Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. gwen

gwen Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    81
    Мешковци мили дај препорачајте ми некои апчиња за појачување на железото.

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^пиј какао 1 шоља дневно...или купи си тегла мед, и кесенце семе од коприва и стави го во медот, убаво измешај и една лажица на ден зимај си. Веднаш ќе ти се опорави.

На gwen му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.101
    ^
    Знаете за сокот од цвекло, морков и лимон? Се рендаат, не знам вода дали се ставаше или се пие само сокот што ќе го пуштат, ама знам дека е одличен за крвта.

4. SamovilkaH

SamovilkaH Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    2.037
    Мешиња како ви оди на топлово?
    Јас имам 10 дена до термин и веќе почнува да ме фаќа по малку страааав :^) Втора бременост ми е,ама од што знам што ме чека,све на тоа мислам..Ах..Ајде на сите со лесно па и на мене :* :inlove:

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Го имам чуено, и многу го фалат...ама незнма како одеше процесот на правење

6. Twinja

Twinja Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    68
    Јас мака мачев со хемоглобинот цела бременост- пиев Тотема ама немаше големи резултати, но затоа од Хеферолот ми се подобри и тоа баш последните 2 месеци. Ако ептен ти е ниско железото и подлго време јас би ти препорачала да си почнеш терапија, а се друго на природна база може превентивно но со соодветна терапија ќе се доведе во ред. И обавезно многу витамин Ц за да се врзе железото

7. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Хемовит плус. Полни се со железо, дури 25мг.Јас ги пиев и одма с е оправив.Претходно пиев триста други и немаше никаков ефект.

8. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    dobro utro mamicki kako ste denes na ova pekol vreme? Jas uste od sabajle stanav odvaj za na rabota tolku umorna se osekam i odvaj se rasoniv Pa i uste ne mozam Ubo da se razbudam mislam pola mozok mi spie :D Pa i so nosot ko cesma mi e :D vi posakuvam ubav den :*

9. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Добро утро, да не речам пеколно утро... Ова гори бре луѓе! :D Кога уште од 6 сабајле капки пот по челово ми се тркалаат, кај ми е 3 саат попладне кога ќе си одам. Вчера како дојдов дома накај 4, се истуширав, јадев и во несвест паднав. Од 6 до 5 сабајле, 11 саати јуначко спиење. :$ Ниту знам како ме преместиле во спална, не верувам да ме кревале пошто не сум ич лесна, ќе да ме разбудиле а јас поим немам. :lol: Пазете се сите денес, почнаа со овие жолти/портокалови незнам каквимити зони, сенка, лесна облека и мноооогу вода! ;)

10. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utro mamicki i od mene deneska ako izdrzime goeestinava bravo za nas inaku jas ic nesum dobra nezz da li se ovie lazni bolki ama se me boli vcera izlegovme so mm u grad lele koga pocna stomakot toa cekor nemozam da napravam mi se slosi abee katastrofa vise nigde ne izleguvam plus sega i mene nosot de zatnat mie de ceshma shto ke si pravam ni jas neznam

11. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Незнам како е во другите градови ама во Битола е пекол уште рано наутро, незнам како ќе се справуваме, уште малку ми остана ама кога ќе дојди бебето како. Незнам колку е препорачливо на почеток да престојува во климатизирана просторија

12. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    abe mamicki dali e normalno da te boli stomakot i polovinata odednas pocna da me boli a na rabota sum ne mozam ni da rabotam plis nekoj neka mi pisi dali e normalno? :(

13. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Абе јас имав болки и во стомакот и во половината на почеток, ама сега незнам со колкав интензитет ти се. Матката се шири, затоа се тие болки. Кичмата мене отсекогаш ме боли, така да не правам некоја разлика голема. Ако не дај боже имаш некој исцедок или неиздржливи болки, јави се на гинеколог.

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Дибро утро мешиња како сте ми?Како се снаѓаето со топлово време?
    Јас морам да кажам дека чувствата на среќа не ми престануваат :inlove: Син ми почнува да биде интересен...некогаш и сам го спомнува бебето што ќе го има срцушка моја најмила :inlove:

15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.649
    Допаѓања:
    152.848
    лелеее пекол.ни се спие,ни се работи нешто.како ке се турка летово до крај незнам. ;( кај од жешково не спијам по цела нок тамам ке ме фати дремка на бебушов не му одговара позицијата па ко ке се расклоца и пак будна.повеке незнам како да се наместам за спиенје.ни на лева ни на десна страна му одговара.кај е септемвриии? :sweat:

16. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    јас уште осеќам тапа болка во стомакот и кичмата, а да не спомнувам колку крцкам :D

17. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058

1кг цвекло
    1кг лимон
    1кг морков
    се ова се ренда, и изренданото се става во поголем сад(нешто пластично) се става 3л вода и се остава да отстои 24ч. но да е на ладно. Потоа се цеди и полни во шишиња и се чува во фрижидер. Препорачливо е да се испие брзо, а и многу е вкусно.

Исто и тегла мед, 100гр семе од коприва и 100гр ореви, мешате и јадете, ова ви е бомба за железо.

18. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Крцкам ко да се распаѓам! :rofl: Незнам што чудо ќе беше! Сегаимам болки околу пупакот, како иглички внатре, претпостаувам дека се шири матката па не паничам, а кичмата ако не ме боли, празник ми е денот! :lol:

19. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    ја за крцкањето пијам магнезол, ама пак се сеќам ко чипс :D

20. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на: