Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

јас го осетив во 16тата недела ... бевме на свадба и дали многу галама цела свадба тропаше како лудо :D

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Aniko

Aniko Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zenski,sto mislite dali za vreme na koristenje na vaginaleti neo-penotran forte i apcinja flazil moze da se ostane bremena???????

3. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    УШТЕ МАЛЦЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ :rofl: после ке биде http://www.youtube.com/watch?v=fANtzKfuHbw :rofl: :rofl: :rofl:

4. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    така да ти е цела бременост без лошење ... инаку на почетокот и јас имав проблеми со столицата ама еве почна да се регулира , инаку секој организам си е различен така да без паника :)

5. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Само да ве поздавам сите, за некој ден одам на одмор и ќе ме нема од форумов и генерално од Интернет и едвај чекам - се отрув со информации, читање статии и сл. И сега некако ми е последниот воз за патување, после викаат не било препорачливо, па ќе си поседам дома цело лето и ќе си се дружиме тука :)

На milamamica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    убав помин :)

7. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    Само да ве поздавам сите, за некој ден одам на одмор и ќе ме нема од форумов и генерално од Интернет и едвај чекам - се отрув со информации, читање статии и сл. И сега некако ми е последниот воз за патување, после викаат не било препорачливо, па ќе си поседам дома цело лето и ќе си се дружиме тука :)

...блазе тебе.ВЕТРУШКА..ќе си уживкаш малкуцка..мажми сака да одиме до Грција, ама на 1 август...а мене ми е ризик...незнам што да правам, а и одморче не ми се пропушта...уффффффффф....има некој од вас што ќе патува со толкав стомак?

8. Lillian

Lillian Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    мене мм ми забрани да помислам на одмор оваа година уште на почеток на бременоста, знае дека едвај чекам лето за тој одмор :lol: а и кога ќе размислам со толкав стомак, не знам баш :?:
    :!: колку што знам до 28 недела може да се оди, потоа мислам дека не е препорачливо, но секој сам за себе :) поздрав

9. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    Јас сум 17та недела и уште го немам осетено да мрдне бебушот. Има ли место за паника?
    А и наку од синоќа од десната града почна да ми тече некоја течност налик на вода. Ви се случува ова и на вас?

10. fionas

fionas Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    10

Нема место за паника кај и да е ке почнеш да го чувствуваш, јас во 18 недела го осетив, а тоа од градата што ти тече е колострум и е нормална појава во бременоста, градите си се подготвуваат за доење

11. fionas

fionas Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    10
    И мене гинекологот ми забрани да ги напуштам границите, ми рече дека можам само во нашава убава земјичка да си прошетам ако сакам

12. Danni79

Danni79 Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    2
    И јас сум 18 недела и уште го немам осетено бебушот. Едвај чекам а и не знам шо треба да осетам и дали ке направам разлика :)

13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    :rofl: денеска по прв пат му го слуснав срценцето на моето трето детенце так так так так и многу сум срекна ( големко е 7.3 недели)

На elena.mak, Jagoda123, TSS и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    dobro utro mamicki kako ste? Jas sum super tolku dobro se osekam kako.da ne sum bremena :D vcera bev na Doktor mi ja potvrdi bremenosta ama ne mozese Nisto da vidi na eho malecko e uste ama ICC ne sum zadovolna od doktorot sto bilo ona pregledot mi traese mozi 10 min ni mi kaza kolku vreme sum Nisto samo mi dade za denes da odam krv da mi ispitat na bolnica i od tamu Kaj nego povtorno da odam Pa ke vidam denes kako ke se odnesuva se se brzase oti imase mnogu zeni sto cekaja ili mozi rano e da mi kazi koja nedela sum? :^)

15. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Dobro utro i od mene.Jas sum za nikade,nosot non stop mi tece...pocna da me pece od tolku brisenje celata sum zatnata.Ve molam kazete mi sto da napravam sto smeam da pijam?
    Dzanina deneska ako pak te gleda kratko pobaraj sama nesto poveke da ti kaze.

16. Twinja

Twinja Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    68
    За нос само бејби капки смееш, ништо друго.

17. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utro mamicki Kako ste mi ? Jas od grbot glava nemozam da dignam poZzz do site imajte ubav den

18. minne03

minne03 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    dzanina na koj den trebase da ti dojde poslednata mens?

19. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    hmmm Pa na 17 maj mi bese poslednata menstruacija a na 14 Juni sega trebase da mi dojde ama trudna sum 4 nedeli mislam i zatoa ne se gledase na eho me pregleda vaginalno i mi potvrde deka sum ama deka e mnogu malo pocetokot e ama mozese da kazi barem 4 nedeli ili 5 neznam Po moje Jas kako so racunav e 4 nedeli taka nesto :?:

20. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Добро утро, мамички! Денес ќе поцркаме, пијте многу вода и кријте се од жешково, инаку изгоревме... Сабајле во 06:30 беше пекол, низ кола, низ стакло ме гореше сонцето. Со колегава пуштивме клима уште од 8 сабајле - на југ сме па не пече цел ден сонце, да ти е мило да бегаш. Некако ме тресе нервоза денес, се испокарав ептен со свеки вчера, и неможев да заспијам од глупости, и јас па мери ми го паметот. Ме изнаправи лоша мајка уште од сега, затоа што не сум го ранела детето ко што треба, само салати, сирење и јогурт сум јадела, дрн дрн. И тоа пред гости, да се изнаправи фраер. Незнам што треба да јадам, пржени компири и сланина на жешково можеби, па поздраво дете ќе родам... Нема везе, важно ме испонервира, па си седам со тахикардија додека не ми светне дека е небитно се ван детево. Размислуваме за на одмор, докторката ми дозволи да одам до 01.09 да сум дома, и сега интензивно се прават планчиња финансиски и травел! :rofl: Одвај чекам, да си одиме на одмор само со мм и беблак во меше, раат да си поседиме едно две недели! ;)