Ne panici ne e nisto od ona kaj sto ti ide pamet Site sme go pominale toa, taka ke imash bolki i sto sve ne od vreme na vreme sve do poragajot. Bebe raste, pocnuva da tezi, matka stanuva golema i plodova voda i placentata tezat i ke tezat mnogu. Toa pravi pritisok i na beshika, na ligamenti i miskuli, jajnici i sve ostalo. Znaci sve e normalno nema mesto na panika. Napij si se edno cajce od nane i misli samo na ubavo. Cajceto ke te opusti i stopli poubavo ke se osekas. So lesno milo i bez griza sve e normalno vo bremenosta iako ni e cudno sve i od sve se plasime i mislite ni idat kaj sto netreba. Imaj ubav den i ne se sekiraj
Fala na utehata da so slab intezitet se ama prva bremenost mi e i mi bese kriticna na pocetokot i za toa me faka strav
Fala vi na utehata ama pusti strav sto da se pravi baska i maticnata moja od pamet me ima izvadeno i sega strav u koski pa na kraj morav da ja smenam i sega od se se plasam ama ve citam tuka redovno i si naogam uteha fala uste ednas
Мамички од кога сакам да ве прашам, какви чајчиња пиете, од што? Затоа што на почетокот пребарував и тука и на интернет какви смее, и таков не смее, ваков не смее, па од нане смее па не смее и целата се збунив и не пиев изминатиов период. Но деновиве дали од времево, а имам и проблеми со стомак и столица па си правам чајче и тоа микс од нане, липа и ставам малку еден чај што го купив од la cha хармонија, мешавина од(рообиос, жен-шен, анасон, камилица, морач, капина, мед, ванила, павлака и карамел ) Иако многу малку ставам од него. Има ли нешто што е забрането? Што не смеам да пијам? Што пиете вие?
Не се секирај. Немање симптоми не значи ништо лошо. ОД лично искуство, јас немам повратено ниту еднаш, градите само на моменти знаат да ми натежнат, остатокот од времето не ме болат. болки, грчеви и боцкања имам понекогаш, ама најчесто сум без никаков симптом. Опушти се и уживај.
Добар ви ден убави, како сте Се надевам прашањево ми е за тука бидејќи сите сме со мешковци и колку толку се надевам ќе знаете да ме упатите На 22ри април правам регистрација, матично само и ручече после тоа колку да одбележиме Со оглед на тоа дека ќе бидам негде во 8 месец од бременоста, ме фаќа паника за фустан, поелегантен сакам, некоја нежно розева боја... Каде да побарам,по некоја прикладна цена, да не лутам само по центаров...
Zdravo mamicki kako ste citam i vie imate kosmari i jas imam i toa strasni sekoja vecer a ne spijam mnogu nekogas i po 5 sati ama toa e e sega da prasam koga bev pred 2 nedeli na kontrola mi prepisa utrogestan edna navecer vaginalno i sega gi potrisiv dali da zemam uste edno pakovajne ili da se javam kaj doktorkata a na 24 sum na kontrola poso nisto ne spomena
Мајка ми секогаш ја кажувам како пример, термин и бил 8ми август, на 5ти била на преглед и карлично било поставено бебето, утредента на 6ти веќе било со главата доле кога отишла да се пораѓа
Eve me skoro 9ti mesec i caevi pijam cel zivot pa eve i vo bremebost. Iskreno gi imam sekakvi ama pusta sugestija ne pijam od sekoj. Sekojdbevno pijam nane, planinski, kamilica, brisnica ( toj ti e super i za mokracata) , jagoda, jabolka.... znachi sve sto e ovoshen caj nema shteta. Ovie ostanati caevi so trevki sepak i ne truden ima deka nekoj ne se pijat za tie so pritisok, problen so ova ili ona i zatoa site niv jas licno gi odvegnuvam. Pijam ona sto ti nabrojav pogore. Cimet vo bremenost ne koristam zashto ne bil za trudnici. Znachi bukvalno sve jadam i pijam osven ete tie caevi od trevki i cimet. Dve namirnici ne koristam. Uvin caj pocnav od zafcera po preporaka na ginekologot zasto vo mokraca imav tragovi od proteini, leukociti i drn drn. Bakterii fala bogu nemam. Pa kao priventiva uvin caj. So lesno i pij si sto sakas, ene gi porano pa i den denes po sela i planini kaj sto nema ni onternet ili ne se zamaraat so onternet se izrodija deca so vekovi a piele i jadele svasta
Јас си пијам нане, брусница (од полусвежата), камилица, планински, мајчина душица и од овошните. Ама пијам по еден и не гледам дека има проблем од умерено конзумирање. Ама за овој твојов микс, многу тревки има, незнам дали има нешто штетно во нив.
За убави фустани знам каде, ама за труднички не знам. Но баш вчера една другарка ми испрати слики од две фустанчиња, и ми се чини рече, бутик Инфинити. Не знам не пребарав вчера, сега ти ме потсети Па можеш да видиш. Еве баш розевко(накај праска) не знам колку елегантен сакаш, само за пример, а може има и други.
Srcko nikoja od nas ne e kompetentna da ti kaze sovet koga se raboti za nekoj preparat lek. Sepak e diskutabilno. Sekoja od nas koja koristela utrogestan go koristela radi odreden problem i pricina. Najubavo i najdobronameren drugarski sovet ke ti dadam....javi se prashaj si ja doktorkata taa najdobro si znae ona sepak ja sledi tvojata bremenost. So lesno bremenost srcko
И јас правев регистрација во 8 месец. Бев доста голема. Пари не ми се фрлаа многу за фустан што после нема да го погледнам. Прошетав низ продавници ништо соодветно не најдов и опција беше да шијам. На крај позајмив од другарка фустан и со него поминав.
Ај малку помош женски. Прво едвај ги најдовме Еритромицин 500мг антибиотиците само во една аптека низ град ги имаше. Аптекарката предложила да пијам пробиотици со нив, оти можело да повраќам и да имам дијареа. И му ги даде на сопругот овие пробиотици. Малку не ми е сфатливо, овие се за патување Некоја да има искуство? Или ќе морам сепак со матичниот да се консултирам? http://zegin.rs/shop/otc-preparati/proven-probiotic-za-putovanje-caps-a14/
Zenski mnogu me boli kicma pak ne odam na rab bev samo 2 dena i tolku. Od 20 min nemozam poveke da stojam. doktorot mi rece ne e strasno ama mene pak me faka panika od sto moze da boli tolku. edna mi spomna deka koga imala odlepuvanje od placenta ja bolelo mnogu.
Мислам дека од овие провен има специјална линија пробиотик вагиналети за жени. Нешто грешно да не му кажале/дале на маж ти.
Pocnaa veke site aptekari da davaat probiotici so kupen antibiotik.Samo neznam dali smees da go koristis deka trudna.I kaza li na aptekarkata?
Немој одма на најлошо да мислиш. Најверојатно ти е од што си улежана. Јас во почетокот кога почнав да се раздвижувам од кратка прошетка и од седење во стол ме заболуваше и ме држеше по неколку саати. Сега веќе се навикнав и подобро се осеќам. Ако толку ти е неиздржлива болката или те фаќа паника оди нека те видат, ама пак ке кажам, навикнувај се на движење и седење полека.
Може пробиотици да се користат за време на бременост, нема штета од нив, напротив со антибиотици обавезно оде и пробиотик. Какви магнезиум суплементи користите? Мене др не ми е спомнал за мг, па се мислам да земам на своја рака, само не знам од колку и какви.