Bash vchera go chitav tvojov post vo temata za postelkite kaj shto beshe trudna ushte so prvoto i mi dojde srcevo na mesto Znachi sepak nema pravila i verojatno doktorkata na mesto i beshe muabetot deka toa so zrelost na postelka, ne e veke vo praksa i ne e merodaven podatok. Fala ti
На комисиското боледување што ти пишуваше? да е вратиш на работа или да се јавиш на комисија? Внимавај на ова, ако ти пишувало да се јавиш на комисија, а ти си го затворила боледувањето, следните 30 дена нема да можеш да земеш боледување бидејќи не си се јавила на комисија кога требало.
Така Се додека бебето се храни убаво преку папочната, расте, се развива, има доволно плодова вода нема потреба за грижи...
Јас мислам дека од доматите и крастивиците ми е лошо на желудникот,и така имав проблеми со него. Вчера јадев домат, а сабајлево краставица и ми се лошеше, ама не помислив дека е од нив. Сега ич не се ни убави,прскани со секакви хемикалии, паземе се шо јадеме а не ни помислуваме на прсканите овошја и зеленчук. Јас ќе пробам да ги избегнувам, ама пусти стрв..
Кај мене железото беше 4 и др ми препорача да земам sideral folico тоа е како прашок се зима еднаш на ден директно во уста се раствара ,верувале или не вчера бев да проверам ми беше 17,5 само после една доза испиено, во пакетчето има 20 кесички за 20 дена..малку се поскапи ама вредат
А овие се некои мултивитамини? Зашто сега на нет ги побарав гледам имаат и вит ц, фолна киселина, б витамини... која цена се? И колку железо има една кесичка? И битно каков е вкусот? Дали лесно се поднесуваат
U pravo si srcko so postot pogore i so ovoj. Ali znaesh i sama po forumive i google svashta chovek ke prochita od pamet ke se izvadi nekad.
Така е.. со првото ништо не знаев, добро поминав... Сега знам, сум читала се и сешто знам и сама дека повеќе ке се замарам...
Вкусот е мн убав освежителен лесно се поднесува не е како тотхема јас ги земав од зегин околу 1000 ден се 20 кесички т.е едно паковање ..после тоа прашав во друга аптека таму па беа 890 значи секаде различно ..мене највеќе за железто ми ги препорача др инаку покрај овие пијам и алкавит фолна вит ц и магнезиум
Мислам да се јавам на контрола пишуваше. Сега веќе готово го прекинав. Се надевам нема да ми треба. Ако не ќе се молам со општ па одмор ќе молам. Недај боже да додје до ова. Се надевам се ќе биде во ред.
Da ti kazam najubavo im bilo do pred 2007ma na site trudnici Fb se nemashe i nikoj skoro nit chitase nit pak se zamarashe so internetot. Bremenostite im bea najubavi. Eve znam po drugarkive zashto jas sum 80ta generacija i veke od 2002ra pocnaa da ragaat mojov krug na prijatelki. Veruvaj deka sega koga ke razgovarame me oravat mrdnata koga im kazuvam sto ispituvanja pravime, shto sum procitala itn. Pa koga stanuva zbor za novorodencinja i bebinja za ishrana auuuuu abre veruvaj se smejat na ovie noviteti i izmishljotini za rastenje i ishrana na bebe. I ke kazam i cvrsto stojam na stavot deka vo poslednive godini se zabega skroz, decinja ne prozboruvaat do 3-4g, alergii i sva i svasta po vina na novitetive i soveti od fb pacienti so nekoj od rakav istreseni soveti . Gi citam po fb grupive i se cudam.... mesto na lekar soveti se baraat na fb, pa se prepisuvaat terapii i lekarstva edna na druga itn. Strashno e ova zabegano. Se izvinuvam nadvor od temava otidov, no se nadovrzav vo vrska so bremenostive nashi. Eve kako na @eli25 sto mrdnation doktor od pamet ja izvadil deka 3,6 e opasna dolzina na cervix..... mrdnat doktor nacisto. I eve ne trudnici se opravame na forumi, fb, citanje po internet i youtube gledanje i vremeto go izgubivme.... niedna od nas ne uziva vo bremenosta kako porano sto uzivale, setas niz grad, na gosti si ides, gosti ti doagaat itn. Sorrryyyy off topic malku otidov hahahha
Ау не. Јас женско носам, па од 7ма недела до 4ти месец побудалев од мачнини. Повраќав по минимум 6,7пати на ден, дури почнав и крв да приметувам од преголемо напрегање. И водата не ја поднесував...
Јас споредба си правам со првото, првото ми е машко и од 6та недела до пред пораѓај на бокс јас повраќав... Буквално повратив во лимено такво и после си раѓав хахаха Многу, многу тешка бременост ми беше заради тие мачнини... не само сабајле, по цел ден се гушкав со шољата Киселини ме убиваа, како да ми гореше душава... Оваа бременост има сосема друг старт, па дај боже и вака лесно да продолжам...
Дај боже. Само сака да кажам дека по мое мислење не зависи многу од полот. Ај ќе видиме какво ќе биде твоето, па може ќе ме демантираш.
@mariz zatoa pak deckoto miren e sega,bebe za primer. A sto deka bremenosta mi bese kako od kniga malava dusata ni ja izvadi na site . Da se zivi i zdravi samo
Mesinja, prave li nekoja od vas skrining na srcenceto na bebeto vo 28 nedela? Nie eden napravivme i izleze vo red, pa prasuvam dali e zadolzitelno po vtor pat?
I jas go pravev skriningot na srce vo 23 nedela i mi rece pak vo 28, 29 nedela, ama ne znam dali da odam zasto i skapo e, a treba da si odam i na pregled kaj mojot doktor vo Sistina i kaj ovoj za srce i mnogu ke mi se fati, 6000 denari vkupno.
Mami ja da vi kazam deka bev na tipizavcija i mi kaza maticniot deka ke treba sga da cekam rezultati deka e sepak so nizok stepen hpv samo sepak treba da napravime tipizacija, za dva meseci pak ke odam na pap. \mi kaza deka samo imunitetot ke treba da si igo podobram . Inaku sakam da ve prasham esto dali ste zemale matichen mlech i poslen zaedno so med , imam prashuvano nekolko moi bliski prijatelki deka konzumirale, no sepak da mispodelite i vie iskustvo dali bi mozela da zemem . imajte ubav den