Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.043
    Допаѓања:
    40.384
    Браво. Што убаво.:clap::clap::*

2. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Ajde srcko samo da ti e so ubavo i so lesno do poragajot pa i poragajot da ti e najubav. Nedelive ima da ti pominat dur trepnesh, ke vidish koga ke stignesh vaka kako mene 34ta nedela ke si recesh ... auuuu koga pominaa bre tolku brgu ;) Sega razmisluvaj shto kako ke si kupuvash za bebe i poleka spremaj alishtenca i krevetce i sve ostalo. Ubavo i veselo ke ti bide i ke si srekna i ispolneta :*

3. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Иначе мами денес бев кај матичната некако синко не си го осекав многу викам ај до кај неа ке видам со е работа, и според неа плодова вода намалена,додуша во термин сум тежиме 3700 горе доле, па здравје во сабота во Чаир на контрола. Така да кај и да е наредна недела изглеа ке бидне :)

На Stara, Belabelinakinder, ss80 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.477
    Најде врски така? Зашто прочитав си договорила за царски, а без врски на државно, тешко дека ќе договорат царски. Мора прво да се проба природно. Или бебето е карлично?

5. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    Feminki malku sum vo panika. 32 nedela sum vcera na kontrola kaj mat.ginekolog izleze deka imam reducirana plodova voda. Ne dobiv nekoe objasnuvanje samo mi rece ne e strasno i kontrola za dve nedeli. Dali nekoj e zapoznaen so ovaa sostojba? Sekako ke odam za vtoro mislenje ama dotogas nekoj da spodeli iskustvo?

6. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    A bas sega citam mislenje tvoe za tezina na plod i si vikam alal da i e 39+4 so golemo bebece masala uste si tera. Toa bidejki jas se mislam deka porano ke se porodam, oti bebe nema da ima mesto voopsto za skoro :D Sega za sega ima uste malku prostor pa go osekam si mrdka uste :)
    So lesno bitno da si pomines na poragaj i da si rodis najubavo bebule!
    Jas edvaj cekam! Uste mn malce ni ostana :inlove: od 15ti imam se isplanirano sto koga ke peram, peglam, spremam torbici itn, pa so dusa cekam sledna ned da dojde.
    Odam da probam da zaspijam, dobra nok zenski :)

На majavel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Srcko vrski nevrski prirodno ni na son nesmeam nit da pomislam poragaj nit pa doktor se nafaka. Vo najzabutana bolnica u Mk da idam prirodno nema da me porodat i na glava da ripam hahaha.Jas sum so 7ivf zad mene(znachi organizam napukan so hormoni do besvest), mikroadenom na hipofiza, trombofilski mutacii, kleksani primam od sredina na juli 2016, apcinja eden ton itn. Shto znachi prirodno poraganje za trudnici koj imaat zad sebe nekolku Ivf ne postoi ;) Carski se pravi eve vo sluchaj sestrami beshe carski poradi cin2, znachi za carski ima mnogu raboti koj pridonesuvaat da si so carski sakala ili nejkela. Carski e operativen zafat i rizicen zatoa se ceka do posleden moment kaj onie koj prirodno se poragaat.Blaze im na tie sto prirodno se porodile i ke se poragaat im zaviduvam najiskreno, priprema za poragaj carski e najlosho psihichki, posoperativnoto e haos, dur se vratish u normala pominale nedeli, koga mi teknuva na sve ova ringishpil imam vo glava :( Ali sve ke se istrpi za da se gushkame so bebulinjata :*
    Malku poveke nashiroko iznapishav, no sakav da dolovam moment vo vrska so drzavnite bolnici segde niz svet e isto, gledaat na prirodno da idat za zdravjeto na majkata i deteto, na carski gi fakaat samo dokolku imaat indikacija. Vo privatnive nashi kliniki e sosem drugo, toa go potvrduvam zashto sum 12g po privatnive kliniki. Tamu i da e sve okey ako im platish ke te pravat carski bash im e gajle ti zimaat pari.
    Ti srcko do kaj si koja nedela si sega? Kaj ke se poragash si razmisluvala li?

Последна измена: 10 март 2017
  8. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Не се оптоварувај, какво предвремено пораѓање ич не се секирај :) си одиш на редовни прегледи и не се замараш :) другарка ми 4400 грама го роди, на термин се породи :)

9. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Leleee alal da i e! Sig i nie ke sme okolu 4 i nesto. Ma samo zivi i zdravi da se, pa kako treba taka ke bide. Mene duri vo kniska mi napisale deka nosam pogolemo bebe da si znaat za poragaj :D se nadevam samo deka nema so carski da se porodam... bi mi bilo navistina zal i tesko... zatoa mozebi si vikam ajde porano makar nedela dena neka izleze samo da ne treba so carski da se poragam.

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.377
    И јас 4400г го родив првото природно, ама по предметки по последна менструацијата 8 дена надносено, но изгледа како и со второво сум имала доцна овулација :) инаку неколку доктори ми рекоа накај 36та дека имам шанса да родам порано поради лакуни многу на постелка, ептен зрела ми беше уште 36та, а јас си затерав до 42 :D инаку немора да значи дека со поголемо бебе ке биде потешко, еве пример е свекрва ми золва ми 2800/2900, мм 4200 и вика дека со мм многу полесно поминала, со золва ми се помачила :) Полесно излагаат големиве, јас не се отварав.. инаку кога дојде време за раѓање за помалку од минута со еден, два напони искочи :)

На Вереничка, Ano, majavel1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ne be nie zenite sme cudo! Alal da ti e! Inaku moja presmetka za termin se poklopuva so terminot koj go imam pa ke vidime do koga ke izgurame, iako si imam predcuvstvo deka ke bide pocetok na april, podolgo od 7 mi nema da izdrzam :)

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.377
    Една стара жена, порано била бабица ми рече од менструацијата +7 дена, нема шанси повеќе од тоа да биде... :) а мене според менструацијата 4ти Април Термин, болки добив на 11ти Април вечер, се породив рано сабајле на 12ти :)

13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    На датата на последната менс. се одземаат три месеци и се додава 7 дена. Така се рачуна веројатен термин.

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.377
    Така пак ми искача 4ти Април :) Нема правило, особено при доцни овулациии...

15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Како ти испаѓа април, ти не ли си во почетна бременост?
    Инаку овоа е правило за веројатен термин според последна менст. Затоа во акушерската историјата пишува веројатен термин според последна менст. и веројатен термин според ехо.
    На мене вер.термин според посл.менс. ми е 15 септември, ама според ехото околу 20 испаѓа.

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.377
    Првото детенце ми е тоа, две ке прави на 12ти Април, последна менструација со него ми беше 28ми Јуни... второво според менструацијата е 7+2 дена, според големината е 5,6 недели, уште не сум била ни срценце да слушнам, да тазе сум :)

17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    На нас со задоцнета овулација ни се поместува терминот за неколку дена. Не сите имаат уреден менструален циклус. Мене лани само седум пати ми дојде во целата година. Среќа што се пазевме со мм инаку којзнае колку тестови ќе купев.
    Јас се многу лутам кога ќе кажам дека сум 12 недела, а блиските одма ќе префрлат: Не си толку, мт не беше тука тој период, како може од последната менс. да се рачуна, помалку недели си. Ок доктори олабавете. Сите доктори се прават, па и се правдат наоколу. Јас не сум крива што мм не беше овде кога добив последен пат, туку си дојде после 17 дена. И не сум крива што се рачуна од последната менс. зашто никој не знае кога настанало оплодувањето. Им објаснував што како е, бидејќи тоа учев, ама џабе е, пак по свое си терат. Они највеќе знаат. Уфф.

На Ano и mariz им се допаѓа ова.
  18. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Ете исто и мене ми препиша докторот еритромицин. Се надевам ќе се среди, ама не сум баш сигурна. Од август наваму ја лечев 2 пати па еве пак си е тука. Последните брисеви во Ноември негативна беше, исто и сопругот правеше брис од уретера исто и кај него чисто, ама еве пак си е тука :sweat:

19. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Mili moi deneska bev na lekar da se potvrdi bremenost bidejki vo ponedelnikot doktorot ne bese siguren e Sega rece OK e se gleda ubavo I na kontrola za DVe nedeli za da cueme srcence.Mi padna kamen od srce.E Sega imam edno prasanje dali e normalno da custvuvam povremeno bockanje vo jajnicite?

На Luna91, Stara, Belabelinakinder и 16 други им се допаѓа ова.
  20. ss80

ss80 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    271
    Најнормално е. И поголеми болки може да почувствуваш. Јас и за првото и за второто поминав со болки. До три месеци осеќав... Ништо страшно, дури и пожелно :)

На danichap, podravka и stevemila им се допаѓа ова.