Svakeeeeee bash do kraj ke sonuvash, ke vikash u son, ke plachesh nekad u son sonovi sekakvi da gi zapishuvash kojznae shto film ke se snimi od niv. Ajde majka bakni mi ja i pogalija lepoticata u mesheto
Bas me nasmea mori svake, Gospod da mi te blagoslovi i tebe i zetot Mu ja procitav porakata i na svatot i toj se iznasmea. Mu velam jas bez gajle, normalna sum, ostaj da si zboram, ti sto me prislusuvas, kaj site e taka... Mu olesna malku sega..
Hahahhahaha se podmocav od smeenjevo hahahhaha. Neka se spremi svatot da ne se chudi koga ke se podmochkuvash hahahha. Pa koga u son ke pochnesh nekogash da vikash od pamet da go vadish.... Pa koga ke pochnesh da hrchish pa i samata od pamet ke se vadish ejjjj se smejam na cel glas zetchevo go razdrmav kako na ringishpil se oseka hahaha. Na arno da ni e smeenjevo i da ne pozivee Gospod site nas ovde da si dochekame i svadbi od vnuci i pravnucinja da cuvame
I jas sonuvam po mnogu sonovi vo tekot na nokta i site gi pamtam. Uzas, sekakvi kosmari, strashilista. A od sekogas sonuvam, no sega mislam preterano e.
Здраво мешиња. Одамна ме немало на темава. Јас да ве поздравам и да ви упатам едно прашање. Искуства со бебиња карлично поставени? Прва бременост и е на сестра ми. Малку е испаничена, јас мислам без причина, но докторот на лош начин ја информирал дека бебето и е карлично поставено, а не се потрудил ни подетално да и објасни што значи тоа. И кажал дека само 3% од трудниците носат карлично поставено бебенце. До следна контрола оставил време да ја завземе правилната положба, а ако состојбата е иста веќе ќе разговараат и ќе се подготвуваат за царски рез. Нејаснотиите уште и лебдат во главата. Јас лично искуство немам, од она што го сретнав на интернет заклучив дека не е ништо страшно, не добив баш впечаток дека само 3% од трудниците носат карлично поставено бебенце, ми изгледа како да се многу повеќе. Исто така дојдов до информација дека се додека има простор во мешето, постои и надеж бебето да си се заврти со главчето надоле. Сепак, вашите лични искуства многу ќе ми значат. Да ги споделам со сестра ми, малку да ја опуштам психички барем до следната контрола. Ви благодарам.
Цела бременост го носи карлично? Не спомна во кој месец/недела е. Бебињата се вртат преку цела бременост, така што може и во последен момент (буквално последен, неколку часа пред раѓање) да си се намести за раѓање. Ова не е од мое, но искуство од многу мои познати. И јас го носев карлично некој период од 30-35та недела.
И моето е моментално карлично поставено, 26 недела сум. Има уште многу време може да се сврти. Сепак мене не ми менува зошто јас сум за царски од друга причина. Само незнам дали ради поставеноста ова бебе многу ме клоца на чудни места или јас си споредувам со првата бременост. Како и да е лесно да си ја износи бременоста.
@Jagoda123. Vo prvata bremenost, kerka mi celo vreme bese svrtena so glavceto nadolu, bar sekogas koga me gledaa na eho, zaso mozno e u meguvreme da si se vrtela kako saka, i pak si se mestela so glavceto nadole. Sega sum 33ta nedela vo vtora bremenost, i bebceto na pocetokot bese so glavceto nadole, a nekade od 27ma nedela bese so gazeto nadole. Pred dva dena bev na pregled i povtorno si se svrtelo so glavceto nadolu. Znaci ic da ne se sekirate, daj boze koga ke dojde momentot za poragaj, da si bide zavrteno kako sto treba iako vo meguvreme menuva polozbi. Pozz
Карлично поставено е индикација за царски, но тоа кога ќе му дојде времето за раѓање. И не е ништо страшно и не треба сестра ти да се нервира, оти се случува тоа на многу повеќе од 3% од бремените. Иако има некои кои раѓат и карлично.Не е опасно, поготово ако не е блиску до терминот, оти бебето постојано се врти во матката па може и да се сврти со главата надоле. Не знам зошто докторот така постапил.
Бремена е 28-29 недели (пред недела дена е правен прегледот на 27 недели отприлика) Јас ги имав истите сознанија, дека се додека има простор за движење има шанси бебето да се заврти со главчето надоле. Докторот дал рок до следна контрола (по 3-4 недели) па тогаш ќе дискутирале за тоа што понатаму. Мене дури и тогаш ми се чини дека е рано за дискусија и припрема за царски рез.
Пред два дена работев малку физичка работа, тој ден не ми беше ништо,, дури синоќа и сега имам болки и грчеви во стомакот и некај препоните се шират. Веќе не знам што е нормално, а што не, многу ми е страв.
Zenski znam za karanje sum ama ako ne ovde koj drug da zamaram. Nemam nikakvi simptomi during no bockanje vo jajnicite kako vcera????Trista gluposti mi minat vo glava nekako mnogu negativni misli during se mrazam sto mislam taka...
Ксј мене во 22 недела беше до главчето долу во 28 газето.. Понеделник (32недела) ќе одам на контрола нсјпресно ќе пишам кај мене случај.. Првото ми е природно.. Многу сакам и ова така, се надевам ќе се заврти ќе биде спремно.. Како што пишаа повеќето феминки буквално до последен момент може да се заврти.. А гледам нс нет имс и некои вежби.. Ќе видиме што ќе кажат.. Секаде со лесно да биде само
Хахах ме потсети на мене Не се грижи, јас бев тука дежурна за броење симптоми, за страв и за грижа. Се е нормално, и да те боцка и да не боцка, и да боли и да не боли. Јас една недела не станав од кревет, пред некој ден пак имав чувство т.е немав никакво исто како да не сум трудна па прашував тука. Па три дена ќе ми биде супер, и си мислам ете нема ништо добро ми е, и ќе повратам така трауматично што ќе ме приземји да не се филмам. Накратко, не се секирај се е нормално, барем така ми кажуваа мене тука, и барем досега така е. Ќе те боли, пецка, штрека, па два дена ќе бидеш како млада девојка полна со елан. Се е во ред, дури и таквото размислување
Другарка моја цела бременост го износе карлично и се породи природно рече дека малку се помачила ама не дозволила царски. Бебето се врти во стомак дури и на бокс. Тоа и го рекол докторот кој ја пораѓал на 4 прста отворена и рекол до 10 има време... нејзиното не се свртило, но сепак си се породи како што сакаше природно. Поздрав
Еве и јас сум денес 33+5 недели. значи исто сме...јас најискрено сакам на ГАК ..односно некако повеќе сум со мислите да идам на ГАК да се пораѓам Е сега ќе видиме ако се е вака како до сега најверојатно јас ќе се породам по природен пат...ама се е можно да се случи до големиот ден, ако му текне на малово мое да си се сврти за инат,па да морам царски Часовите ако се такви пред се ми се допаѓа ова што го кажуваш, значи ако ништо друго психички ќе се подготвиме за денот и нема да ни биде шок. Можеш ти да ми пишеш бројче во приватна порака, јас баш сакам да се распрашам и да присуствувам на часовите..ама ете гледаш не сум знаела и најинтересниот дел сум го испуштила...запознавање со болницата,собите,боксовите,операционите сали и собата за бебињата ...ќе се распрашам како и што па се надевам ќе присуствувам на часовите..баш ми треба таква припрема и луфтирација што викаш ...се ближи денот и се поголема паника ме фаќа хехехе Фала ти сепак за информацијата
Mamicki edno prasanje do vas. Jas sum 18+3 i nekako osekam bolka vo dolniot del ok stomakot kako grcevi me faka strav a duri na 23 imam zakazano kontrola ne se jaki izdrzlivi se ama strav mi e dajte nekoj sovet mislam deka ke poludam od strav
Доколку се со слаб интензитет нормално е и нема место за паника. Матката расте и притиска па од тоа се тие болки. Ние тука можеме само да те утешиме и сите креваме паника и кога не боли и кога не не боли. За да бидеш раат и најсигурно ако можеш јави се кај матичниот, да не е на премисла цело време до 23ти.