно излезе. После 5 месеци на микро пак негатив, и еве сега позитив. Работата со уреоплазмата колку што ми имаат кажано е дека е малку подла. Не секогаш може да се покаже на брис. Можело да се чепне со стапчињата каде нема клетки од нејзе и да не ја покаже. Јас лани скокнав и не земав терапија, ама овојпат планирам да земам терапија. Не за друго и заради другата што ми се појави докторката ми рече еритромицин за двете одеднаш да ги средиме. Се надевам дека за наредна контрола ќе се среди. Уф аман веќе
So lesno da ti e i najubav poragaj da si imash Chim nikoja ne chula nit napravila znachi ne e ni biten i ne ni ja prashuvam maticnava togas
Bris od anus Sto nema vekje da izmislat. Lugje, bratucetka mi na kraj od bremenosta ne napravi ni eden bris, pa deteto zivo i zdravo e.
Posle 34 nedela se zema bris od vagina i rektum, obično 35 nedela za streptokoka B. Ova se pravi za dokolku se poragjate spontano, za vreme na poragjajot da primate antibiotik kako istata ne bi se prefrlila na bebušot. Inaku bakrerijava ja imaat 30% od zdravi vozrasni lugje i ne dava nikakvi simptomi. Brisot e površinski i voopšto ne e neprijaten. Mene mi go pravea i pred 6 godini so prvoto i minatata nedela pred vtoriov poragjaj. Dokolku se poragjate carski brisot ne e neohoden
Мешиња Денеска бев на контрола и докторката ми кажа дека се е во ред со бебе , ама ми кажа дека е карлично наместено . Инаку ми рече нема простор за паника пошто сега почнав 27 недела и има време за бебе да се сврти. Малку се исплашив. Што мислите вие?
Па нема простор за паника. Има време да се сврти. И да не се сврти, пак не е страшно. Им прават царски. Не се секирај.
Isto vo 27 nedela I mene gin mi kaza karlicno e. Narednata kontrola si bese svrteno udolu a bev nekade za dve nedeli.Ne panici ke si se namesti kako sto treba.Ima vreme nekoi duri I pri krajot se svrtuvaat.
Мамички и мешиња поздравче. Ги правев последните брисеви во 35 негативни излегоа. Е сега за две недели ми закажаа цтг и крвна слика да си направам. Вие во која недела го правевте првото цтг. Друго нешто почнав да имам зголемен бел исцедок и ми пречи искрено го прашав гин. ми рече сега последните месеци нормално бил зголемен исцедок, дали вие што сте при крајот имате ист проблем. Поздравче