Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Draga normalno e neka ne te faka panika :) eve me 35 ta ja zavrsuvam, bebus mrda isto kako tvojot, koga mrda veke udira kako sk boksovi silno, ednas dva pati i posle cel den go nema. Nema mesto veke tolku za gimnastika da si vezba, taka da mislam nema zosto da se grizis. Koga si na kontrola?
    Magnezium jas pocnav vo 8mi mes da go pijam dodatno kesicki, do togas nemase potreba. Sega veke kolkovi me bolat, grcevi na nozete vo spienje itn pa go pijam.
    Stomakot ti e veke spusten znaci, isto kako mojot, koga ke sednam nemozam da se navednam nanapred moram nanazad da sum potprena so pernica inaku me boli i mene ako sum svitkana vo grbot. Odma bebe se javuva mava po zeludnik :) vcera vecerta ja prestojav na noze doma, legni udira vo zeludnik, sedni se buni stutkano e, stani, se tegne niz celo telo go osekam, nikako ne si ama ajde uste malku ni ostana.
    Kasni blacko ili coca cola napij se, da vidis kako ke se razmrda bebus :)

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Ајде едно прашање за веќе искусните мами што не им е прва бременост. Вчера кога бев на контрола прв пат ме прегледаа вагинално, рачно :) после тоа некако непријатно чувство цел ден,ама логично беше. Сега приметувам малце жолто или бледо кафено ама не е кафена боја. Е сега сакав да прашам дали се случува стално при вагинален преглед или кај и да е чепот ке падне :) сега не е чепот знам зошто не е лигаво и не е сукрвица,туку исцедок со сменета боја :^)

На Capricorn Taurus му/ѝ се допаѓа ова.
  3. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    29.043
    Сигурно е чепот.. Со самиот преглед може малку се испровоцирало грлото.. И кај и да е мислам дека ќе гушкаш беблак :) .. Со лесно само да ти е.. Движи се повеќе по скали горе долу, касни никоја урма, напиј се швепс.. Кининиот кој го содржи демек помагал за полесно отворање... Среќно (fingers) и пиши прекрасна породилна приказна :hug::hug:

На Natasa. P и majavel1 им се допаѓа ова.
  4. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Гастрогард, по препорака на доктор. И упатството наведува безбедност за користење на трудници.

Со првото првпат вагинален преглед, зборам за во поодмината бременост, ми направи во 40 недела. Рачен преглед, понезгодно нешто во живот сум.немала. имав и крварење и болки после тоа, ама докторот што ме прегледа рече дека тоа ќе следи по ваков преглед идека е нормално, да не се плашам дома ко ќе одам. Ми рече издржи го прегледов, тешко е ама ќе ти помогне побрзо да се породиш може уште ноќеска...така и беше:)...со лесно

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На Miami1, Butterfly87, Natasa. P и 3 други им се допаѓа ова.
  5. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Дај Боже што побргу,едвај чекам :)

На Natasa. P, Mari-Ja и victoria им се допаѓа ова.
  6. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Леле ептен непријатно,мислам залет зема па стави рака :D само не ми кажа дека треба нешто да очекувам па затоа викам да си прашам поискусни :)

На Mari-Ja, victoria и Artemida81 им се допаѓа ова.
  7. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Мене ми беше чуден, ми вика ај издржи, а ја прилично сум издржлива, он пак и пак исто ми вика, ама викам.кажи ми точно што да правам, ми вика незгодно ќе ти биде и ќе боли мора да издржиш..па така кажи викам:).. младо докторче се погоди ама алал да му е..

На Bebulleee, Natasa. P, Capricorn Taurus и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Mnogu li boli? Moze li otprilika da ja opises bolkata, cisto da znam sto da ocekuvam.. :?:

9. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Оф, како да ти кажам мене лично повеќе ми беше непријатно но сепак има и болка. Многу е субјективно, јас на пример имам висок праг на толеранција за болка, секоја си е приказна за себе. Мене кога ме прегледа ми вика 2 прста отворена, а јас појма немав, си бев на редовното цтг, нит болки нит ништо. Нит чеп видов нит водењак, водењакот ми го пукнаа пред пороѓај. Многу е важна психичката припрема, мора со позитивни мисли да се наоружате...:)

На mariz, sofi2107, majavel1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ти скречинг на живо правеше, од ова се плашиш? :)

На Capricorn Taurus, pandelka и Natasa. P им се допаѓа ова.
  11. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Mamicki da ve prasam 15 nedela sum i na desnata strana od stomakot osekam bolka i koga spijam a koga lezam na leva i na grb ne me boli za dve nedeli sum na kontrola neznam kako ke izdrzam normalno e ili ne

12. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    2.022
    Vo deveti mesec vo koja nedela se vlaga?
    So 36+0 ili so polna 36 ta t.e so 37+0

На Emana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ama vidi be mila, zalet zemale i cela raka ti ja butkale :worried:

На danichap, pandelka и kukla21 им се допаѓа ова.
  14. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Не бе не се плаши до раката е хихи :) денес пак бев,морам сега ми рекоа секој ден откако ке надминам термин ама денес докторкава нежна беше, така да не мисли на тоа ;)

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ајде, ајде без гајле. Јуначиште си ти! :)

На danichap, Capricorn Taurus, podravka и 2 други им се допаѓа ова.
  16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Секаде различно пишува. Најубаво сметај си ако термин ти е 20 април на пример дека во 9ти влегуваш на 21ви март.

Ако е блага и издржлива болка нормално е, ако е поголема болката подобро обрати се кај матичниот, ако можеш јави се да го прашаш само да си на чисто.

На LanaDelR и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  17. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Fala malku mi olesni :* seta sum pod stres a i denes srcevo mi lupa kako nenormalno :(

Daj kazete nekoja krema za premnogu suva koza seta sum grebanici sto se cesam koristev kokosovo maslo ne mi pomaga probav so maslo bekutan i toa ne pavlicova mas i taa ne mi pomaga seta se cesam duri i navecer se budam

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.377
    И до големината на раката е и до должината на грлото на матката, кај мене доктор со најголеми раце неможеше цервикс да дофати :rofl:

На Capricorn Taurus, majavel1 и Natasa. P им се допаѓа ова.
  19. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Srcko vo 9ti mesec vlagash so 36+0. Sestrami se porodi so zakazan carski 36+2 i ja vodea kako veke vlezena vo 9ti mesec. Nekoj rachunaat deka od 35+0 si veke vlezena vo 9ti zashto i po logika po datum od posledna menstruacija taka mu doaga. Kako i porano koga ne se racunalo so nedelive si racunale po dadata od posledna menstruacija prelaz u nareden mesec.
    Jas sekoja nedela si chitkam od ovoj sajti i em najubavo si pisuva za mama, bebe i bremenost, em ti kazuva za koja nedela si t.e. mesec. Jas gi citam spored tabelava znaci ja citam nedelata koja ja polnam. Primer eve od utre vlagam vo 35ta nedela znachi ke sum 34+0, taka da si citam za 35ta nedela.
    http://www.demetra.rs/index.php/trudnoca/trudna-sam/110-racunanje-nedelja-i-meseci-trudnoce.html

На LanaDelR, Capricorn Taurus, Natasa. P и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.377
    Здраво мешиња :) Од вчера едни вртоглавици, црнила пред мене да неможам да стојам на нозе, сила за ништо... Денес станаа бетер, веќе пред онесвестување мислам бев, црно по 2,3 минути пред очи.. па легнував да ми се избистри погледот, па спиев преку ден како божем да ми биде подобро, не бе ништо исто пак... и воопшто да не ми текне дека може ми е шекерот (facepalm) а од кога останав трудна ич немам желба за благо, неколку дена сум без ич благо... изедов 4,5 атлантис, 3 ресани леле енергија блеснав, сила ми дојде, вртоглавиците ги нема :o И тоа не ми текна, случајно се разјадов благо отвориле моиве дома... којзнае ама ми паднал за до толку да ми се слоши... Утрински мачнини сеуште немам, среќа :D Да уживам уште една недела, после тешко мене :rofl:

На ss80, Capricorn Taurus, podravka и 1 друга личност им се допаѓа ова.