Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    So sreka mila.Normalno e,jas imav mnogu jaki bolki,neizdrzlivi.Poleka se smirija.Sega povremeno samo me zaboluva.Poveli vo prvo tromesecje:*

На danichap и podravka им се допаѓа ова.
  2. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Fala ti duso mi olesna...Abe koj go izmisli ovoj forum Gospod zdravje da mu dava da ne ste vie neznam kako ke mi bide fala vi mnogu.

На ss80 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Da normalno e da cuvstvuvash bockanje vo jajnici, pa ke cuvstvuash i kako menstrualni bolki, pa nekoe zateganje i sl. Sve toa e rezultat na matkata shto ke se shiri ke raste bebe, ligamenti ke se optegaat i muskuli. Voopshto da ne se sekirash za nishto sve e toa normalno. So lesno bremenosta i za dve nedeli ke si cuesh srcence i ke si najsrekna :*

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.041
    Допаѓања:
    40.381
    Оф бе.незнам што да кажам. Да не сме раат. Јас ако го слушав матичниот пак немаше да примам терапија сега. Можеби понатаму. Ама докторката што ме води ми рече одма да земам еритромицин па да правиме контрола. Секој тера своја приказна. Што убаво порано ни брис ни ехо па здрави прави сме се раѓале.
    Ама реков дека ќе ја слушам докторката што решив да ме води, затоа и ја добрав, па сега ќе истерам и здравје за 10 дена контрола, па се надевам чисто ќе биде.

5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.041
    Допаѓања:
    40.381
    Секоја недела различни боцкања и болки ќе осеќаш. Таман ќе се навикнеш на една, ќе помине, друга ќе се појави. Радувај се и гали меше. Пиј си магнезиум и релаксирано.

На podravka и Вереничка им се допаѓа ова.
  6. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Мамички добар ден :f:
    Да ве прашам кога го правевте точно првиот скрининг приска 1?

Прашувам затоа што мене д-р ме води по ехо според плодот 6дена поназад во однос на последна ментруација. И сега на денот кога ми е закажан скринингот јас ќе бидам 12нед + 1д и ми се чини дека е некако многу рано.. :wasntme: Но пак според менструација ќе бидам 13нед +0. Што мислите дали е таман тогаш за скрининг?
    :*

На Belabelinakinder и Seduction им се допаѓа ова.
  7. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Докторот мене ми рече по 1 месец после терапија контрола, инаку можи лажно негативен резултатот да испадни. Исто ми рече дека не ја ни лечеле некои доктори оваа бактерија, ама според него поарно да земам терапија, оти можела да предизвика воспаление на плодовите обвивки и не дај Боже да се направи беља. Да се надеваме ќе се излечи (fingers)

8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Јас бев точно 12 н. според ехо кога го правев скринингот. Таман си е, од 11 до 13,6 н. се прави тој скрининг. Мене др ми кажа кога бев претпоследен пат да дојдам за еден месец, тогаш ќе бев точно 13 нед. ама јас поради друго отидов и право и скринингот ми го направи.

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.041
    Допаѓања:
    40.381
    Кој знае што слушав јас кога се слушнав со докторката. Толку бев испаничена со резултатите, да кога ми рече дека нема ништо страшно од тоа што и прочитав понатаму се ми беше низ магла. :rofl:Само три пати ја препрашав за терапијата и остана да завршам со неа па да се слушнеме. Сигурно и јас контрола за еден месец после терапија. Ве меѓувреме само да ме види, а и контролно ехо треба да правам.
    Се надевам се ќе биде во ред после терапииве. А ти апчиња или вагиналети еритромицин ти даода?

10. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Мене докторот ми закажваше по менструација а мене бебето ми е 2 недели покасно зачнато, значи е помало за 2 недели. Ме закажа во 13+ некој ден по менструација и кога бев бебето беше 11+ некој ден, па ми рекоја дека е рано да дојдам за 7-8 дена. Значи веројатно подобро се гледа покасно. Ќе ти кажат сигурно дали е таман.

11. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И двете, вагиналетите за превенција од кандида, оти можно е од антибиотиците да се развие кандида (facepalm)

12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.041
    Допаѓања:
    40.381
    Мене еритромицинот ми е во форма на вагиналети ама со нистатин мислам дека се кој претпоставувам е за кандидата. Како и да е, само нека делува како што треба.

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bici05

Bici05 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    106
    @majavel1 зошто те прочитав дека утре ќе одиш во чаир, да не знаеш кој доктор е утре на смена? И исто до колку саат работат утре? :D

14. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Јас ги правев точно во 12 + 0 .
    Како ти кажал докт. така, он сигурно најдобро знае. :hug:

15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    13.473
    Сега сум 24 недела и некој ден според зачнување а според посл. менстр. 25 и некој ден. Така ме водат. А за пораѓање па не знам сигурно, се мислам Систина зашто таму ми ја водат бременоста. Со лесно и кај тебе кога ќе дојде терминот :)

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.377
    Хеј мешковци, јас решив да не чекам до 20ти, ке закажам наредна недела за контрола, мислам дека ке има срценце тогаш... не ми се чека веќе.. а и ова немање симптоми ме излудува, немам веќе ни боцкања во стомак, абе скроз ништо како да не сум трудна (facepalm) Според менструацијата сум 7+2 денес (ми води во календарче едно на моб), а според плодот како што рачунам од минатата контрола 5+6 дена сум денеска... некако сум нестрплива :?: Ке се јавам ке закажам наредна 6+ ке сум тогаш.. па ако нема сеуште срцева, ке одам пак и тоа е тоа... бар да видам дека таа точка пораснала и дека во неа има плодче... :)

На Butterfly87, podravka, Seduction и 2 други им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.377
    Добро што ми текна денес да се јавам :rofl: ми закажа за во петок, дури три дена разлика :D

На iki26, Ano и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  18. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Како и да е не им се 100% прецизни мерките,
    Незнам искрено, некој дежурен ке има ама кој ке се погоди тој. И планирам накај 10,11 да идам зошто незнам до колку саат би требало да сум таму. Ко да нисам одавде :) Амбуланатата нема да работи туку на првиот шалтер да прашам треба кој е дежурен за да ме прими.

На Bici05 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bici05

Bici05 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    106
    Значи сепак јас ќе си почекам до понеделник ако не се породам до тогаш :lol:

На majavel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    So lesno srcko da ti e cela bremenost i najubav poragaj da si imash :*