Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ti duso alergijska reakcija da ne imas od nekoj krem? Aj probaj samo so edno.. So pavloviceva bi trebalo da se smiri. Ili vidi konsultiraj se so doktor ako e vloseno. Jas na primer alergicna sum na kokosovo maslo

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.039
    Допаѓања:
    40.380
    Мамички да ве прашам. Дали некоја од вас покрај фемибион, зема витамин Д3. Гледам се повеќе го препорачуваат и заради имунитет и заради коски, а и едни други едни витамини што ми ги препорачуваа место фемибион гледам содржат видамин Д3?

3. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Vo pocetok jas zemav D3 od 1000 , potoa mi rekoa da go prekinam.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.039
    Допаѓања:
    40.380
    Па јас затоа се мислам. Во тие витамините има доза од 5микрограми, а 1000 и.е е 25 микрограми. Дури и бебитол, кои се бебешки имаат 10 микрограми, и сум многу во мисла. Ај ако не ќе прашам и доктор што советува. Благодарам во секој случај:*

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Nema lek, se stavav I pak cesanje uzasno. Hormoni se vo prasanje I rastegnuvanje na kozata. Taka 2 nedeli, pa pitoa se namali.

На ss80, Belabelinakinder и Emana им се допаѓа ова.
  6. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Kolku sto razbrav na pocetok na bremenost bilo vazno da ima D3 dovolno za pravilen razvoj na plodot osobeno za koskite. Zatoa nekoj doktori davaat pogolemi dozi. Sepak, konsultiraj se so svojot doktor da si bides sigurna deka ne e nedorazbiranje.

На Capricorn Taurus и Ano им се допаѓа ова.
  7. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    7.706
    Мамички да ве прашам, вие што работите во смени до кој месец одевте и ноќна смена?

8. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Ni toa ne mi pomogna sinojka si legnav i stanav vo 12 da se tusitam ne mozev da izdrzam se raskinav od cesajne i denes seta koza kako korupki :(

9. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    И јас знам дека Д витамин се препорачува на почетокот на бременоста или за планирање на бременост, посебно на жени како нас кои се со инвитро. Со оглед на тоа дека сме веќе второ тромесечие нема потреба. И јас го прашував докторот дали ми треба некој витамин плус, ми рече не се грижи ги има сите во Пре-мама во доволна количина. :) Сепак ако ти е шубе прашај си доктор.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.377
    Да земеш Еуцирин масло, тоа слушам доста го фалат... или земи Јекодерм пробај, ама оригинал Јекодерм од аптека, не мириса лошо како Јекодермот на Бекутан :) мене дури и убаво ми мириса..

На Belabelinakinder и Luna91 им се допаѓа ова.
  11. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.680
    Се согласувам Мариз за Еуцерин маслото, од мое лично искуство и на мои блиски. Јас го користам заедно со павловичева. :)

На Belabelinakinder и mariz им се допаѓа ова.
  12. Mpopta

Mpopta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    34
    Zdravo na site. Imam eden problem koj do sega ne sum go imala, i sum mnogo voznemirena poradi toa. Inaku sum vo 23 nedela od bremenosta, na pap testot mi pokaza deka imam hpv cin 1 . Bi szakala nekoja od vas da mi dade sovet okolu ova ?

13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Хпв типизација правеше ли? Да не е лажен резултатот? Во последно време има многу лажни резултати од пап тестовите, на две познанички им се случи, при што направија хпв типизација и испадна дека немат ништо.
    Инаку за цин 1 само имунолошка терапија за да не се рашири.

14. Mpopta

Mpopta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    34
    Mi zakaza za vo cetvrtok tipizacija. Mnogu se nrviram, a inaku ke baram uste edne pap da napravam za da bdeam i ja sigurna

15. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Poleka duso, bez nervozi. Mozebi e greska..vrati nazad malku procitaj moe iskustvo so Hepatit B.. se slucuvaat teski utki so toa rezultatite koi od pamet moze da ne izvadat, i na kraj.. greska bilo.

На kukla21 и Mpopta им се допаѓа ова.
  16. Mpopta

Mpopta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    34
    Najiskreo ke odam kaj drug ginikolog da mi napravi isto pap, mnogo se voznemiriv do sega sum nemala vakov problem, inaku imam i 4 godishna kerka , posle b remenost, pred bremenost, sekoj pat papot mi bil cist, inaku i mikrobioloshkite brisevi nisto ne mi pokazuvaat. Vi blagodaram na sovetite <3

17. Lea_85

Lea_85 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    206
    Јас пијам само увин чај...така ми кажа докторот...како превентива...он ми кажа по еден литар ама мене тоа ми е многу. Кога ќе ми текне пијам 2-3 шољи најмогу. Позз

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ss80

ss80 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    271
    Мене чешањево ми е ноќна мора... Еве овие два дена, умирам! Се што можев намачкав, џабе е се. Не се издржува, јас плус ја имам таа алергијата (PUPPP) https://en.wikipedia.org/wiki/Pruritic_urticarial_papules_and_plaques_of_pregnancy
    Засега имам само 3-4 вакви на стомакот. Ама и во првата бременост беше исто. Инаку се самодијагностицирав, уште за првото пошто на сите кожни креваа раменици. После кога му го спомнав ова на последниот доктор вика: да, да можно е, кај една трудница на двеста се јавува. Викаат не е поврзано со хормони колку што е поврзано со напад на феталните клетки на мајката - во случајов кожата на мајката. Мене само на стомакот ми се јавуваат. Градите на пр.ужасно ме чешаат и деколтето, ама немам ваков осип... Ако ви кажам што се не сум пробала... Дури и она гелчето што разладува после убоди од комарец, тоа помага некоја минутка... Не можам да уживам навистина... Има ноќи кога во сон се чешам... Не знам како крв не сум си пуштила.... ;(;(;(

19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Не е до докторот, туку до тие што го испитуваат примерокот и ги кажуваат резултатите. Мојот др ги носи примероците во една лабораторија во Куманово, таму многу грешки прават.

20. Lea_85

Lea_85 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    206
    И јас јадам мн благоо и баш му кажав на доктотров и он ми предложи да пијам по литро јогурт како превентива од кандида, као демек ако јадеш мн благо можеш да фатиш кандида. :) Позз