И кај мене е така градите одма ми пораснаа уште пред бета хцг да направам. Ни еден градник не ме собира, инаку немам големи гради. Маж ми се радува хахаха.
Не само маж ми и јас се радувам Ама ке трае радоста таму до крај на доење а брадавиците те болат? Абе и бањарката ми смета на бришење, боли
Mamicki, a be normalno li e volku cesto kontrakcii da custvuvam? Denes edno 30 pati kako so noz me seci matkata.. kratko trae, no sepak, dali i vas vi se slucuva ova, dali e vo red vaka?
Која недела си и дали се на ист временски интервал? Можеби се лажни контракции, односно припрема за оние вистинските Ако си рано, можеби е само ширење на матката... Едит: Сега видов на стикеров доле која недела си Рано е за контракции... може бебе се врти, а и богами веќе почнува убаво да расте, па се шири матката и наболува...
Nema intervali... nema nikakva zakonomernost vo kontrakciite. Od nigde-nikade samo ke me presece..kratko, i tolku. Potoa se ok, .. Inaku 25+4 sum, za tri dena vleguvame vo 7mi mesec. Veruvam deka se lazni kontrakcii, no dali e normalno tolku cesto da gi custvuvam? Nekoe iskustvo..kako e kaj vas ???
Како беше поставено бебето? Е веќе со главчето надоле? Да не се вртело денеска Види и утре како ке ти биде баш... види погоре коментарот променив
Da, da..so glavceto nadole si bese. ajde, belki ke se smiri do utre. Ako ne, velis treba da se javam na doktor, ne bi mozelo da se samo lazni kontrakcii ?
Па ако ептен те боли и многу долг период без престан би било добро да се слушнеш со доктор... Но се надевам дека утре нема ништо да ти биде
Zenicki denes pravev krva slika krvta mi e 12.2 a sum 16 nedela dali e dobra ili slaba Soviet nekoj. A zelezoto mi e 18
Јас сум многу загрижена, како ги почнав антибиотиците и вагиналетите, следниот ден повраќав, од апетит петка, на сред ден го изгубив и еве 2 дена ништо не можам да јадам, со сила по малце колку да не пијам на гладно антибиотик. Мислам ослабив во 2 дена, стомакот ми се смали штица сум. Имам уште 2 дена од антибиотиците за пиење. Не знам дали е до нив или до бременоста ама загрижена сум за бебето дали е ок. 15+3 сум. Бев пред 1 недела на преглед се беше ок, ама сега сум во паника. Како да си го вратам апетитот?
Јас бев така... И со првото а и сега со второво до пред два месеци ме болеа, отечени, 3-4 броја поголеми од моите инаку малечки „девојки“... Јас ич не сум фен на гради, па си ги мразам искрено А за болките, ужас, не ме потсетувај, и брадавиците ама и цели гради. Некои ич немаат проблем, некои повеќе, тоа е, секој со среќата Ќе помине Ми викаат дека уште поголеми ќе ми бидат со надоаѓањето на млекото, ама од првиот пат знам дека исти ми останаа, ми пораснаа од почетокот на бременоста, уште одма и не пораснаа веќе-ама убавоооо си отекоа...
Vidi nekolku stranici nanazad...i jas se zalev na takva bolka, 3 dena mi traese. Mene mi bea bolki/grcevi, stegni/pusti, bas kontrakcii i vo odreden period. Doktorot mi kaza deka matkata se sprema i vezba za raganje iako e mn. rano, a i se siri. Rece ima i mn. drugi faktori koi pridonesuvaat do toa. Bebeto si bese vo red. Piev magnezium i spazmeks, no ne mi pomogna. Po 3 dena samo od sebe si pomina.
Dobro utro meshinja Isto, gradive me bolat uste pred da napravam test za bremenost, toa mi bese najgolemiot siptom. Bradavicite premnogu osetlivi mi se, i mi se porasnati mnogu sto duri pod gradite mi se napravija mali crticki strii. Ne mozam da nosam gradnik, osven za izleguvanje i odvaj go podnesuvam Tuku me nervira ovaj stikerov dole ne mi mrda kako go napraviv taka si ostana
Мамички ај ве молам за еден совет, прва бременост ми е па некако се ми е ново и непознато. Веке сум 13+5 недела и овие последни неколку дена имам посебно чуство во стомакот. Како да ми се тегнат мускулите десно од папокот, читав дека сега е можно да се шири матката, но мислев дека тоа ќе оди рамномерно на целиот стомак. Ова како тегнење и тап бол/убод го чуствувам само од десната страна повремено во текот на денот, и се мислам дека е на исто место . Мислам дека уште е мало бебето да почне да клоца, за да го приметам ?? па ме загрижува оваа промена Ве молам кажете ми сериозно е ова да се грижам или не?? Болката е поднослива не е голека како менструална болка...