Jas na 22 nedela pocnav ubavo da go osekam bebeto, prethodno ne znaev deka toa se znaci nekoi, a pocnaa od 21 nedela Stomakot ke ti ripnuva na odredeni mesta, ama i od vnatre ke osekas branovi i op, ete ti gi na povrsinata od stomakot
Јас овој четврток ја почнувам 36та недела. На повеќето сајтови пишува дека со почнување на 36та недела се влегува во 9ти месец па појма немам веќе ќе видам што ќе каже матичната. Воглавно добра сум, фала на прашање. Стомакот ми е спуштен и некако помал како да ми изгледа како ептен да е стуткано бебето ама може и да си умислувам. Моево неколку дена е понапредно и го очекувам неколку дена пред термин, така чувствувам, мајчинска интуиција па здравје ќе видиме како ќе биде. Ќе се гушкаме оваа пролет, не ми се верува дека уште малку влегувам во 9ти, кога читав коментари од другите си велев ехеее додека стигнам до 30 и некоја недела, а еве 36та ќе ја почнам, времето летна.
Zdravo mamicki ... Deneska mi e radosna den ... Napraiv test mi pokaza dve linii AMA ednata bledo rozova bese.. Bev na ginekolog, mi potvrdija bremenost AMA NE mozevme da go vidime plodot zaradi toa sto bilo dve nedeli a matkata bila oformena za bremenost .. e sega mi dadoja folna kiselina no OD sto treba da SE plasam ili nema nikakva potreba za panika .. ?? Pozdrav
Нема зошто да се плашиш, на почеток си на една најубава етапа од животот. Фолната киселина сите ја пиеме до 3тиот месец од бременоста, а по потреба и повеќе. Уживај, биди позитивна и подготвена за многу интересни и радосни моменти низ бременоста, со лесно нека ти е.
Izviniii sega gledam sto sum pisala, sakajki da napisam so zavrsuvanje na 35ta, pocetok na 36ta nedela vleguvas vo 9 ti! Trudno pa zbrkano Moeto e za skoro tri nedeli ponapred spored merkite, zatoa se mislam deka nema da izdrzime do 40ta tuku porano ke e. A za vreme kako si leta... kako vcera da bese koga pravev testovi doma i ne ni se veruvase deka gledame dve crtki... @Pepa B.. cestitki! So lesno da si ja isteras bremenosta! Ednas pisuvav na taa tema, neznam zosto voopsto gin ve prima na kontrola a e samo dve nedeli. Posle 8 nedeli e prva kontrola, da se vidi i plod i srcence da se slusne. Ne brzaj, uzivaj samo i pij si premama ili samo folna.
Денес многу ме боли стомакот баш каде што е бебето. Незнам дали е нешто страшно или пак нормално ?? Затоа што до сега ме нема таму баш болено.
Која недела си? Ако те боли многу и не престанува јави се или посети го матичниот гинеколог. Може и да е нормално, но бидејќи велиш многу, да не е на премисла консултирај се со него.
Ohooo znaci te cekame sekoj moment taka edna poznanicka od 15 ti mart, i dadoa nov termin 4 ti april. Bebeto e malecko, podocna zacnato i se nervira postojano bidejki i se prodolzi malce cekanjeto. Ama ke bideee ednas mora da izleze da se guskate! So lesno samo!
Бев вчера на гинеколог редовен преглед и се беше во ред. А денес почна да ме боли таму ама не често сабајле два пати ме болеше ама не многу и дури сега. Иначе може јас многу паничам ама страв ми е. Јас сум 16 недела.
Ужас во секој случај. Имам историја на онлајн нарачки, дали дека трудна, ми се бендисаа едни хеланки и си ги нарачав без да размислам... 3600 ден се... Сега ќе ме фатат над 5000...
Види не секогаш наплаќаат, ама ако се фатат законот така предвидува. Или ако не пишува вредност на продуктот. за тоа кинезите се најдобри и 100еур плати ако сакаш ќе ти го пратат со назнака како подарок или вредност 5 еур
Знаааам, кинезите браќа наши, си нарачав фустан од 50 долари и им реков, пишете 20 ми напишале дека кошта 5 хахахах Ама хеланките се од UK... Понесена од желбата да се ставам во старото бројче, заборавив на царина хахахах, ај наздравје
хехе едвај чекам, јас сум крај на 17та недела и овие денови имам нежно чувство во стомакот како крилца од пеперутка ама не знам дали е бебе или цревата
Абе цело време како поголемо го водеа за на крај да ми кажат една недела помало.. И сеа си чекаме ама не можам веќе тешко ми е едвај издржувам хаха
И јас имав дилема со ова во која недела влегуваш во девети.Денес бев на контрола матичниот ми кажа со полна 36 е 9ти. Значи кога стартуваш 37+1 веќе си деветти. јас сум 36+3 и за некој ден ќе влезам во 9, сеуште не сум била влезена ми рече.
Velat toa e toa, peperutkite bile bebenceto, no jas ne go osetiv bas taka, poveke kako bockanje ili krkorenje na crevata koga si gladna.