Ве молам женски, втор ден пијам еритромицин, немав ништо досега, ама сега страшно гадење, се давев над шоља ама не успеав ни да повратам. Можно е да е од антибиотикот? Поминаа 4 сати од последното апче, а и вчера немав ништо. Или само од бременоста е? Нели ако имав мака од антибиотикот ќе имав и после првото апче?
Sestrami se porodi 36+1 so zakazan carski. Ja chekaa da vleze vo 9ti mesec shto znachi vo 9ti se vlaga so 36+0. Vo dokument i stoi samo shto vlezena vo 9ti mesec Valjda site razlichno rachunaat duri i zbunuvaat nedelive. I ja toa se prashuvav zashto segde razlicno pishuva. Bash utre sum na kontrola i ke prasham. Ti si srcko veke vlezena vo 9ti mesec So ubavo i so lesno da ti e Edit : http://www.demetra.rs/index.php/trudnoca/trudna-sam/110-racunanje-nedelja-i-meseci-trudnoce.html
Мамииии ние со надминат термин смее секој ден во Чаир на цтг и во неизвесност дали ке ме задржат иначе денес прв пат ми видоа мали контракции ама јас не ги осекам,така да деновиве мора да бидне
Ajdeee uste malku pa ke mirisa na mekici! A mene mekici kako mi se jadat iskrena da bidam, edvaj si cekam bitno so lesno samo da pomine se!
Секој ден одиш на цтг? А кога ти беше терминот? Јас со 6 дена поминат термин за 3 дена ми кажаа на цтг пак. Ајде со лесно, набрзо ќе се гушкате
Мора секој ден кај мене заради водата, ептен е намалена и мора да ме следат иначе само 2 дена ми е надминат,неделата ми беше краен. Ти каде ке се пораѓаш, исто во Чаир ?
Devojki, kako sto imam ovde procitano maticen nemoze da ti dade prioriteten uput za transfuziologija? Dali moze nekoj drug specijalist, pr.hirurg da mi dade prioriteten? Sakam kaj Jani da odam ama nema termini.
Јас тука прашав претходно ама бев на контрола денес и ми текна за ова баш да ми ја разреши дилемата. Изгледа секаде различно секој доктор води и мене искрено овие недели ептен ме збркаа. Затоа пишав сакав да споделам што ми кажа и мене матичниот.
Затоа ти е матичен, ако не он кој друг Или погрешно си прочитала или не му се клика два три пати со маусот на матичниот твој!
Najbitno e da si pomineme site so ubavo i so lesno na poragaite. Da si rodime zivi,, zdravi i najubavi bebulinja Edvaj chekam da se gushneme so bebule i da se svestam deka ke sum majka So lesno srcko neka ti e i najubavo da si pomines zdravje na poragaj, najubavo i najzdravo bebule da si rodish
Јас сеуште неможам да се свестам дека ќе сум мајка. Ги гледам сликите од прегледи и си викам на друга е ова или не е можно во мене да расти овс мало човече хахаа и мрдањата во стомак си помислувам некогаш не бе не е бебе гасови се хахаха Кога ќе ги земеме во раце мислам ќе се свестиме сите
Аха јас мислев дека како ќе им текне така кажуваат ама сепак не било така. Иначе да во чаир ќе се пораѓам
Приоритетен или обичен? За обичен може, приоритетни неможе од нова година наваму. Јас и човекот на трансфузиологија што ми е врска кога го прашав ми потврди дека матичните имале забрана за издавање приоритетни. Освен ако нешто не се сменило последниве 2- недели. Те молам ако можеш пиши кога последен пат си зела приоритетен од матичен, да се скарам со мојов ако ме матка нешто.
Ne te matka tvojot Prioritetni veke maticni ne davaat i jas taka znam. Drugarka mi e ednokrinolog i bash toa mi kazuvashe i za kaj nov deka e taka. Isto i na transfuziologija e taka znam zashto idam sekoj mesec, a poslednive pati idam na dve nedeli. I ako ste primetile koga ste bile bilo koja od vas koga ke vlezete, ima od levo pulkt dolg isto sluzbenici rabotat i luge chekaat. I pishuva na golem bel list : izdavanje na prioritetni upati ovde ... ili na shalter toj i toj ( tochno neznam kako pisuva da ne ve izlazam) Ali vo sekoj sluchaj eve idam na Transfuziologija lani od juni mislam, nikohash od maticen ne zimam upat ili sto i da e. Koga zavrshuvam so kontrola Elena Petkovic odma mi zakazuva naredna kontrola i sve taka eve do den denes.
Фала многу. И јас знам така, а матичниов за вакви работи секогаш ми бил фер па ми падна чудно сега да почна да забушава. Плус пред нг ми даваше без проблем. А за да отидам таму да ми издадат они приоритетен упат по регулар постака што услови треба да исполнам? Многу мразам да малтретирам луѓе за помош кога не е нож под грло. додуша утре ќе побарам редовен, па ако не се чека повеке од 2-3 недели ќе одам така, ако не да знам со приоритетниве како оди.
Приоритетен носев во декември кога почнав кај Елена. За матичен гинеколог збориме нели? Земав од гинекологот. Е сеа оваа докторкава ја немаше на боледување , па бркав врски за кај Јани. Понеделник бил амбуланта , на врската и рекол нека земе приоритетен и нека дојде. ( не отидов).
Секаде различно пишува. Некаде стои дека некои месеци се по 5 а некои по 4 недели. Јас таму кај што видов, последниот деветти месец има 5 недели почнувајќи од полна 35та. Значи до 36та е една недела, до 37ма - 2, ..., се до 40та полна - 5таа недела од деветти месец. 37+1 ако влегуваш во деветти тоа значи дека деветти месец има само три недели. Пошто после 40та недела се смета за надносено дете...