Со ова шопингот и јас те дружам буквално трчање во деветти месец и незнаеш што попрво. Ама ќе запнам сега некој ден и готово. Јас денес 37+0 чисто да прашам секс во деветти се препорачува заради побрзо пораѓање а некаде прочитав и препорачано е да сврши внатре Ама чекај да се спремиме со се па ќе се фаќаме во акција Џокерче видов и ти си некој ден после мене, а и исто девојченце. Па со лесно нека ни се последните недели и да се гушкаме со нашиве принцезички побрзо
Сексот е за полесно отворање и пораѓај, а свршување внатре за омекнување на грлото на матката. А за мене ќе биде за психичко опуштање и расположение пред пораѓај и многуууу љубов со мм, ама пустото немам ништо спремно па се плашам, чекам да спремам се па после секс, урми и ананас. Да да тука некаде сме, исто девојче. Некако почнав да сум нестрплива едвај чекам да видам што како.
И јас да се придружам во групата не спијачи. Три дена по ред до три сон не ме фаќа. Што од мислење, што од мачнини во желудникот. 36+3 веќе, и јас не сум купила ништо за бебуш нити за во болница. И мене многу ми смета и за дома не носам воопшто.
Eve da vi se priklucam i jas vo budnite od utre 35+1. Do pred nekoja nedela ushte vo 22h bev u krevet. Eve zadnive 1-2nedeli nikako da zaspijam. Uklucete TLC samo shto pocna emisijata : sekoja minuta se raga po edno bebe. Inache jas poduchena od drugarki i poznanichki ushte posle 1viot skrining pochnav so kupuvanje. Zashto iskreno eve sega ne bi mozela em od umor, em mi se mocha na 15-30min i ajjjjj shetaj i kupuvaj Bashka noze otekuvaat, nervi te fakaat haos se osekam. Sve veke mi e isprano i ispeglano, krevetce namesteno. Spremna torbica za bebe zimanje i transporterot. Ostana samo moja torba da se spremi i dokupi kozmetika za bebe za doma, cajce, Ad mlekce, pelenki i ako mi fati ushte neshto oko da se kupi nekoja sitnica I ostana ushte da si se isfarbam i da sum spremna pa so Gospod napred, zivi, zdravi da sme i da ne cuva Dedo Boze da bide sve okey barem ushte 2 nedeli da si terame super ke e
Ми треба инфо , за блиска личност. 12 нед. им препорачале амниоцентеза. Они сакаат нифти, им кажале дека и ако е позитивен нифти пак мора амниоцентеза за да се потврди. Јас вакво нешто не сум сретнала , кога се информирав за нифти. Или правиш нифти или другово ....
Нифти трангилити и се останато од неинванзивни пренатални тестови е да си ја смириш ти душата нормално ако имаш да си приуштиш. Единствено дијагностичко испитување е амнио, која е инванзивна и има ризик затоа не се препорачува на секој. Дали барале второ трето мислење? Др. Димчев, Др. Петрова или Др. Адамова?
Ако Димчев им препорачал..... Сепак нека видат и за второ мислење и најдобриот може да згреши, освен ако не и препорачале само ради години
Не е заради годините, имаат лоша историја. Спремни се да платат нифти ама џабе штом мора амнио поубаво да се направи и да биде раат.
Јас колку што знам нифти се прави наместо амнио. И дека е доволен тој. Еве нека ме поправи некој ако грешам. Ако нејзе нифтивја смири неможе никој да ја натера да прави амнио со сила.
Не е доволен сигурно. Тоа е бар лесно нека праша било кој доктор. Ако и е препорачано амнио а не направи треба да потпише дека на нејзина одговорност не сака
Значи не си раат! Сега се вратив од преглед , ми препорача боледување и мирување 2 недели. Отидов кај матичен зошто веќе користев боледување месецот пред 1 недела неможеле они да отворат и ме пратија на комисија во Букурешт! Се јавив таму и ми рекоа лично морало така било најубаво Некој нешто знае како оди
Mislam mozes od obicen maticen 1 nedela boleduvanje da zemes. Jas imav porano taka zemeno. Za drugoto ne sum bas ubavo upatena
Абе девојќи јас сум 18та недела, здебелена сум 3,5 кила според BMI и сите параметри секаде каде што читам тоа е во нормала ама јас веќе се осеќам како кит не знам зошто не сакам да звучам како тинејџерка ама не знам зошто многу тешко и крупно се осеќам а сега имам 56 кила. Имате вие вакво чувство?
Хаха исто на мм му викам да купи еден кран да ме крева од кревет.јас сум 24 недела и сум 56 кила меѓутоа цел живот сум била 45-46 и сега некако ми е нагла промена хаха инаку последните неколку дена имам многу мака кога седам.повеќе од еден час неможам. За шетање немам мака ама штом седнам негде почуваат маките хахаха Си викам од сега ако ми е вака којзнае што ме чека потаму хахаха
Koj ke te poraga na Gak srcko? Pochna li veke da idesh na ctg tamu? So lesno i najubavo da si pominesh na poragajot
Zdravo zenski, jas eve 20 nedela sto znaci pola od bremenosta ja pominav do sega se mi bese lesno nemav macnini, retko glavobolki se nadevam taka ke bide do kraj, inaku veke 3 dena samo na vecer pocnav da imam kiselini doktorot mi dade nekakvi za rastvoranje ako imam potreba da gi pijam, ama jas nekam uste od sega da gi pocnuvam, maka imam duri zaspijam eden sat nekade od koga ke legnam, a nasabajle i preku denot ne mi e nisto, strav me faka od kiselini da ne bidat pogolemi po natamu. Inaku utre sum na ginekolog, a vo sreda sum na skrining i togas ke bidam 20+3. Vie vo koja nedela go pravevte skriningot ne e li rano 20 ta nedela?