Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    2.022
    Со ова шопингот и јас те дружам буквално трчање во деветти месец и незнаеш што попрво. Ама ќе запнам сега некој ден и готово. Јас денес 37+0 :sun::hug: чисто да прашам секс во деветти се препорачува заради побрзо пораѓање а некаде прочитав и препорачано е да сврши внатре :$ Ама чекај да се спремиме со се па ќе се фаќаме во акција :devil: Џокерче видов и ти си некој ден после мене, а и исто девојченце. Па со лесно нека ни се последните недели и да се гушкаме со нашиве принцезички побрзо :inlove::*

На danichap, karibian и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    Сексот е за полесно отворање и пораѓај, а свршување внатре за омекнување на грлото на матката. А за мене ќе биде за психичко опуштање и расположение пред пораѓај и многуууу љубов со мм, ама пустото немам ништо спремно па се плашам, чекам да спремам се па после секс, урми и ананас. :rofl:
    Да да тука некаде сме, исто девојче. :inlove: Некако почнав да сум нестрплива едвај чекам да видам што како. :o: :party:

На LanaDelR и mariz им се допаѓа ова.
  3. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    I @LanaDelR kade kje se poragjate?

4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    Во Чаир.

На Butterfly87 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    И јас да се придружам во групата не спијачи. Три дена по ред до три сон не ме фаќа. Што од мислење, што од мачнини во желудникот.
    36+3 веќе, и јас не сум купила ништо за бебуш нити за во болница.

И мене многу ми смета и за дома не носам воопшто.

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Eve da vi se priklucam i jas vo budnite :) od utre 35+1. Do pred nekoja nedela ushte vo 22h bev u krevet. Eve zadnive 1-2nedeli nikako da zaspijam. Uklucete TLC samo shto pocna emisijata : sekoja minuta se raga po edno bebe.
    Inache jas poduchena od drugarki i poznanichki ushte posle 1viot skrining pochnav so kupuvanje. Zashto iskreno eve sega ne bi mozela em od umor, em mi se mocha na 15-30min i ajjjjj shetaj i kupuvaj :) Bashka noze otekuvaat, nervi te fakaat haos se osekam. Sve veke mi e isprano i ispeglano, krevetce namesteno. Spremna torbica za bebe zimanje i transporterot. Ostana samo moja torba da se spremi i dokupi kozmetika za bebe za doma, cajce, Ad mlekce, pelenki i ako mi fati ushte neshto oko da se kupi nekoja sitnica :)
    I ostana ushte da si se isfarbam i da sum spremna pa so Gospod napred, zivi, zdravi da sme i da ne cuva Dedo Boze da bide sve okey barem ushte 2 nedeli da si terame super ke e :inlove:

На danichap, gjoker4e, Natasa. P и 9 други им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    Ми треба инфо , за блиска личност. 12 нед. им препорачале амниоцентеза. Они сакаат нифти, им кажале дека и ако е позитивен нифти пак мора амниоцентеза за да се потврди. Јас вакво нешто не сум сретнала , кога се информирав за нифти. Или правиш нифти или другово ....

8. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    Нифти трангилити и се останато од неинванзивни пренатални тестови е да си ја смириш ти душата нормално ако имаш да си приуштиш. Единствено дијагностичко испитување е амнио, која е инванзивна и има ризик затоа не се препорачува на секој. Дали барале второ трето мислење? Др. Димчев, Др. Петрова или Др. Адамова?

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    Следат бременост кај Димчев. Петрова мислам е на боледување, Адамова била на одмор цел месец.

10. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    Ако Димчев им препорачал..... Сепак нека видат и за второ мислење и најдобриот може да згреши, освен ако не и препорачале само ради години

11. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    2.022
    Vo drzavna vo Skopje

На sofi2107 и Butterfly87 им се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    Не е заради годините, имаат лоша историја. Спремни се да платат нифти ама џабе штом мора амнио поубаво да се направи и да биде раат.

13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    40.377
    Јас колку што знам нифти се прави наместо амнио. И дека е доволен тој. Еве нека ме поправи некој ако грешам.
    Ако нејзе нифтивја смири неможе никој да ја натера да прави амнио со сила.

На Stara, Natasa. P, Luna91 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    Не е доволен сигурно. Тоа е бар лесно нека праша било кој доктор. Ако и е препорачано амнио а не направи треба да потпише дека на нејзина одговорност не сака

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    Значи не си раат! Сега се вратив од преглед , ми препорача боледување и мирување 2 недели. Отидов кај матичен зошто веќе користев боледување месецот пред 1 недела неможеле они да отворат и ме пратија на комисија во Букурешт! Се јавив таму и ми рекоа лично морало така било најубаво :( Некој нешто знае како оди

16. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Mislam mozes od obicen maticen 1 nedela boleduvanje da zemes. Jas imav porano taka zemeno. Za drugoto ne sum bas ubavo upatena

17. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Абе девојќи јас сум 18та недела, здебелена сум 3,5 кила според BMI и сите параметри секаде каде што читам тоа е во нормала ама јас веќе се осеќам како кит не знам зошто :D не сакам да звучам како тинејџерка :D ама не знам зошто многу тешко и крупно се осеќам а сега имам 56 кила. Имате вие вакво чувство?

На kiki_riki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Хаха исто на мм му викам да купи еден кран да ме крева од кревет.јас сум 24 недела и сум 56 кила меѓутоа цел живот сум била 45-46 и сега некако ми е нагла промена хаха инаку последните неколку дена имам многу мака кога седам.повеќе од еден час неможам. За шетање немам мака ама штом седнам негде почуваат маките хахаха Си викам од сега ако ми е вака којзнае што ме чека потаму хахаха

На Capricorn Taurus му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Koj ke te poraga na Gak srcko? Pochna li veke da idesh na ctg tamu?
    So lesno i najubavo da si pominesh na poragajot :hug:

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На Natasa. P и Надежна им се допаѓа ова.
  20. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Zdravo zenski, jas eve 20 nedela sto znaci pola od bremenosta ja pominav (fingers)
    do sega se mi bese lesno nemav macnini, retko glavobolki se nadevam taka ke bide do kraj,
    inaku veke 3 dena samo na vecer pocnav da imam kiselini doktorot mi dade nekakvi za rastvoranje ako
    imam potreba da gi pijam, ama jas nekam uste od sega da gi pocnuvam, maka imam duri zaspijam eden
    sat nekade od koga ke legnam, a nasabajle i preku denot ne mi e nisto, strav me faka od kiselini da
    ne bidat pogolemi po natamu. :sweat:
    Inaku utre sum na ginekolog, a vo sreda sum na skrining i togas ke bidam 20+3.

Vie vo koja nedela go pravevte skriningot ne e li rano 20 ta nedela?

На tanji4ka..., danichap и Seduction им се допаѓа ова.