Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Со приската се гледаше мислам и за даунов синдром,колкава е веројатноста плодот да има даун. Кога се добива резултатот треба да пишува low,medium или high. Low значи дека мали се шансите за даун. Кај мене докторот ми рече демек задолжително,некој можи ќе си речи дека за пари така ми рекол ама и да не ми речеше тој,јас сакав сама да испитам.

2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Епа да, всушност за тоа е и скринингот и приска 1 од 11-13,6 нед, за да се утврди дали постојат некои од синдромите.

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  3. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Jas so prvoto(2 god i 9 mes.) ne pravev priska, samo skrining kaj Dimcev. Me prasa dali sakam prisk rekov ne sakam, stom skriningot e vo red. Zdravje boze i sega planiram samo skrining isto kaj Dimcev bez priska.

На stevemila и Ano им се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.039
    Допаѓања:
    40.381
    Да точно, за даунов синдром е ама статистички податок. Многу е побитно за даунов нухлната коска и другите параметри што ги гледаат на скринингот. Не е за пари работата, на ГАК е бесплатно.

Еве мене Димчев не ми рече ништо за приска, а кај матичниот кога отидов по упат исто ми рече дека не препорачува. Во секој случај секој си одлучува. Јас на крај го направив, ради реда.

На m.i.g и stevemila им се допаѓа ова.
  5. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Skriningot isto pokazuva dali ima rizik za daun.Se meri bebetoi doktorot si znae dali ima potrrba ima nema.Patem ako se vidi deka ima nekoj somnez toa so proska nema da smeni nisto.Moe mislenje.Jas mislam deka mnogu zavisi I do godinite na Trudnicata

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  6. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Не сум била на државно воопшто,цело време на приватно одев затоа реков дека можи некој ќе си помисли дека за пари така ми рекол докторот.

За второто сигурно нема да правам приска,нема да одам пак во истата болница каде што одев за првото

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.853
    Допаѓања:
    13.473
    Од Систина не праќаат на приска. Јас одам во Систина и не ме пратија на приска ни при првиот ни при вториот скрининг. Доколку на ехо е се во ред, нема потреба од крв земање.

На iki26, Natasa. P, m.i.g и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.039
    Допаѓања:
    40.381
    Се разбираме. Разменуваме искуства. ;)

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Mnogu normalno e toa, jas seuste imam bockanje ponekogas.

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Jas sum 33+5 nedeli pa mozno e dokolku i ti se reshish za na Gak pa so Gospod napred, zivi i zdravi da sme pa i cimerki da sme u soba ;)
    Jas si bev na konsultacija i da si se zapoznaam i da pocne da me vodi doktorkata koja ke me poraga carski. Iskreno sum zadovolna i od pristapot nejzin i od ona shto go gledav dur cekav dur vlezam. Zboram za odelot na Pataloshka.
    Inaku za cashovite mi kaza drukarka mi koja raboti na oddelot kaj shto se rodilkite i bebinjata. Moze vo lp ako sakash da ti dadam brojche pa prashaj za dali moze da se vkluchish na chasovite. Mislam deka za prisustvo na chasovite se samo zeni koj ke se poragaat na Gak. Prviot cash beshe vo sredata 6 trudnici bevme. 2 sto ke sme so carski i 4 so priroden poragaj shto ke bidat. Ubavo iskustvo i interesno. Prviov cas bevme sobite, boksovite, operacionite sali i sobata kaj sto se bebinjata da gi vidime. Iskreno zabavno beshe da se vidat preku 30 novorodencinja site minijaturni i spastreni :* Se prijaviv na casovite i da si ja zapoznaam bolnicata, sestri, akiserki i sve ostalo za da neli ne ni dojde shok denot koga ke dojdeme za poragaj. Interesno e mislam ke ti se dopadne. Sekoja sreda ke ima casovi vkupno mislam ke se 4 ili 5. Site shto bevme bevme 34ta nedela osven edna 37ma nedela. Akuserka go drzese casot. Casovite se za trudnici od 32ra nedela mislam taka razbrav za priprema pred kraj ;)
    Srcko em mala luftaracija e casov i da te osvesti deka se blizi denot hahahgaa

На Sandrichka 89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Девојки само што се вратив од преглед. Ми констатираа missed abortion и препорака за киретажа. Има ли некоја искуство да ми препорача каде да одам. Сакам да одам во Ремедика ама не знам кај кој доктор?

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.951
    Допаѓања:
    123.539
    Оф бе мила што се случи? Јас се правев операција кај Јовановски па можам да го препорачам, грижлив е пред се. Јас киретажа правев во Чаир кај Исмаили , ама сега е директор нз дали работи.

13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.853
    Допаѓања:
    13.473
    Баш ми е жал. А како се случило тоа? Нели требаше да одисш да ти потврдат бременост? Како missed?

14. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Не знам и јас што се случило, не сум јас за потврда туку за срцева акција веќе сум 8 недела и 4 дена. Нема срцева акција и ембрионот не се развива. Јас сум повеќе за приватно да одам само не знам за доктор има ли некоја со позитивно искуство за ваква лоша ситуација?

15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.853
    Допаѓања:
    13.473
    За ремедика не можам да ти помогнам зашто од таму имам лошо искуство. Од систина сум задоволна засега, можеш таму кај сакаш да закажеш, сите се ок. Зависи кој доктор е слободен зашто нели треба побрзо да одиш, да не чекаш.

16. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Епа добро може и систина, имам слушано за Дракулевски добри зборови, ама тешко дека е слободен. Утре ќе закажам за во понеделник, а те задржуваат ли во болница или не?

17. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Mamicki, do kraj na bremenost li ke sonuvam se i sesto ..ili da ocekuvam da prekinat?

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  18. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    I jas postojano imam kosmari.Maz mi vika deka spijam mnogu:|

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    И јас секоја ноќ сонувам. Минатата ноќ сонував како одам, а околу мене има грмушки и мачки одат по мене. (facepalm)
    Беатрис многу ми е жал за загубата, не дај Боже на никому да се десе.

На Natasa. P и stevemila им се допаѓа ова.
  20. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    A be aj sto non-stop sonuvam svasta, ama i sum zboruvala. Denes soprugot mi veli..a be ke go isplasis bebeto, mnogu vikase... (facepalm)
    Inaku ne e od mnogu spienje, nema vrska.

На podravka и stevemila им се допаѓа ова.