Eee..snosti bas jas barav na you tube mi vleze vo glava sto e toa ctg site sto go pravat, kako se pravi.. pa videa so mesinja kade se poznava kako tegni bebus, pa se poznava nodze, race.. srce mi se topi od ubavina. Mu velam na soprugot, ajde veke odvaj cekam da izleze da si ja zemam , a toj se smee...veli i sega e non-sto so tebe, kade si ja ostavila bebuska Navistina brzo pominuva vremeto, ne mi se veruva, eve sme vo sedmi mesec veke. Kako vcera da bese koga doznavme deka sme uspeale, deka sum bremena.
Sigurno e bebco nema prostor za panika uste e malecko Jas vo prvata bremenost go setiv mn pokasno tek kaj 23 ta nedela, a sega vo vtorava bremenost go setiv vo 15 ta nedela. I jas takav bev vo prvata bremenost sve so stres, so strav kako kje bide sto kke bide. Panicev za se i sesto ednostavno katastrofa bev. Vikav lele odvaj cekam da se porodoam barem do mene da go gledam A sega vo vtorava bremenost, tolku sum relaksirana prosto uzivam vo bremenosta ne ni setiv kako mi letnaa nedelive A i si vetiv na samata sebe deka nema da se maltretiram so rekla kazala
Јас не пијам ништо, сепак хормоните ни се лудница во бременост. Можеш б6 ама јас ни тоа не пиев. Мене вежбањето ме смирува, ми дава потребна енергија, ме средува комплет. Нешто такво ако имаш, што те прави среќна, што ти дава сила... Тоа најдобро. И што помалку комуникација со негативци.
Срцка најдобро е ако можеш сама да си влијаеш позитивно да си ја смириш душичката без нервози инаку Б6 е дозволено можеш да се напиеш слободно ако ти помага Јас па сум толку смирена искулирана во теков на бременоста само еднаш ме изнервираа ептен од работа инаку генерално сум ептен релакс. Ве читам минатиот пат дека плачете за ситници се изнасмеав, јас солза немам пуштено почнувам да мислам дека со мене нешто не е во ред
Еве ме мешиња, среќна и радосна Слушнавме срценце, поради доцната овулација сум 7+3, а не како по менструацијата 8+3 Се е во ред, едно бебче, едно срценце кое убаво чукаше
Simptomite za dobivanje i bremenost se skoro isti.Bez da napravis domasen test ili preku krv ne mozes da znaes.Mnogu mal period probuvate i ne se izmacuvaj so baranje simptomi se ke si dojde koga treba.Napravi eden test doma cisto kolku da si na raat pa ke kazes. Jas pijam bedoksin i me smiruva.
Овој месец користев боледување од матиче. 3 дена. Дали може да ми отвори пак боледување во ист месец? Отсутна е и нема кој да прашам....
Zdravo devojki ,jas non stop ve citam no poretko pisuvam ☺ bas se smeev sega na muabetot na @sofi2107 , jas sum 17+6 , sega so dusa go cekam skriningot vo 20 nedela .i si velam aj brzo ke pomine veke ke bidam na pola pat site isto si mislime . Veke nedela ipol go osekam bebusot kako mrda i mnoguu se raduvam . Vi poskuvam na site ubava bremenost i pomalku grizi ,a tie sto se na kraj lesen poragaj . Ve guskam A isto sakav da prasam izumiv , koga proveruvaat za grloto otvoreno,zatvoreno,skrateno... dali sega na skirningot vo 20 nedela ? Ke me gledaat abdominalno ili vaginalno?
Zavisi od doktorot,na skrininzite treba sigurno da ti merat.Mojata e panicarka i na sekoj pregled mi meri.
Ох сега ме замисли ,малку сум исплашена. Сега за 2 недели кога ќе одам ,ќе напоменам да ми проверат. А дали мора вагинално. Бидејќи сум со плацента превија мислам дека не е убаво вагинален преглед .
Мене првата бременост, цела бременост не ме гледаа вагинално.. секое ехо беше на стомак, дури 40+ недела имав прв вагинален преглед
so vaginalno eho ke te vidi, ne vaginalen pregled, moze i so abdominalno eho da go izmeri ama ne e tolku precizno i tocno iako mene i taka mi go imaat mereno.
Зависи од докторот јас дека одам паралелно и кај матичниот и во Ремедика, матичниот ниту еднаш не ме прегледал вагинално, уште првиот пат кога бев во 6та недела ме прегледа абдоменално. А во Ремедина вагинално, и на секој преглед ми мерат цервикс.
Девојки многу ви фала на одговорите . Да и јас мислев на вагинално ехо . Ќе видиме како ќе е . Си знаат докторите дали може или не
Јас сега кога го затворав матичниот гинеколог ми рече минимум две три недели за да може пак дс ми отвори. Незнам точно по какви правила се раководат, ама мене така ми кажа. Ама секогаш постои општ матичен опција. пробај така ако не.
Искуство со феррум лек? Тоа ми препиша матичната за железото... иако јачав природно со се и сешто, вчера правев крвна слика паднало уште надоле...
Mene posledniot pat pred 2nedeli serumsko zelezo 4ka mi beshe vo Avicena. Mi predlozija za zelezoto apcinja kako opcija 2 vida doktorkata. Tuka edna od devojkite bash pisha zelezo i bilo nad 20+ i piela Forteks tatkoi bil specijalost internist i tie i rekol se najdobri. Se konsultirav so doktorkata i gi zemav tie so gi kaza clenkata. Veruvaj za 1 nedela koga proveriv pak seumsko zelezo vo druga laboratorija mi beshe 9,5. Veruvam deka tolku brgu se kaci od ovie apcinja. Vidi konsultiraj se so ginekologot za ovie. Pozitivno e sto samive apcinja si imaat i vitamin C. Zashto za da se vrze zelezoto treba i vitamin C. Pa dokolku nekoj apcinja za zelezo gi pies moras i posebno vitamin C. A vo ovie ima C vitamin i bashka ne se kako kstanatine da ne treba 1 h pred pienje i 2h otkako ke se napies apce da ne pies ni kafe nit mlecni proizvodi