Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. 2ndLuck

2ndLuck Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    74
    Vo ovie magnesium direkt ima I plus folna. Vo red e da se pijat vo kombinacija so drugi multivitamini koi vekje sodrzat preporacan dneven vnes na folna? I jas pijam magnezium direkt od 300mg, megjutoa na druga firma I bez drugi dodadeni vitamini bidejki pijam I vital pregna multivitamini.

2. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    Јас иман скриен шеќњр и тоа нема врска со блафо јадење. Тоа е хормон кој го испушта плацентата, и го блокира инсулинот да не го обработи шеќерот кој ае качува кога јадеме јаглехидраѕи и шеќери. Така да шеќерот кога јадеш благо ќе се качи секако, но ако немаш пореметување на инсулинот ќе си се сработи. Не се секирај воопшто

На Black girl и sofi2107 им се допаѓа ова.
  3. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Jas primer od pocetok na bremenosta preterav so po 2l coca cola, cokoladi milka i snikersi zabegav ;) I oppp skrien seker pokacen mi beshe 9ka posle 2h od pienje serbet. Ne mi dadoa nisto samo mi rekoa blago i gazirano da otfrlam od konzumiranje. Inace za skrien seker e vinoven pankreasot kako go prerabotuva sekerot vo bremenosta. Kaj nekoj vo bremenost ne go prerabotuva ubavo i ete se pokacuva. A kaj nekoj si raboti vo bremenost super i nema gajle makar i po 5l coca cola i snikersi da jade ;) No, ednokrinolozite sovetuvaat sve sto e gazirano i blago vo bremenost da e umereno da ne se preteruva ( kkako jas sto preteruvav). Jas pak si pijam gazirano i blago ali umereno i si meram seker od vreme na vreme doma i super si e.

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.680
    И јас ги пијам истиве. Пробав со директ на Алкалоид, но многу ми се лошеше од него.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Milo kolku ti pokaza skrieniot seker na site 3 merenje (0ta min, 60min i 120min) ? I ti dadoa terapija ili samo ti dadoa dietalna ishrana?
    Drugarka mi e ednokrinolog na Klinika i ona kako sto se smee i vika Gestaciski dijabet se pojavuva kaj mnoguuu trudnici i nema mesto na panika dokolku ne e mnogu visok i se pridrzuvas na dietata. Pankreasot malku zabavuva so obrabotkata na sheker, no posle bremenost sve si e super. So pokacen seker obicno bebulinjata se pokrupni ;)

6. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    Гладно 5.8
    По саат 14.9
    По 2 саати 8.8
    Ако другарка ти се вика Марија - најдобра е

7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.951
    Допаѓања:
    123.539
    Јас би ти рекла да редуцираш.Шеќерот ми беше 5,4 а 5,6 граница. Благо јадев секој ден. Др. ми рече да не јадам да не направам некој скриен шеќер и сл. И месец дена не јадам , само по коцка од алпико за готвење. Земи таква. А како ми се крка нутела, палачинки, ахххх :sweat:. @karibian мила , кичма сите не боли. Еве јас одам на работа и се движам, а дома само лежам и спијам на тврд душек и ме боли. Тоа што ти рекле се гледа на ехо ако има одлепување , живи глупости. Ако е се во ред, ако не ти забранил доктор само лежење, треба да си се движиш.

На karibian, Stara и Black girl им се допаѓа ова.
  8. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Katerina Adamova se vika :) Ne deka e mi e drugarka ali e srcko i so prolaktinomijata me vodi i blagodarenie i na nea sum vo temava :*
    Inache i Marija e prekrasna i najdobra.

На Natasa. P и Butterfly87 им се допаѓа ова.
  9. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Јас на почетокот од бременоста пиеов од овој магнезиум директ и се уште го пијам, аод другите витамини земав само Витамин Ц од 1000мг и фолна...сега дека сум при крај на мојата бременост само си продолжив со магнезиум директ,витамин Ц од 1000мг повторно и премама витамините со омега што се. Нема никакво штетно влијание,барем матичниот гинеколог така ми препорача да си ги земам и ете си слушам јас и засега супер ми делува во бременоста. Без грижи земи си ... :*

На 2ndLuck му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Blago jadam vo ogromni kolicini, ne mozam da se kontroliram, a I porano jadev blago po mnogu. :)

11. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Mene ic ne mi se jade blago a porano mn jadev. Si pravev edna milka torta i za dva dena ja nemase :D a sega nemozam da smislam blago ni cokolado nisto ne mi se jade duri cudno mi e kako jas sega ne jadam blago:)

На Ano и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  12. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Ti Pomona li zgoleminiot apetit?

13. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Da pred edna nedela inace mu se jadese na sekoi 5 min i ako ne jadev nesto mi se losese mi se tresese teloto i sega mi se jade ama normalno i ako sum gladna ne e strasno a porano ne go mozev toa.

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    i jas jadev posle transfer i toa mnoguba sega mi se losi od mnogu blago i imam kiselini poveke sum za soleni raboti

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  15. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Isto i jas imam mnogu kiselini od blago i ne mozam da jadam ic ne mi go saka organizmot.

16. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    A koj vi prepisa da piete magnezium ili sami na svoja raka

17. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.680
    Мене матичната ми кажа кога да почнам со магнезиум.
    Инаку и јас не поднесувам благо, ми ствара киселини. Општо имам многу слаб апетит :(.

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.039
    Допаѓања:
    40.380
    За проблем со шекер не треба да се јаде ни леб и тестенини и други работи кои не спаѓаат во категорија благо.
    Јас си јадам благо, ама газирано скоро и да не пијам (не само сега туку воопшто), сега поднамалив на леб и тестенини јадам многу поретко. Така да се прави некој компромис.
    Генерално мислам дека периодов можам да жиевам со благо и зеленчук свеж. Друго ништо не ми бара организмот. Јадам од што морам.

@iki26 мед слободно смееш да јадеш. Јас го јадам со семе од коприва за да го одржавам и железото.

На sofi2107, iki26 и Butterfly87 им се допаѓа ова.
  19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.039
    Допаѓања:
    40.380
    Докоторот кај што правев ивф, кога му кажав дека имам грчеви ми рече слободно да пијам магнезиум. и тоа уште од 6 недела. Истото ми го потврди и матичниот.

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.951
    Допаѓања:
    123.539
    Јас пиев магнезиум и пред бременост. Потоа ми кажа и доктор, 1 дневно. Ми рече слободно можеш и 2,3 вишокот се исфрла ама нема потреба. На почеток на бременост имав силни грчеви. Матичната чудно ми рече нема влијание.... демек џабе ќе го пијам. Околу 10 нед сама таа ми рече да земам магнезиум :^)