Имате ли болки во мускулите на нозете? Јас имам кога седам или сум во некоја неприродна положба. Некогаш дури и многу ме болат.
@sofi2107 Комплетно се сложувам со тебе,секој има различни мислења и за двете болници..значи индивидуално е кој каде ќе избере да се пораѓа. Но, од толкава нерешителност сеуште не знам каде поточно дали ГАК или Чаир...и јас сум 34 недела и почнав да размислувам на таа тема каде??? Сега следнава недела треба да одам најпрво за преглед и последни брисеви да ми земат, ама сакав да те прашам дека ти веќе си била на тие консултации и на првиот час за трудници, дали добиваш некаков упат за да посетуваш таков час? Мене гинекологот нешто ми спомна ама не сфатив јас поточно за што станува збор,па еве ми прилика да си прашам една мамичка . И најинтересна работа е тоа што јас и ти во иста недела можно е да се пронајдеме во некоја од нашиве болници на пораѓај
Јас имам сличен проблем на твојот..болки во мускулите,колената и сега еве ново и во кичмата. Ми кажаа дека можно е од тежината на бебето да ми е или тоа малечкото внатре во стомакот си стиска на некој нерв и си ствара болки Мајки сме сега мора се да си трпиме ...
Јас сум 12+ нед. премногу е мало за да ми ствара тежина. Уште од самиот почеток си имам болки во нозете, а се заборавам на му кажам на др.
Малку сум надвор од лига А што е разликата? Зошто само скрининг, зошто и приска? Која е поврзаноста? Јас мислев дека тоа заедно оди..
Mami ve molam itno na odgovor 35+5 sum pred eden saat mi pocna balka nisko ana ne na momenti celo vreme me boli ne prestanuva bebe mrda nesto celo vreme.Ve molam kazete normalno li e strav me faka sto da pravam
Скринингот ти е битен. со него на ехо се гледа дали има аномалии на плодот. Приска ти е испитување на крв со кое се вадат само статистички податоци и повеќето гинеколози не го препорачуваат. Битно е ако правиш приска да биде исти ден со скринингот, затоа што со мерките од скринингот и крвта се вади резултатот.
Скринингот е поверодостоен од приската , тука мерат дебелина на нухален набор позади на вратот на бебето и постоење на носна коска. А за приска ти земаат крв и одредуваат таму некои работи, повеќе е статистички податок. Има др што и двете ги прават, а има и што не практикуват приска, зависи од докторо.
Може поради недостаток на магнезиум доколку болката е слична на грч, консултирај се со матичниот за најсигурно. Мене пак само кога спијам ме болат нозете.
Мене ме болат мускулите на нозете. не страшно, ама така по малку и се грчат. Мислам дека не е страшно. Ме болат и колкови и препони.
Јас сум 35+2. Дали е послаба болката и дали има причина за тоа? Мене секогаш ме боли кога ќе станам од спиење и после седење. Мрдањето можеби случајно се случило во исто време.
Pa ne mi e jaka mn bolkata kako da me pritiska nesto vrz stomakot I mi sozdava bolka nisko ama veke trae saat I nesto.Pricina nema normalno kako sekoj den ne sum imala ni fizicka rab nesto ni sum se napregala.Se cuv so maticniot mi rece da ispijam magnezium najverovatno bile lazni bolki se pojavuvale sega no utre sabajle na ctg.
Дааа кај тебе е сеуште малечко за да ти ствара тежина како кај мене... ништо пиј си магнезиум.. јас во тој период немав болку го пиев магнезиум директ од 400мг ...мислам дека тој најмногу ми помогна