Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.031
    Допаѓања:
    123.898
    Одговорив и го избришав мислењето да не се потресува никој. Се случи неодамна и јас сум потресена. Нема потреба на широко , секако не требаат дополнителни стресови.

На Natasa. P и sofi2107 им се допаѓа ова.
  2. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Јас бев исто пред 1 недела. Зеленкаст исцедок и србеж имав плус . 18 недела сум ,брисевите ми беа веќе направени сите и беа чисти па ми зедоа брис само за вагинална флора и излезе кандида ,со вагиналети канестен еве 4ти ден се смири се . 2 дози по 3 ми препиша.

Малку е што се мислиме дали на 2 скрининг ќе покаже се во ред .Сега пак некоја сумња ,а можеби членката не е ни целосно запознаена каков бил случајот со братучетката. Не дај Боже на никому да се случи ,но и јас не сакам да верувам дека не се видело на предходните скрининзи.

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На Natasa. P и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  3. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.126
    Imam mnogu jaki zabobolki dali smeam da stavam na zabot od tecnosta zabolek da mi se smirat zabite ?

4. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Shto pishuva vo upatstvoto, snee li za trudnici? Ja ne sum zapoznaena, se nadevam nekoja od devojkive znae.

5. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Ne mozam ic da nosam gradnici ne mozam da gi trpam na mene. Sega neznam samo dali so toa pravam dobro ili loso na moite gradi? Nekoi vikaat moralo da se nosi.

На Capricorn Taurus му/ѝ се допаѓа ова.
  6. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    21.675
    Има некој проблем со спиењето ? 24та сум а веќе 3 вечери мака мачам со спиење.

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.185
    Допаѓања:
    17.786
    Јас немам проблем со заспивањето, но од кога ќе заспијам сонувам многу глупости и се будам...

На Belabelinakinder, Вереничка, Seduction и 3 други им се допаѓа ова.
  8. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    21.675
    Епа јас ќе заспијам некако ама ако се разбудам за во тоалет и толку е цел саат и повеќе пак ќе се мачам и пак истото.
    Мислев дека покасно доаѓаат тие проблеми со спиењето, а можеби е само и период.

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Јас исто не поднесувам премногу ми се осетливи и пораснати градите и не носам.

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Jas sum kako tebe, zaspivam I ako se razbudam nema prezaspivanje.

На Belabelinakinder и V.odolija им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    @Annath

12. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Ubavo e da se nosi za da ne ti se spustat gradite nadole, t.e. da ti bidat pocvrsti. Ako ne mozes so korpa,zemi obicen gradnik bez korpa kolku samo da ti bidat podkrenati. I ne morad celo vreme da go nosis.

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Nema vrska, uzivaj.. Ne moze do tolku da se utne. Toa uste na pocetok ke se vidi i ke se nagovesti somnez i sekako deka vo blaga forma ke se predupredi pacientot, a potoa ne daj boze vo 28 ostanuva samo so sigurnost da se potvrdi. Toa ne znaci deka do togas "se bilo super", e posle op, iznenaduvanje. Tuku deka togas so sigurnost se potvrdilo deka postoi takva anomalija. Toa ti e isto kako eve kaj mene sega da mi recat deka otsega treba samo da lezam i deka postoi placenta pravia, i jas da recam ama se bese super. E pa ne bese, znaci uste na skrining mi pisaa nisko postavena placenta, no deka do 28 ke se vidi dali ke se potkrene i dali eventualno moze nesto da se iskomplicira. Znaci toa ne e nesto sto se slucilo vo 28, tuku nesto sto se potvrdilo vo 28. Ete toa ne e slucaj so srcenceto, bidejki site kontroli i site naodi se super do sega, i zatoa spored mene nema potreba za dopolnitelen vtor specialen kardio skrining na srcence, bidejki bi bilo nepotrebno maltretiranje. A od druga strana, na primer za placenta, ke odam i uste pet pati ako e potrebno, bidejki za toj moment ima prostor za somnez i sosem prirodno deka sakam pod kontrola da ja drzam sostojbata za eventualno ako e potrebno da se intervenira.

Последна измена: 19 март 2017
    На danichap, sofi2107, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.667
    Допаѓања:
    202.250
    Смееш, на природна база се. Ама не помагаат долгорочно, мора забар да те види.

15. Mecence23

Mecence23 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    Zdravo pri ispituvanje Na krv I mokraca mi se pokaceni proteini vo mokracata I seker isto taka vo mokraca Na doktor sum utre duri vecerta nekoj da znae da objasni zasto vo panika sum a sum 16 nedela fala mnigu

16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.129
    Допаѓања:
    36.661
    Немој да паничиш не е ништо страшно. Јас имам и тоа покачено и плус некои други работи леукоцити само ги запомнив ама матичната ништо не ми рече ниту ми препиша за тоа. Почекај најдобро ќе ти објасни твојот матичен гинеколог, сепак не е ништо сериозно. Мислам дека протеините можеше да бидат покачени поради преголема активност на трудницата или знак за некој воспалителен процес на уринарниот тракт. Дали правеше уронокултура? Ако уринокултурата е чиста и нема некоја бактерија се си е супер. Можеш да пиеш увин чај и чај од брусница, но сепак прво консултирај се со матичниот.

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mecence23

Mecence23 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    A seker pokacen i toa ima plus ?

18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.129
    Допаѓања:
    36.661
    За тоа знам само од интернет што имам прочитано: Присуството на гликоза во урината воглавно е поврзан со зголемените вредности на гликозата во крвта (над 10 mmol/L), што најчесто се среќава кај дијабетичарите.

19. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    Ако е покачен шеќер провери кетоните како ти се? Не е ништо страшно нога рано ќе се види. Можеби имаш скриен шеќер. Кој се решава со диета.

На 10 просекот ако е. Тоа би значело во текот на денот над 25 да се качува. Ама кај трудници е малку поинаку може да се покаже и ако има скриен шеќер.

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.129
    Допаѓања:
    36.661
    1. Идеално време да се почне со купување на ствари за бебе и мама е после 22ра недела, после вториот скрининг. Не дека се не може да се купи и за еден ден ако се запне или дека не е убаво да се купува и после двете цртки или дознавањето на полот, ама секој ден откриваме нешто ново, па прашуваме, истражуваме што би било подобро, па од што колку треба, и така лека полека шопингот е опуштање и уживање заедно со броењето на неделите и деновите до средбата со нашето бебе која ќе ја дочекаме спремни. (ова чисто информативно за нови трудници бидејќи јас почнав од почеток на 9ти месец и сега не знам глава кај ми е секој ден ми е во мислење да не се породам а ништо неспремно). :lol:
    2. Инаку се изнагледав на јутјуб видеа за природно породување, за припрема за породување и слични работи и многу ми помогнаа на некој начин се чувствувам како да ме чека не толку стресен ден Д што не значи дека кога ќе дојде време нема да ме фати малку паника, страв, загриженост. Јас од 37ма недела ќе почнам да јадам урми за полесно отворање, ананас не запомнив за што е точно, но го има на сите видеа, многу течности и сокови, секс доколку успеам :bandit:, за физичка активност да не споменувам бидејќи цели 8 месеци немам застанато само пешачам одам некаде буквално не застанувам немам живци за седење во место. Гледајте видеа навистина ќе ви помогнат за психичка и физичка припрема, а психичката е пред се важна за самиот чин.
    3. Ве гушкам сите. Со лесно и бременоста и пораѓајот и се. Постот го напишав онака едноставно од љубов и со љубов. :hug::hug::hug:

На tanji4ka..., danichap, manako1 и 20 други им се допаѓа ова.