citat : Hoću li se u trudnoći testirati na HPV? U trudnoći ćete obavezno napraviti Papa test. Ukoliko Papa test pokazuje neke promjene i pojavi se sumnja u HPV, provodi se testiranje na HPV i njegova tipizacija.
Па затоа се прават микробиолошки брисеви, за да се детектираат патогени бактерии и/или квасници, како и отсуство на нормалната вагинална микрофлора тоа е она што е задолжително во бременоста. Како што разбрав бременост не водиш во систина така? Ние што водевме таму така ни беше кажано, Ивановски па ни матичната ниту еднаш не споменаа пап тест во бременост. Знаеме како се зима пап тест и нема врска тоа со сексот , со сексот не земаме примерок од грлото преку гребење, сосема поразлично е. Ми делува како да ги смеша брисевите со пап тестот, бар таков впечаток добив од напишаното, затоа што тие се задолжителни во 12та и 35-6 та недела.
Јас ја водам бременоста в о Систина и не ми беше спомнато пап тест, јас правев пред да останам трудна и нема логока пак во бременост да правам зашто се прави следен пап за една година, а не во една година трипати ако си трудна. Ете и @alisijad таму следела бременост. Да се редактирам: Сега видов дека си допишала дека си мислела за брисеви, па да не го бришам мислењево.
Da srcko zbunkaaaa ete edit napraviv. Otkako postirav se svestiv sto pisav ama aj vikam da ne brisam ke napravam edit Epten se zbrkav hormoni i sega pred kraj cuda se desavaat vo glavata. Inace Mitko go smeniv on i Lazarevski me vodea 10g. Mitko e zlato od covek vo super race si Se izvinuvam pak na site za postot pogore eptennnnn zbunkaaa gi pomeshav brzinive si se smejam uste kolku toa moze bremenosta da ne spobudali
мислам дека ги смеша брисеви со пап тест, пошто пап тест се прави еднаш годишно , а испаѓа во бременост два пати да се прави. породена сум јас , синко е 7 месеци више
Jas ti garantiram od iskustvo moe i na drugi deka e nekoja greska vo samoto ispituvanje t.e. rezz. Nemoj da si zimash sve pri srce i da ti idat misli nasekade, najloso e da citas po google i forumite. Ne panici ti pisav i na sestrami sto i se desi, pa i na drugi ete im se desavalo ti pisaa. Veruvaj cim se mikrobrisevite okey nemas mesto za panika. Ako ti e epten na misla i te maci ova, neka pomine edna nedela bar i idi na druga konsultacija na privatno Sistina, Remedika i razgovaraj so specijalisti batali toa maticnite nekad od pamet znaat da izvadat. So lesno i imaj ubavi misli sve ke si e super ke vidis Znam srejo te nacekav na pocetok od bremenosta vo temava te citav koga beshe vo iscekuvanje Ziv i zdrav da e sinko pa zdravje boze za nekoe vreme pak site da si se druzime
Ама и да е позитивен папот, во бременост мислам дека не треба да се презема ништо во врска со тоа, за терапија. Треба откако ќе роди. Затоа викаме дека од тие причини пап не се прави сега за да не се секира дополнително трудницата.
Ти благодарам мила Дај боже сите што сакаат пак да си се вратат во темава, од мене толку, жив и здрав да ми е синко доволно е. Со лесно нека ти е, ситно броиш нема поубаво и послатко нешто кога во раце ќе го земеш она за кое си се борел долго време
Бев денес на преглед за бебето се беше во ред и очекував и полот да ми го каже ама викаше дека не се гледало а на сликите што ми ги даде има една каде што пишува се што мереше за бебето и таму пишува пол женски е сега сакам да ве прашам дали е можно да не е сигурен па затоа така да ми рекол? А тоа мислам дека не е за мене затоа што и онака не пишуваше ништо за мене таму само за бебето.
Да можно е . И мојата матична само кога е сигурна го кажува полот. Мене ми рече најверојатно машко и кога ја прашав сигурна сте , рече да , и вториот скрининг си го потврди тоа. На една моја другарка до 22 недела не и кажа , затоа што момата нејзина многу се криеше и не беше сигурна.
I jas na privatno go pustija vo sistina abe i od tamu ne se tocni na edna rodnina isto taka mu izlegle ne ubavi rezultati od tamu i posla vo sistina da i naprat biopsija mislam koga ispadnalo nisto nema se bilo za gjabe samo sto oslabe 10 kg od strav
Jas pravev pap koga bev i za brisevi i nisto nema loso vo pravenje na pap test. Taka mi kaza maticniot. Jas imam hpv i moram da go sledam na sekoi 6 meseci taka da i mi se poklopi so brisevite.
I jas koga pravev brisevi maticniot mi napravi I pap.Sekako na istiot nacin se zema kako I brisevite I mislam deka duri I zadolzitelno go pravat I vo bremenost tuka kaj nas pokraj brisevite
Normalno li e da nemam gadenje i sl vo 9ta nedela? Osven poteceni gradi, nemam nikakov simptom deka sum trudna. Se plasam!!
Не се паничи и не си прави стрес за џабе. Јас сум 15 и немав гадење ниту еден ден, а дури ни градите не ми се нешто посебно потечени. Опушти се и уживај.
Фала девојки, ме опуштивте. Многу се загрижив. Од паника закажав преглед во четвроток, за секој случај
Ni poteceni gradi, ama bas nisto, po tretiot mesec zapocnaa macnini. Toa bese simptom. Se plasev deka ne e vo red, no site nie sme razlicni.