Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Не се вагиналети, овие за да ги пијам, за заштита на цревната флора заради антибиотиците. Му кажа дека сум бремена. Инаку вагиналети како ти шо ги пиша исти ми даде докторот и плус антибиотиците од 500 mg :worried:

Да, сопругот беше и потенцираше дека сум бремена. Не знам шо да мислам. Ќе треба да чекам до понеделник сега да се консултирам со доктор. Искрено ако има такви нус појави со повраќање и пролив поарно ќе почекам да видам дали можи и пробиотици :sweat:

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Ne slushaj sekakvi muabeti. Da imalo i mala indikacija za odlepuvanje na placenta toa ke go videl tvojot doktor i ke ti kazese. Kicma boli i ako bebe e namesteno na nekoj prshlen i udira, kicma boli i od postojano lezenje ili sedenje vo ista polozba ili stoenje mnogu, kicma boli i od tezina na bebe ( placenta, plodova voda) znaci od sevkupnata tezina. Ima mnogu drugi pricini za bolenje kicma. Ne citaj sva i svasta po internet samo za dzabe od pamet ke se vadis i na psiha ke ti udri. Ako lezis i si poveke neaktivna od toa ti e. Najubavo na sledna kontrola ke si se sovetuvas so doktorot i on najubavo ke vidi na eho i ke ti kaze. I trgni si go od glava toa odlepuvanje na placenta zashto kolku sto sum zapoznaena so samoto odlepuvanje se ima i krvarenje ( ako gresam neka me popravi nekoja koja podobro znae i e poupatena). Vo megu vreme mislite nasocigi kon momentot koga ke se porodis i ke si go vidish bebuleto i ke si go gushkash :*

На karibian, Seduction и Ano им се допаѓа ова.
  3. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Јас од самиот почеток користам магнезиум директ од 400мг ..мене тој ми го препорача гинекологот. :)

4. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Во упатството гледам пиши дека за бремени мора консултација со доктор, така да не знам шо да мислам сега.

5. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    Магнезиум директ на алкалоид прашак

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Jas od pocetok koristam Magnezium direkt 350mg prashokot. Mnogu e vkusen kako cedevitka :)

На forumce и iki26 им се допаѓа ова.
  7. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    преузимање.jpg jas gi pijam ovie.Po 1 na den

На Luna91, karibian, Seduction и 2 други им се допаѓа ова.
  8. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    I jas sakam da zemam magnezium, no se dvoumam od koj i koja firma.
    Koga go prasav doktorot mi rece ne moras seuste, pokasno ce ti treba povece. Sega samo Aspirin pijam i Utrogestan po 1 navrcer.

9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    Јас пијам магнезиум на natural wealth од 250мг две на ден, по потреба ми рекоа може и три да се земат.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Podobro zemi si od sega.Neznam ovde kako preporacuvaat doktorite no vo stransvo pri krajot na bremenosta se prekinuva.Ne smee da se pie

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sandrichka 89

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    magnezium-packshot-02.png Мене овие ми се најдобри од Алкалоид - Магнезиум директ :)

На Miami1, Butterfly87 и iki26 им се допаѓа ова.
  12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    За секој лек, дури и оние што мора се користат во бременост пишува консултација со доктор, најверојатно заради дозата мислам. Слободно ги пиј, ги неутрализират штетните ефекти од антибиотиците.
    А кој пробиотик ти го даде аптекарката?

На SophiaBella и stevemila им се допаѓа ова.
  13. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    21.677
    @Sandrichka 89 и јас го пијам тој магнезиум,содржи b комплекс и многу смирува кога некогаш ми се јавува срцебиење.

@iki26 ќе ти ги препорачат кога ќе треба ако си на почетокот немало потреба така ми имаше кажано докторот, па матичната дури кон крајот на 3ти месец ми ги препиша.
    Но јас немав ни потреба претходно од нив.

На Sandrichka 89 и iki26 им се допаѓа ова.
  14. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Zenski med moze da se jade taka?
    Sega majka mi mi donese edna tegla med 100% priroden. Ama rekov aj da si prasam tuka pred da pocnam od utre nautro po edna lazica.

15. Sandrichka 89

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Ете и тоа го имам приметено дека има смирувачко дејство...супер е ;)

На Ano и V.odolija им се допаѓа ова.
  16. Sandrichka 89

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Јас си јадам мед секое утро по една лажица, до сега немам некакви несакани дејства од медот. Само позитивни ефекти можеш да очекуваш..го зајакнува имунитетот многу и секако придонесува за подобра крвна слика. ;)

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    13.527
    Жени, јас јадам бааги благо сега во бременоста, ама почнав да се загрижувам да не доведе тоа до скриен шеќер. :worried: Ај некоја да сподели дали јадела благи работи во бременоста.

18. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Jas so prvoto jadev mnooooogu blago,a plus si imam i visok kg. Koga ispituvav skrien secer mi bese malce pokacen, no ne mi dadoa nisto. Eve i sega si jadaaaaaam povise otkolku sto treba, no moram da probam blago.

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.133
    Допаѓања:
    36.687
    Јас би препорачала само кога веќе јадеш благо да јадеш од црната чоколада MIKADO не знам дали беше 72 или 75% какао како превенција од намалување на железото и анемија и доколку засладуваш некои работи да користиш кафеав шеќер. Јас лично има периоди кога јадам но ме фаќа страв па намалувам некое време, па неколку дена пак јадам отповеќе и така. :D А скриениот шеќер не знам колку е поврзан со благото, најверојатно доколку си активна би било помалку штетно бидејќи се троши. За скриен шеќер знам дека зависи од самиот организам на жената на пример колку благо поднесува.

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sandrichka 89

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Лично јадам премногу благо,ама ете испитував и скриен шеќер и се беше во ред..најверојатно не е самиот шеќер фактор за покачување на скриениот шеќер и други фактори има кои го предизвикуваат покачувањето на скриениот шеќер. И целосно се сложувам со @gjoker4e дека се зависи и од организмот на жената колку благо поднесува. :)

На Black girl и gjoker4e им се допаѓа ова.