Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^јас вчера поцркав...кога бев за венчаница, ама морав да завршам тоа...3 шишиња вода за 2ч. испив....ама тоа не се дише...мора пази под сенка вака така....џабе.
    Кога дојдов дома одма туш удрив, јадев и си легнав...ама кога станав кога рече лошо ми е..... :puke: Само што јас сум си таква, чекам 10тина 15 минути, видам ли не поминува 2 прста во уста и после ми е лесно. :D

dzanina, 4 недели си бремена, штом на 17 мај ти била последна менструација.
    17мај +7дена. И почнуваш да броиш недели....така се пресметува. Така и докторите пресметуваат.
    Што значи 23/24.02.2014. ти е термин.

2. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    da i Jas taka racunav i si videv na Net tvoe bebe. se vika si racunav i togas mi. e terminot sigurno i doktorot taka ke mi kaze a za zeskovo ne zboruvajte izgorev ;( Pa na rabota ne se dise a i daleku sum vo drugo mesto ne kaj sto rabotam i tuka nema wc a mene mi se odi i toa kako a od tuka nemam ni voda mislam sekoj moment ke padnam :sweat:

3. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    По жештиниве се осеќам ко Терминатор (филмот со шварценегер) ко го топат во тоа стопеното железо или ват евер сшо беше :D сабајле кинисав кај моите со аутото кај 8 и нешо и се сварив ко манџиче,бебушот кој знае што прави уште не мрднало :) ја додуша ќе се мрднам додека го дочекам да ме клоцне :D
    иначе мора да магистирам пред да родам ама не можам да се сконцентрирааам :@
    не ми е таму паметот, а за доручек испив 3 филџани млеко,јадев една зденка и чајна :$ :$ :$
    после малку шопска , а во меѓувреме да напишеме нешто :^) се осеќам мудро ко пишувам магистратурата осеќам и бебушот ќе се едуцира :lol:

поздрав до сите мамички и со лесно горештиниве :dance:

4. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Lelee mamicki znaci ne sum samo jas so zeshtinava i mene mnogu mi Smeta toplovo no neznam dali e normalno koga pustam klimataa Doma 10/15 min mi se koci nogata odma pa moram da ja isklucam neznam Kako ke izdrzam à nemie dobro ic mnogu se gusam

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    абе да си жива и здрава :D :D :D забораев дека кај мајка ми сум и таму имам климаааааа пошо кај мажето неам :D :D :D ауууу ја сеа ќе си ја пуштам :clap:

6. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    леле мешина што е ова пекол :sweat: јас па и течности слабо пијам :doh:
    иначе да ви кажам вечер се собираат нашите... конечно :^) ќе има колежи :lol:
    и да прашам со што може да си ставам вагиналетките освен со прст ? :tmi:
    немој да ми се смеете
    али после прстот ми смрди ужасно со арф го тријам.
    не знам дали тоа е од вагиналетките или од друго ама не се може вака :x

7. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    а во опаковката од вагиналетите немаше апликатор? дека обично има.

8. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    апликатор?? не, нема во кутивчето :?: моите се утрогестан портокалови/кајсија боја така нешто. кај вас имаше апликатор?

9. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Nema src kaj niv aplikator so raka ke gi stavis :lol: hèhè i jas tie gi koristev do 6 ti mesec

10. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    а да си прашаш во апотека да не ти дадат некој совет, не е срамота ко прашуваш за лек ;)

абе ја уште немам стомак ;(

11. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    ееее како бе па срам ми е :$ што ќе и речам ми мириса прстот :lol: нема шанси :!:
    а кој месец си ? и јас едвај чекам да почне да ми се познава мешето :inlove:

12. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    нема да речеш ми мириса прстот , ке прашаш само дали има нешто за аплицирање на вагиналетата како што има канестенот внатре , може ќе ти каже што како , нема да објаснуваш само ќе прашаш.

Иначе скоро 16 недела, уш малку и 5 месец, а меше никаде :D

13. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    па изгледа зависи од конструкцијата :) јас како што сум 43 кг одвај :lol: очекувам рано да почне да ми се познава мешето :$ баш вчера се начекавме со една пријателка и ми вика ане се породи девојче има а јас ане беше бремена? :o ич не се познаваше а ја гледав речиси на 2 недели :D

14. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    ке ти порасне стомакот ич не се секирај после ке викаш уф неможам нозете да си ги измијам
    пошто јас бев голема во стомакот абе кога се бањав лелеле едвај немоњев да се наведнам :lol:

15. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    епа да јас не сум баш слабичка имам газ и колкови :lol: :lol: :lol: стомак немам ама ете уште ми го нема :D ама и тоа што викаш икаме :D после мм ќе ме капе 8)

16. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Стефани, јас примам утрогестан. Прочитај си го упатството, ако пишува дека може да се пијат пиј си ги, немај гајле... А инаку мислам дека по аптеките има пинцетички за вагинална употреба, али не сум сигурна, прашај си за секој случај. :* :)

17. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    веруваш кас неможев да се наведнам да си ги измијам нозете едвај пред да се породам дента сум седнала надвор пошто беше јуни и сум се расчепила и се лакирам ни мање ни више со црвен лак разбираш да не ме вратат од болница,па после отидовме на цтг и ме задржаа, ајас му викам на мм е шо убаво барем си ги излакирав ноктиве :lol:

18. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    пишува дека се за орална и вагинална употреба ама матичната ми рече да ги ставам вагинално.
    а заборавив да прашам ми препиша и витамини ама има една фолна со 12 мислам беше витамини внатре па подобро е таа да ја земам или да пијам башка фолна башка витамини?

19. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    оф оф оф ја редовно ставам црн лак :D пред пораѓај планирам дреч зелен , ја и се мислам како ќе се средам доле :^) срам не срам ако не можам да досегнам пошо кратки раце имам :D ќе биде комедијаа :rofl:
    сеа во последно време чудно ми е што овие недела дена осеќам како притисок на бешиката :^) абе не можам да додржам да не одам во вејце (иф ју ноу ват ај мин) , можно е да е ниско поставено ? по :^) шо до сеа гинекологот нишо не ми рекол :^)

20. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    мислам дека јас пиев фолна киселина на алкалоид околу 100ден беше не се секавам точно али само чиста фолна киселина а башка витамуни,али гледај повеке да јадеш овошје и зеленчук барем сега го има колку сакаш ,јас пиев само фолна фокај 4 месец ,а после само магнезиум т.е магнезол на крка двеста и нешто денари беше лила паковка и силуета од трудница на опаковката,по една шумеча дневно пиев до крај дур не се породив,а во едно паковање мисе чини дека имаше 15 или 20 шумечи