Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Lele svake...taka znaci, ti od partizanite si :sun: Moive pak komiti bile, preziveani ilindenci..sto geni ke ni nosat vnucive, samo puski maliherki, petokraki i cresovi topcinja igracki niz kuka ke ima 8)

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Maja123Maja

Maja123Maja Нов член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    7
    IMG_20170318_063452.jpg IMG_20170318_063452.jpg

IMG_20170318_063354.jpg

Pomos??2 rava slika e prva slika pa po 5 min e prvava?! Meguvremeno pijam antibiotik i imam bakterija vo mokraca esherihija 1000000..sto mislite? Ima nekoj utisok toa ? 18 den od odnos e ova

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На ss80, Stara, Belabelinakinder и 3 други им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.367
    Мислам дека е позитивен тест, обавезно јави се на доктор дали да продолжиш со антибиотикот... Во меѓувреме многу чај од брусница, по можност ако најдеш семки од лубеница, тој неверојатно помага за таа бактерија! Се сецкаат семки и се варат, водата се пие.... Ешерихијата е малку опасна за во бременост, одма во пон и брис направи си да не ја имаш и вагинално....

4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    Позитивен, честитки. Обавезно прашај гинеколог за антибиотикот. Јас ја излечив со чај од диво оригано.Сепак види дали смееш и тоа.

5. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
  6. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Posledniot pat koga bev na pregled maticnata mi rece nema pptreba na 2 skrining da te prakam skopje bidejki skopje ke go gledaat plodot isto kako taa sto go gledala na eho. Bidejki prviot skrining go pravev kaj maticniot i taa ja ima soodvetnata oprema mosebi zatoa nema potreba sk da me praka.Sepak ti blagodaram mnogu Sofi :*

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    40.377
    Мислам дека не е препорачлив чај од диво оригано во бременост. Во секој случај за се консултација со матичен гинеколог.

На mariz и eli25 им се допаѓа ова.
  8. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Здраво девојки. Имам едно прашање... бремена сум 8недели, и сум болна, обична настинка ама еве веке 5 дена ми трае бев и на доктор, освен парцетамол ништо друго. Почнав да кашлам, купив еден сируп на природна база, еве пијам... Но незнам дали вие имате такво чуство, мене ме боли половината и одвреме навреме стомакот, така ниско како менструални болки. Е сега, јас многу се плашам, бидејки еден спонтан веке имав....и незнам што да преземам. Во Понеделник го имам првото ехо, и плус тоа многу имам народски речено бело прање, дали имате вие такви проблеми, како ги решавате ? Ве молам за помош ... Убав ден

9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    Затоа реков да праша оти јас не бев бремена кога пиев. А ешерихија е зезната за лечење. Затоа гледам брусница што повеќе да не ја закачам пак...

Бело прање појачано е нормално. За болките и јас ги имав до 7,8 недела потоа се јавија други штрекања, цело време се менува. Пиеш ли магнезиум? Утрогестан или дабростон, и јас имам лоша историја и ова ми дадоа за подршка.

На lovely-girl и Ano им се допаѓа ова.
  10. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Да Ели, пијам Дабростон пијам и магнезиум, ама пусти страв, се пашам, знаеш како неделите минуваат, мене мислите и негативно ми одат. Па и се разболев баш сега, цела зима се држев добро, ..

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    @lovely-girl само чајче со мед, лимони, супа со многу црн пипер и ѓумбир и парацетамол пиј. Јас сум била бремена кога ме фати тоа вирусот, баш кога требаше да ми дојде, пиев парацетамол и ибупрофен поради тоа што имав болки во стомакот, половината и нозете, мислев дека ми е од грипот, ама можно е да било поради бременоста, не знаев дека сум бремена тогаш.
    Пиј си ја терапијата, и не мисли на тоа што би било. Само позитивни мисли и ќе видеш дека ќе биде добро.

На sofi2107, Вереничка и lovely-girl им се допаѓа ова.
  12. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Hahahhahahha svake ma me iznasmea. :hug:

Chestitki i so ubavo i lesno da si ja iznosish cela bremenost. Lichno ne sum imala problem so esherihijata, no ovde znam imalo trudnici koj go imale toj problem i so soodvetnata terapija prepishana od ginekologot koj im ja vodel bremenosta bilo sve okey. Ako mozesh ushte denes idi kaj maticniot ginekolog ili na privatno po privatnive kliniki kaj nekoj ginekolog. Ako ne zdravje vo ponedelnik i ke ti kazat shto i kako za ponataka. Dokolku jas se prashuvam na svoja raka ne bi piela nishto sepak e bremenost. No, caj od brusnica ne e na odmet. Uvin caj sepak treba ginekolog da dade soglasnost, zashto i na samiot caj si pisuva so konsultacija na doktor vo bremenost. Vo sekoj sluchaj ne panichi. Chist primer ti se onie trudnici koj ne ni znaele deka se trudni do 2ri 3ti mesec poradi neredovni menstruacii, pa bile bolni pa piele sekakvi lekarstva ili idele po zurki pa piele po nekolku tekili :) pa rodile zivi zdravi bebulinja ;) Imaj ubava misla i otidi na konsultacija na ginekolog za da si raat. Imaj ubav den i ushte ednash chestitki za bremenosta.

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    Тестот ми изгледа позитивен. Но, би било добро да се консултираш со доктор и да испиташ преку крв.. Зашо јас поќе не им верувам на тестовите..

А за бактеријата, ако си трудна ќе си пиеш брусница чај. Ќе се одмиваш со камилица за антибиотик мислам не се дава во првото тромесечие..
    Како и е со среќа

14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    13.473
    Za sto se rabotelo?

15. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Девојки 36 недела сум и имам зголемен исцедок.
    И тоа зеленкаст, густ. До сега не сум имала така. И веќе неколку дена го имам.
    Вторник сум на контрола, ама пак реков и овде да прашам дали имала некоја вакво нешто.

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    Првиот пат со срцето ( нешто околу преградите пред комора комора, се мешала крвта тешка аномалија). Потоа пред извесен период во 28 ма, аномалија со екстремитетите ( цело време убаво развиени , потоа заостанале) . Адамова и Петрова првиот пат не виделе. Среќа шо отишле во Систина :(

17. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Taman ke se nadovrzam na tvoevo prashanje za da ja prasham @eli25 .
    Nekako kontradiktoren e zakluchokov....Nedaj Boze na nikoj, ali e mnogu poveke od nejasno sve kao bilo okey i opppp vo 28ma nedela se videlo anomalija na srce. Nejkam da zvucam antipaticno, no zashto go kazuvam eve.... ushte na 2riot skrijing vo 22ra nedela najmalce 10min samo se posvetuvaat na srce kade se gledaat kolku komori se, kako e, shto e, kakk e pumpanje i ispumpavanje itn. Toa go gleda i samiot matichen ginekolog nemora da e specijalist. Zboram za maticen ginekolog koj ima ubav eho aparat ne od vremeto na Hitler ;) ( mala shala). Posle 22ra nedela skrining naredna kontrola e 25ta najkasno 26ta nedela, kade ginekologot pak posvetuva vnimanie na srce i na glavceto mozoceto, bubrezinja itn. Zatoa mi e malku chuden muabetot sve kao bilo okey, a neli znaeme do 28ma nedela se najmalce 6 kontroli, od koj se 2 skrininza i da ne se vidi anomalija mn e chudno.... izvini srcko na muabetot ne me sfakaj pogresno.
    Edit: sea gledam si pisala.....Adamova i Petrova kako ne videle? Tie vazat za edni od najdobrite za fetalna medicina.... Greotka bratucedka ti navistina Nedaj Boze na nikoj...se nadevam deka mozno da e greshka i da e sve vo red. Zashto nekad i greshki se pravat se deshavalo i ke se deshava.

Iskreno kolku shto sum zapiznaena zelenkast iscedok e indikacija na kandida ili nekoja bakterija ( nemoj molimte da me fakas za zbor) taka imam ovde procitano po devojkite, a i vo samite statii za boja na iscedok ima na google. Praveshe li brisevi vo 35ta nedela koj se pravat i se vo regular ispituvanja vo bremenost? Ako ne napraj gi sepak mora da se napravat pred poragaj za da se izbegne moznost na bakterija koja moze da se prenese na bebe pri priroden poragaj. So lesno mila i ushte malku ke se guahkate so bebuleto :hug:

На Natasa. P и V.odolija им се допаѓа ова.
  18. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Брисот сега го правев тој микробиолошкиот и чист е.
    А пап правев на почеток на бременост и имаше кандида, но ваков исцедок до сега сум немала, затоа и се загрижив. Ти благодарам за советите.

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    13.473
    I mene mi e cudno do 28 nedela da ne primetat takvi anomalii. I zatoa se potresuvam koga ke procitam, a veruvam i site trudnici.
    Ne sakam clenkata da me sfati pogresno ama najmalku ni trebaat takvi primeri, i nekoi odat kaj tie doktorki, a i plus ne znam dali da veruvam deka na glavniot skrining ne videle.

Последна измена: 18 март 2017
    На V.odolija, Luna91 и sofi2107 им се допаѓа ова.
  20. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Chim ti e sve okey so brisevi nemas mesto na panika. Ako epten ti e shube prashaj vo ponedelnik javi se kaj matichnata koja ti ja vodi bremenosta.

Aj ti sea ne misli na takvi rabotiiii ne ti treba toa. Znam deka ne e seedno da se procita i psiha da te mavne. I mene mi beshe taka sekad koga ke procitav, pa eve i den denes. Ama morame pozitivno da mislime i da veruvame deka sve ke e super. Srcko veruvam deka so redivni kontroli i onoj skrining vo 22ra nedela nemoze da se desi da se izostavi nekoj problem dokolku go ima ( Nedaj boze). Sve se gleda na toj skrining. I bashka site si pieme sve sto e potrebmo od vitamini i od terapija i veruvam deka sve ke si e super. Gali meshkoto i planiraj kako ke se shetkate so bebe niz park :hug:

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.