So sreka mila.Normalno e,jas imav mnogu jaki bolki,neizdrzlivi.Poleka se smirija.Sega povremeno samo me zaboluva.Poveli vo prvo tromesecje
Fala ti duso mi olesna...Abe koj go izmisli ovoj forum Gospod zdravje da mu dava da ne ste vie neznam kako ke mi bide fala vi mnogu.
Da normalno e da cuvstvuvash bockanje vo jajnici, pa ke cuvstvuash i kako menstrualni bolki, pa nekoe zateganje i sl. Sve toa e rezultat na matkata shto ke se shiri ke raste bebe, ligamenti ke se optegaat i muskuli. Voopshto da ne se sekirash za nishto sve e toa normalno. So lesno bremenosta i za dve nedeli ke si cuesh srcence i ke si najsrekna
Оф бе.незнам што да кажам. Да не сме раат. Јас ако го слушав матичниот пак немаше да примам терапија сега. Можеби понатаму. Ама докторката што ме води ми рече одма да земам еритромицин па да правиме контрола. Секој тера своја приказна. Што убаво порано ни брис ни ехо па здрави прави сме се раѓале. Ама реков дека ќе ја слушам докторката што решив да ме води, затоа и ја добрав, па сега ќе истерам и здравје за 10 дена контрола, па се надевам чисто ќе биде.
Секоја недела различни боцкања и болки ќе осеќаш. Таман ќе се навикнеш на една, ќе помине, друга ќе се појави. Радувај се и гали меше. Пиј си магнезиум и релаксирано.
Мамички добар ден Да ве прашам кога го правевте точно првиот скрининг приска 1? Прашувам затоа што мене д-р ме води по ехо според плодот 6дена поназад во однос на последна ментруација. И сега на денот кога ми е закажан скринингот јас ќе бидам 12нед + 1д и ми се чини дека е некако многу рано.. Но пак според менструација ќе бидам 13нед +0. Што мислите дали е таман тогаш за скрининг?
Докторот мене ми рече по 1 месец после терапија контрола, инаку можи лажно негативен резултатот да испадни. Исто ми рече дека не ја ни лечеле некои доктори оваа бактерија, ама според него поарно да земам терапија, оти можела да предизвика воспаление на плодовите обвивки и не дај Боже да се направи беља. Да се надеваме ќе се излечи
Јас бев точно 12 н. според ехо кога го правев скринингот. Таман си е, од 11 до 13,6 н. се прави тој скрининг. Мене др ми кажа кога бев претпоследен пат да дојдам за еден месец, тогаш ќе бев точно 13 нед. ама јас поради друго отидов и право и скринингот ми го направи.
Кој знае што слушав јас кога се слушнав со докторката. Толку бев испаничена со резултатите, да кога ми рече дека нема ништо страшно од тоа што и прочитав понатаму се ми беше низ магла. Само три пати ја препрашав за терапијата и остана да завршам со неа па да се слушнеме. Сигурно и јас контрола за еден месец после терапија. Ве меѓувреме само да ме види, а и контролно ехо треба да правам. Се надевам се ќе биде во ред после терапииве. А ти апчиња или вагиналети еритромицин ти даода?
Мене докторот ми закажваше по менструација а мене бебето ми е 2 недели покасно зачнато, значи е помало за 2 недели. Ме закажа во 13+ некој ден по менструација и кога бев бебето беше 11+ некој ден, па ми рекоја дека е рано да дојдам за 7-8 дена. Значи веројатно подобро се гледа покасно. Ќе ти кажат сигурно дали е таман.
Мене еритромицинот ми е во форма на вагиналети ама со нистатин мислам дека се кој претпоставувам е за кандидата. Како и да е, само нека делува како што треба.
@majavel1 зошто те прочитав дека утре ќе одиш во чаир, да не знаеш кој доктор е утре на смена? И исто до колку саат работат утре?
Сега сум 24 недела и некој ден според зачнување а според посл. менстр. 25 и некој ден. Така ме водат. А за пораѓање па не знам сигурно, се мислам Систина зашто таму ми ја водат бременоста. Со лесно и кај тебе кога ќе дојде терминот
Хеј мешковци, јас решив да не чекам до 20ти, ке закажам наредна недела за контрола, мислам дека ке има срценце тогаш... не ми се чека веќе.. а и ова немање симптоми ме излудува, немам веќе ни боцкања во стомак, абе скроз ништо како да не сум трудна Според менструацијата сум 7+2 денес (ми води во календарче едно на моб), а според плодот како што рачунам од минатата контрола 5+6 дена сум денеска... некако сум нестрплива Ке се јавам ке закажам наредна 6+ ке сум тогаш.. па ако нема сеуште срцева, ке одам пак и тоа е тоа... бар да видам дека таа точка пораснала и дека во неа има плодче...
Како и да е не им се 100% прецизни мерките, Незнам искрено, некој дежурен ке има ама кој ке се погоди тој. И планирам накај 10,11 да идам зошто незнам до колку саат би требало да сум таму. Ко да нисам одавде Амбуланатата нема да работи туку на првиот шалтер да прашам треба кој е дежурен за да ме прими.