Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    И кај мене е така градите одма ми пораснаа уште пред бета хцг да направам. Ни еден градник не ме собира, инаку немам големи гради. Маж ми се радува хахаха.

На Belabelinakinder, Bebulleee, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.371
    Не само маж ми и јас се радувам :rofl: Ама ке трае радоста таму до крај на доење :D а брадавиците те болат? Абе и бањарката ми смета на бришење, боли (facepalm)

3. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Mamicki, a be normalno li e volku cesto kontrakcii da custvuvam? Denes edno 30 pati kako so noz me seci matkata.. kratko trae, no sepak, dali i vas vi se slucuva ova, dali e vo red vaka?

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.371
    Која недела си и дали се на ист временски интервал? Можеби се лажни контракции, односно припрема за оние вистинските :) Ако си рано, можеби е само ширење на матката... :)
    Едит: Сега видов на стикеров доле која недела си :) Рано е за контракции... може бебе се врти, а и богами веќе почнува убаво да расте, па се шири матката и наболува...

На sofi2107 и Natasa. P им се допаѓа ова.
  5. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Nema intervali... nema nikakva zakonomernost vo kontrakciite. Od nigde-nikade samo ke me presece..kratko, i tolku. Potoa se ok, .. Inaku 25+4 sum, za tri dena vleguvame vo 7mi mesec. Veruvam deka se lazni kontrakcii, no dali e normalno tolku cesto da gi custvuvam? Nekoe iskustvo..kako e kaj vas ???

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.371
    Како беше поставено бебето? Е веќе со главчето надоле? Да не се вртело денеска :) Види и утре како ке ти биде баш... види погоре коментарот променив :)

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Da, da..so glavceto nadole si bese. ajde, belki ke se smiri do utre. Ako ne, velis treba da se javam na doktor, ne bi mozelo da se samo lazni kontrakcii ?

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.371
    Па ако ептен те боли и многу долг период без престан би било добро да се слушнеш со доктор... Но се надевам дека утре нема ништо да ти биде :hug:

9. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    :hug::* Ti blagodaram

10. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Исто да, ме болат и по малку ме чешаат ама не можам да се почешам боли :D

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.680
    Девојки дали знаете колкав период важи упат за крвна слика?

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.371
    Еден месец.. :) Јас имам упат од 20ти Февруари, утре ке правам крвна слика со тој.. :)

На Natasa. P и Luna91 им се допаѓа ова.
  13. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.680
    Фала Мариз.

14. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.126
    Zenicki denes pravev krva slika krvta mi e 12.2 a sum 16 nedela dali e dobra ili slaba Soviet nekoj. A zelezoto mi e 18

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.371
    Океј ти е :) Но сепак води грижа, јади си работи со железо, бидејки бебе ке си влече како што расте :*

На *Mila24* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас сум многу загрижена, како ги почнав антибиотиците и вагиналетите, следниот ден повраќав, од апетит петка, на сред ден го изгубив и еве 2 дена ништо не можам да јадам, со сила по малце колку да не пијам на гладно антибиотик. Мислам ослабив во 2 дена, стомакот ми се смали штица сум. Имам уште 2 дена од антибиотиците за пиење. Не знам дали е до нив или до бременоста ама загрижена сум за бебето дали е ок. 15+3 сум. Бев пред 1 недела на преглед се беше ок, ама сега сум во паника. Како да си го вратам апетитот? :(

17. ss80

ss80 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    271
    Јас бев така... И со првото а и сега со второво до пред два месеци ме болеа, отечени, 3-4 броја поголеми од моите инаку малечки „девојки“... Јас ич не сум фен на гради, па си ги мразам искрено :) А за болките, ужас, не ме потсетувај, и брадавиците ама и цели гради. Некои ич немаат проблем, некои повеќе, тоа е, секој со среќата :) Ќе помине :) Ми викаат дека уште поголеми ќе ми бидат со надоаѓањето на млекото, ама од првиот пат знам дека исти ми останаа, ми пораснаа од почетокот на бременоста, уште одма и не пораснаа веќе-ама убавоооо си отекоа...

18. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Vidi nekolku stranici nanazad...i jas se zalev na takva bolka, 3 dena mi traese. Mene mi bea bolki/grcevi, stegni/pusti, bas kontrakcii i vo odreden period. Doktorot mi kaza deka matkata se sprema i vezba za raganje iako e mn. rano, a i se siri. Rece ima i mn. drugi faktori koi pridonesuvaat do toa. Bebeto si bese vo red. Piev magnezium i spazmeks, no ne mi pomogna. Po 3 dena samo od sebe si pomina.

19. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Dobro utro meshinja :sun:

Isto, gradive me bolat uste pred da napravam test za bremenost, toa mi bese najgolemiot siptom.
    Bradavicite premnogu osetlivi mi se,
    i mi se porasnati mnogu sto duri pod gradite mi se napravija mali crticki strii.
    Ne mozam da nosam gradnik, osven za izleguvanje i odvaj go podnesuvam :whew:

Tuku me nervira ovaj stikerov dole ne mi mrda kako go napraviv taka si ostana (facepalm)

20. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    148
    Мамички ај ве молам за еден совет, прва бременост ми е па некако се ми е ново и непознато. Веке сум 13+5 недела и овие последни неколку дена имам посебно чуство во стомакот. Како да ми се тегнат мускулите десно од папокот, читав дека сега е можно да се шири матката, но мислев дека тоа ќе оди рамномерно на целиот стомак. Ова како тегнење и тап бол/убод го чуствувам само од десната страна повремено во текот на денот, и се мислам дека е на исто место . Мислам дека уште е мало бебето да почне да клоца, за да го приметам ?? па ме загрижува оваа промена :worried: Ве молам кажете ми сериозно е ова да се грижам или не??
    Болката е поднослива не е голека како менструална болка...

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.