Mamicki jas sum skoro treta nedela... Imam nekoi bolki vo grbot I na stomakot .. slicni kako menstrualni ... Normalno li e ??? Inace vo prvoto koga Bev bremena gi nemav .. !!
Srcko treta nedela si ili greshka si pishala ??? Zashto 3ta nedela e minus 1 nedela pred da dobies, shto znachi nit Beta hcg nemoze da detektira bremenost, nit kasni menstruacija i embrionit ne e seushte vgnezden vo ednometrium celosno.... izvini na prashanjevo totalno me zbuni ova 3ta nedela.
Слабо англискиот годинава! Слабо ориентација.. значи ме боли ЛЕВО. А инаку од трчање ме болело ДЕСНО. За греови сум
Јас пред скоро месец кога бев имав точка од 2мм која матичната рече дека е едвај 3,4 недели бременост (а според менструацијата бев 6+ недели), значи ептен доцна овулација. Ке видиме дали е така 100% во петок, според менструацијата во петок ке треба да сум веќе 8+2, но не верувам.. едвај 6+ некој ден ке сум Можно е да е 3,4 ако е случај како мене... @Pepa B.. без грижи, матката се шири и затоа се тие болки.. ке ги имаш повремено
jas, prasaj sto te interesira na preden zid mi bese postelkata i go osekav od 15-6 nedela. i od pocetokot ne mrdase sekoj den, ne se osekase postojano.
E tako srcko znachi e nad 6+nedeli pa i poveke, zashto koga pisha 3ta nedela bremenost me zbuni bukvalno 3ta nedela nema ni sakus ni yolk kesicka. Ova go kazuvam od iskustvo. Ivf transfer se pravi od 14-18den od menstruacija. Beta se pravi 14dena od transfer i za prv pat sakus i yolk kesice se gleda najrano 5+ od menstruacija. A embrion ni tocka ne se gleda zasto e mn rano do 5ta nedela. Beta hcg se detektira najrano 7dena od vgnezduvanjeto na embrionot. A eho pishav pogore koga. Bez razlika dali e dolga ili ne ovulacija toa e razvojot na embrionot od osumkletocen do blastocista i do vgnezduvanjeto vo ednometriumot. Ova komparacija zashto so Ivf si najubavo zapoznaen so delenje na embrionite, vgnezduvanje, razvoj i ostalo. Vo sekoj sluchaj ti posakuvam shkolska i najubava bremenost da si imash ti i devojkata so postot, najubavo srce bienje da si se chue i zdravje esen - zima da si se raduva i gushka so bebuleto Isto i ti da si presreknaaaaa majkaaa
Мене ме болеше така пред недела две, баш истиот период како и ти . Ме боцкаше како со игли, многу кратко ама штрекаше. Го прашав докторот рече нормално е. Ми рече тогаш да појачам магнезиум пиев 2 по 300. Рече можеш и по 3 , вишокот се исфрла. Тој период ми траеше недела, две. Све некои нови болки изгледа ќе има, тоа е. Мене ме болеше само од десна страна.
Meshkovci denes si bevme na kontrola i kao aj za prv pat Ctg i dozivljaj neviden Bidejki ocigledno od stanuvanje do stiganje na Ctg bev 200ta na h, sestrata mi vika kako se osekas....vikam super zaso... mi meri puls vika ti si super ama bebe ti e kako so tahikardija pulsot mu e nad 180. Wauuuu ja poima neam od pamet se izvadiv. Idam kaj doktorkava vika za 1h pak Ctg u megu vreme napraj pak krvna slika, mokraca i nezz use so bese. I ja po skaline na Gak ko mrdnata gore dole, pa navaka nataka mislis maraton. Zavrsuvam i idam na ctg udisana i sestrana vika : abe so ve za...aat vaka doktorive aloooo. Sea da te staam na Ctg ne tagikardii nego ke mi prsne aparatov. Aj izlezi nadvor na vozduh odmori 20min napij se sokce, voda pa vrati se. Se vrakam Ctg top bebe puls super kako i sekad na eho koga mu merime puls. Vaka poopsirno da ne se zezne nekoja od vas vaka kako mene pa da se izvadi od pamet Imace sve si e super 34+3 bebe teshko 2580kg i na kontrola pak za 2nedeli i da dogovorime carskiot koga ke bide. Se raduvam na momentot koga ke go vidam, izmesani emocii, vozbuda i straf od poragaj i kako sto ke bide, chuvstvata se nedefinirani ushte kako nestvarnost Bitno sve e isprano i ispeglano, krevetce i sve namesteno i sega si uzifkame. Ufffff petok ke ti bide den za pametenjeeee Moj predlog ti e : Jas kontrolata ehoto so prvpat koga cuvme srce bienje si go snimavme na mob, pa i naredni kontroli i sea si imam folderce na laptop pa zdravje na sinko ke mu gi pustam koga ke porasne Ti posakuvam najubavoto srce bienje da si go cues najubavata muzika za ushi Posle ke si so netrpenie do prv skrining, pa vtor skrining i na kraj so netrpenie poragaj i zdravje koga ke si go gusnesssss mmmm veruvam deka e najubavoto chivstvo na sekoja zena, ona koga vikaat vistinska i prava ljubov togash ja dozivuvame i zapoznavame
Знаааам Мене втората права љубов ке ми биде, првата еве ми ја за еден месец две годинки Инаку со првото ич не ми текна за снимање беееее, убава идеја Гледаш две ми рече се, е тоа ке биде видео леле мајко Мојава матична има 4Д, па на скоро секој преглед ми го пушташе на 4Д, ама постелка на преден ѕид и никако да го видевме лиценцето Пола лице успевавме да фатиме, видов уште тогаш дека е дебелко топче со огромни обрзи
Da da treta nedela sum .. ama ke bidime pak vo ponedelnik .. SE nadevam deka pak ce bide pozitiven odgovori.
Rano e...koga ke pocnes ubavo da go sekavas kako mrda, sekoj den ke ti ripka meseto. No ne e sekoj den ist, nekogas pomirno, nekogas porazdvizeni, isto kako I koga ke se rodi
Моето ептен слабо цела бременост го осеќав, ептен мирно, нежно се движеше.. екстремни удари не доживеав, па такво беше кога се роди, мирно бебе бајче
Kaj site razlicno, zavisno od anatomijata I od kilazata. Mene na 3ti mi se poznavase, ama samo jas I mm go gledavme.Drugite ne mozea da primetat zasto ne nosam mn. tesno, baska podebeli bluzi-zima, ladno.
Да ве прашам... градите од старт ви отекоа? Толку ми се отечени, големи што во стариве прслуци не ми ги собира. После доење со првото малку ми се смалија, односно како да издишаа.. сега ми се баш како на доилка, но не се осмелувам да се стиснам, зашто до пред некој месец имав сеуште млеко во градите, иако немав доено 7-8 месеци... Брадавиците неможам да ги допрам, ме болат
Ajde ajde pa i ti vaka vozbudena za nekolku nedeli Da snimash obaveznoooo i vo petok impresii da ni pishesh ovde da ni razubavish petochen den